آفتابنیوز : مریم نواب زاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به خواص و اثرات گوشت چهارپایان حلال در بدن انسان با نگاه طب ایرانی اظهارکرد: جگر گوسفند گرم و تر است و جگر بریان شده، برای شب کوری مفید ولی دیر هضم است.
وی افزود: قلوه گوسفند طبیعت آن معتدل است و به خشکی گرایش دارد اما دیر هضم و اخلاط بد پدید میآورد. دل گرم و تر است و در مجموع بسیار سخت و دیر هضم است. دل یبوست آور است و اگر با فلفل و زیره خورده شود و بعد آن مربای زنجبیل مصرف شود، هضم آن آسانتر میشود.
نواب زاده اضافه کرد: سیرابی و شیردان طبیعت آن سرد و دیر هضم است و چون جایگاه فضولات حیوان بوده، باید خوب شسته شده و سپس پخته شود. پاچه، معتدل و زود هضم است و به علت حالت لزجی که دارد، ملین است. مغز گوسفند نیز سرد و تر و هضم آن دشوار و برای معده زیان آور است و اشتها را از بین میبرد و برای هضم بهتر باید آن را با ادویه گرم مصرف کرد.
مدیر گروه علوم پزشکی مرکز آموزشهای تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه چشم گوسفند گرم و تر است، تصریح کرد: تری آن زیادتر از دیگر اعضای داخلی و گرمی آن مایل به اعتدال است.
نواب زاده ادامه داد: گوشت بز 6 ماهه و یکساله نزدیک به گوشت گوسفند بوده اما ارزش غذایی و گرمی و تری گوشت گوسفند بیشتر است.
وی یادآور شد: خون تولید شده از گوشت گوسفند بهتر و غلیظتر و گرمتر از خون تولید شده از گوشت بز است و به این دلیل گوشت بز برای بدنهای گرم و افرادی که فعالیت بدنی کمتری دارند مناسبتر است و سبب پر شدن شکم و تب نمیشود.
مدیر گروه علوم پزشکی مرکز آموزشهای تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی خراسانجنوبی تاکید کرد: گوشت بره و بزغاله با طبع بیشتر مردم سازگار است و خون معتدلی تولید میکند. برای افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند مناسب نیست زیرا نسبت به گوشت گوسفند و بز لطیف تر است و زود در بدن تحلیل میروند. گوشت بزغاله سیاه خوشمزهتر و سبک تر است، بعد از آن سرخ رنگ و سپس سفید آن بهتر است.
وی با اشاره به اینکه گوشت گاو در مقایسه با گوشت گوسفند سرد و خشک است، اضافه کرد: این نوع گوشت تولید خون غلیظ و سوداوی میکند و مداومت در خوردن آن موجب بیماریهای سوداوی میشود مخصوصاً در افرادی که مستعد بیماری های سوداوی باشند. ارزش غذایی آن بسیاراست و به زودی تحلیل نمیرود، به همین دلیل فقط برای ورزشکاران و افرادی که کارهای سنگین انجام می دهند، مناسب است. اگر چای و یا پوست خربزه همراه آن بجوشانند سبب زود پخته شدن آن میشود.