آفتابنیوز : علی فیروزی در جمع مردم روستای غرقاب اظهار کرد: اگر کشور، شهرستان و یا منطقهای میخواهد به معنای واقعی به اقتصاد مقاومتی دست پیدا کند باید به کشاورزی توجه کند، البته نباید صنعت نیز نادیده گرفته شود. اگر هر فردی به اندازه توان خود کاری انجام دهد مشکلات به حداقل میرسد.
وی ادامه داد: سال 1387کلنگ سد کوچری به زمین زده شد و در طول دو سال قرارگاه خاتم الانبیاء در این پروژه بدون بودجه دولتی فعالیت کرد، از آن زمان تا کنون حرفمان این بوده است که حق آبه مردم گلپایگان خصوصا روستاهای کنار رودخانه باید پرداخت شود، اما اشکال کار این است که هر کسی به کاری مشغول است.
رییس شورای شهرستان گلپایگان با بیان اینکه حق ما از سهم آب به سه بخش مازادبر، حقابهبر و آزادبر تقسیم میشود، گفت: اگر بخواهم به تنهایی پیگیر سهم آب باشم موفق نخواهم بود و زمانی موفقیت به دست خواهد آمد که پشتیبانی مردمی نیز وجود داشته باشد، بنابراین مردم باید مدارک خود را جمع آوری و توسط نماینده خود این موضوع را پیگیری کنند، همچنین وظیفه خود میدانم پیگیر حق و حقوق شهرستان باشم.
فیروزی با بیان اینکه چشمه غرقاب به حدی آب داشت که اگر شتر در آن میافتاد غرق میشد، افزود: وقتی در رودخانه آب جاری باشد قطعا این چشمه مجددا پر آب میشود و با قطع شدن آب رودخانه، این مشکلات به وجود آمده است.
وی اضافه کرد: مصوبهای در فرمانداری وجود دارد که جز مصوبات سفرهای ریاست جمهوری است مبنی بر اینکه "پیش بینی شده است از حق آبه سد جدید 600 لیتر بر ثانیه فصل سرما (نیمه دوم سال) و 300 لیتر بر ثانیه فصل گرما (نیمه اول) در رودخانه گلپایگان رها شود"، حال چرا این مصوبه پیگیری نشده است و معطل مانده است؟ چرا آب را در اسفند و فروردین ماه در رودخانه رها میکنند؟
رییس شورای شهرستان خاطرنشان کرد: چرا در فروردین امسال هشت متر مکعب آب بر ثانیه را در رودخانه رها کردند که البته بعد از اعتراض آن را به چهار متر مکعب بر ثانیه کاهش دادند، میگوییم چرا آب شرب باید وارد سد شور پانزده خرداد شود و با آب شور قاطی شود. شنیدهایم در قم دریاچه تفریحی میسازند در صورتی که مردم این روستا حتی آب خوردن هم ندارند.
وی اضافه کرد: ظرفیت تصفیه خانه قم سه متر مکعب در ثانیه است در حالی که پنج متر مکعب آب در ثانیه به آنجا میرود، دو مترمکعب مازاد کجا میرود؟ تامین آب شرب این منطقه زودتر پیگیری شود، آب شرب دورترین روستای قم تامین میشود، اما در گلپایگان روستایی که از بیخ گوش آن آب عبور میکند بدون آب مانده است. مردم گلپایگان بسیار متدین هستند، ولی اگر به آنها بگوییم ما دیگر توان پیگیری را نداریم اتفاق دیگری رخ میدهد.
به گزارش ایسنا، فیروزی در خصوص پتانسیل گردشگری روستای غرقاب ادامه داد: در این منطقه که سنگ نگارههای چندین هزاره ساله وجود دارد. بر روی سنگ نگاره نقوشی از بز و میش حک شده که نشان از پر آب بودن منطقه دارد و اسم این روستا نیز غرقاب است به معنی غرق آب بودن است. همچنین احیای قلعه موجود این روستا میتواند در جذب گردشگر موثر باشد.
رییس شورای شهرستان گلپایگان خطاب به مردم گفت: از فرمانداری مصوبات جلساتی که از ابتدای احداث سد تاکنون برگزار شده است و مجاز هستند را دریافت کنید، همچنین آنچه که درباره حق آبه رودخانه مصوب شده است را از فرمانداری بگیرید. برخی از روستاها از جمله دیزیجان و غرقاب در زمینه آب مشکلات حادی دارد.
فیروزی در رابطه با حق آبه کنار رودخانه و حق آبه زیست محیطی گفت: از پل قاضی زاهد گلپایگان تا این روستا چندین بند وجود دارد که این خود سندی بر پر آب بودن این منطقه است. همچنین دنبال یک سرمایهگذار برای منطقه بوم گردی این خطه هستیم، سنگ نگارهها نیز میتواند با جذب گردشگر در آمدزا باشد.