کد خبر: ۴۶۷۱
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۸۴ - ۱۲:۰۷
:از سوی رییس سازمان انرژی اتمی بیان شد

احتمال تعویق در از سرگیری غنی سازی اورانیوم

آفتاب‌‌نیوز : رییس سازمان انرژی اتمی ایران درباره نوع فعاليت هسته‌اي در اصفهان گفت: توليد ‪ ، UF6‬به معناي غني‌سازي كامل نيست و فعاليت تاسيسات اصفهان، فرايندي تبديلي است.
وی با اشاره به اینکه: در آخرين گزارش مديركل، به عدم انحراف ايران از فعاليت صلح آميز هسته‌اي تاكيد شده است، تعليق فعاليت تاسيسات نطنز را هميشگي ندانست و افزود: زمان فعاليت مجدد اين تاسيسات نيز بستگي به مذاكرات با اروپا دارد.
آقا زاده "توقف كامل و هميشگي غني‌سازي " را تضمين عيني ندانست و ادامه داد: مذاكرات به مرحله‌اي رسيده است كه بايد تحولي در آن ايجاد شود تا به سوي تعادل پيش رود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بيان اينكه خروج از بخشي از تعليق مي‌تواند به عنوان يك هشدار براي اروپا محسوب شود بااشاره به تاكيد توافقنامه پاريس بر پيشرفت محسوس در مذاكرات گفت: اروپا هيچ فرمولي براي تضمينهاي عيني ارائه نداده است ، اما ايران به ارائه پيشنهادي در اين حوزه پرداخته كه هرچند طرف مقابل در مرحله نخست آن را پذيرفته بود اما در ادامه دور از انتظار رفتار كرد.
آقازاده با تاكيد بر لزوم پرهيز از برخورد تبعيض آميز در حوزه فعاليتهاي صلح آميز هسته‌اي تصريح كرد: ايران از متخصصان خوب و ماهري در اين بخش برخوردار است كه بايد از اين ظرفيت بالا به دور از تبعيض بهره‌مند شد.
وي با اشاره به اینکه روس‌ها در قرارداد راه‌اندازي نيروگاه بوشهر، چهار ‬سال تاخير دارند و براي ارسال سوخت نيروگاه بهانه‌هاي متفاوتي مي‌آورند افزود :اين نتيجه اتكا به ديگران است.
سخنان آقازاده مبنی بر ادامه احتمالی تعلیق غنی سازی اورانیوم اما با استقبال رسانه های اروپایی روبرو شده است.
شبکه خبری بی بی سی در گزارشی به این موضوع پرداخته و می گوید:در پی هشدار يکپارچه کشورهای اروپايی، جمهوری اسلامی ايران اعلام کرده است که شايد از سرگيری برخی از فعاليتهای اتمی خود را به تعويق بياندازد.
در این گزارش آمده است : بعد از آن که بيم آن می رفت ايران با آغاز غنی سازی اورانيوم در تاسيسات هسته ای اصفهان مذاکرات خود با سه کشور اروپايی بريتانيا، فرانسه و آلمان را به بن بست بکشاند، غلامرضا آقازاده، رييس سازمان انرژی اتمی ايران، اعلام کرده است که شايد جمهوری اسلامی تهديد خود را فعلا عملی نسازد.با اين وجود، وی تاکيد کرد که از سرگيری برخی از اين فعاليتها امری "قطعی" است، هرچند مقامات جمهوری اسلامی تاکنون
بی بی سی در ادامه با نقل بخشهایی از سخنان مقام ایرانی می افزاید : آقازاده مساله فعاليتهای اتمی را آميخته با "استقلال" جمهوری اسلامی تفسير کرد. رييس آژانس انرژی اتمی جمهوری اسلامی همچنين از کندی مذاکرات با اروپاييان گلايه کرد و گفت که تهران پيشنهادهای خود برای تضمينهای عينيی مورد درخواست اتحاديه اروپا را ارايه کرده است، اما بعد از آن که بروکسل اين موارد را کافی ندانست، "اين جا بود که متوجه شديم اين روند قابل ادامه دادن نيست."
در همين حال کوفی عنان، دبير کل سازمان ملل متحد، اظهار اميدواری کرده است که سه کشور اروپايی (بريتانيا، آلمان و فرانسه) که در حال مذاکره با ايران در خصوص برنامه های اتمی اين کشور هستند، به مذاکرات خود با ايران ادامه دهند.وی اظهار اميدواری کرده است که اين مذاکرات موفقيت آميز باشد.
همزمان با سخنان آقای آقازاده، مذاکرات ايران با سه کشور اتحاديه اروپا هنوز ادامه دارد. سيروس ناصری، يکی از اعضای تيم مذاکره کننده جمهوری اسلامی به خبرگزاری فرانسه گفته است که مذاکرات در وين، مقر آزانس بين المللی انرژی اتمی در جريان است.
بعد از انتشار تهديد صريح ايران برای از سرگيری آنچه غنی سازی تحقيقاتی اورانيوم در اصفهان خوانده شده، بريتانيا، آلمان و فرانسه نيز متقابلا تهديد کردند که خواستار تشکيل جلسه اضطراری اين آژانس خواهند شد و همسو با آمريکا پرونده جمهوری اسلامی را به شورای امنيت سازمان ملل ارجاع خواهند داد.
علی آقا محمدی، عضو تيم مذاکره کننده ايران، به اين سه کشور هشدار داد که موضع خود را هر چه زودتر تغيير دهند. وی با اشاره به سه قدرت بزرگ اتحاديه اروپا و آمريکا گفت: "نمی توان حق ايران را بخاطر تهديد اين سه کشور و يک قدرت بزرگ لگدمال کرد."
پيشتر محمد خاتمی، رييس جمهور ايران که نقش کم رنگی در مذاکرات اتمی ايران داشته، گفته بود که جمهوری اسلامی می خواهد از "بلاتکليفی ايجاد شده توسط دوستان اروپايی" خارج شود.
در همين حال آلکساندر رومانيتسف، رييس سازمان انرژی اتمی روسيه، خبر داده است که اولين محموله سوخت هسته ای نيروگاه اتمی بوشهر تا اوايل سال ۲۰۰۶ به ايران تحويل داده خواهد شد.
رهبران آمريکا و اسراييل که ايران را به تلاش برای توليد جنگ افزارهای اتمی متهم کرده اند، عقيده دارند رساندن سوخت اتمی به نيروگاه بوشهر، جمهوری اسلامی را در "مسير بدون بازگشتی" قرار می دهد. اسراييل گزارشهای غير رسمی مبنی بر نيتش برای بمباران تاسيسات اتمی ايران پيش از ورود سوخت هسته ای به آنها را تکذيب کرده است.
در همين حال، سيلوان شالوم، وزير خارجه اسراييل، يکبار ديگر تهديد دشمن ديرينه خود، جمهوری اسلامی برای از سرگيری غنی سازی اورانيوم را "بسيار جدی" توصيف کرد.
وی به خبرنگاران گفت: "تاسف بزرگ ما اين است که ايران از هيچ کوششی برای دستيابی به تسليحات اتمی فروگذار نمی کند."
اما هفته نامه اکونوميست در شماره تازه خود ادعایی جالب را مطرح کرده است . این هفته نامه نوشته است که "تصميم ايران ديگر تهديد نيست، بلکه يک وعده است."
اين نشريه همچنين بحران اخير را به انتخابات رياست جمهوری ايران مرتبط دانسته و از قول برخی ناظران ناشناس نوشته است که شايد اين هياهوی اخير را هواداران اکبر هاشمی رفسنجانی براه انداخته باشند تا اعتبار فرونشاندن اين غائله به پای وی نوشته شود!
اکونومیست در ادامه با اشاره به اینکه برخی از رهبران برنامه اتمی ايران مانند آقای آقازاده و حسن روحانی، مذاکره کننده اصلی ايران با اروپاييان، سابقه همکاری با آقای هاشمی در زمان رياست وی بر دولت و مجلس جمهوری اسلامی را دارندمی افزاید : هاشمی می تواند این غائله را خاتامه دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین