آفتابنیوز : در این میان می توان به مواضع اغلب مبهم کشورهای عرب منطقه خلیج فارس اشاره کرد.
اصولا موقعیت این کشورها به گونه ای است که به هر مسأله ای به ویژه پرونده هسته ای ایران با دید امنیتی نگاه می کنند. آنها همواره نگران افزایش قدرت ایران در منطقه بوده اند. بنابراین برنامه هسته ای ایران می تواند باعث ایجاد نگرانی های عمیق در میان رهبران آنها شود. از سوی دیگر نزدیکی این کشورها به ایران (از لحاظ جغرافیایی) باعث شده آمریکا با تحت فشار قرار دادن این کشور سعی کند از حساسیت ایران به امنیت منطقه ای خود استفاده نماید.
در عین حال بنا به گفته کارشناسان مشکل آمریکا با این کشورها این است که عرب های نگران نمی خواهند آشکارا به انتقاد از سیاست های هسته ای ایران بپردازند، به همین خاطر آنها تنها به ابراز نگرانی از عواقب زیست محیطی برنامه هسته ای ایران بسنده کرده اند. در چنین شرایطی که میانجیگری های روسیه و اروپا نیز نتوانسته به حل مسأله بینجامد، اعزام هیأتی از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای مذاکره با ایران به نظر چندان مفید نخواهد بود.
روزنامه واشنگتن پست در تحلیل این خبر نوشت: کشورهای حوزه خلیج فارس که اغلب آنها از متحدین آمریکا محسوب می شوند همواره از ایفای نقش فعال در مساله هسته ای ایران نگران بوده اند. هر چند آنها تمایلی به هسته ای شدن ایران ندارند، اما از همراهی آشکار با آمریکا در تحت فشار قرار دادن ایران و خشمگین کردن همسایه بزرگ خود نیز امتناع دارند.
این در حالی است که بنا به گفته وزیر امور خارجه کویت فعالیت های هسته ای در منطقه خلیج فارس یک نگرانی جدی و نه مجازی برای کشورهای منطقه محسوب می شود.