کد خبر: ۴۶۷۲۹
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۸۵ - ۱۴:۴۷
صاحبنظران در گفت و گو با آفتاب تحلیل کردند

دلایل رشد غلو در عرصه سیاسی

آفتاب‌‌نیوز :

«سید علی میرهادی» رئیس کمیته روحانیون حزب اعتماد ملی دراین باره می گوید:«ریشه های غلو در وجود انسان هست و کسانی که غلو می کنند، یا بر پایه و اساس عدم شناخت است و یا بر اساس زیادی محبت.»

وی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آفتاب افزود:«ریشه های غلو در میان افراد نا آگاهی و روحیه افراط و تفریط در آنان بر می گردد و در جامعه به این مربوط است که فرد یا جریانی قدرت زیاد پیدا کند و قدرتش قابل کنترل نباشد و فکر کند مردم آگاهی ندارند.» 

میرهادی همچنین درمورد مورد اثرات غلو در روابط مردم با مردم و مردم با حکومت گفت:« غلو مردم را نسبت به مسئوولین بی اعتماد می کند و مردم احساس می کنند تحقیر شده اند و به فهم و دانششان توهین شده است.» 

دردی به نام غلو
برخی از روحانیون ازسوی دیگر غلو را بادرد و مرض مقایسه می کنند. «هاشم هاشم زاده هریسی» عضو مجلس خبرگان معتقد است که افراط و تفریط یکی از امراض و بیماری های جامعه ماست که جامعه به آن مبتلا شده و این مساله منشا بسیاری از مشکلات اخلاقی، اجتماعی و سیاسی گردیده است

وی افزود:«غلو یکی از مشکلات جامعه ماست و به افراط و تفریط مبتلا شده ایم».

اعتدال چاره مشکل
هریسی البته اعتدال راچاره مشکل می داند و نمازهای یومیه رانیز مصداق لزوم اعتدال بیان می کند:« اعتدال یکی از اصول مهم است و اساس اسلام است، ما در هر نماز دوبار می گوئیم:« اهدنا الصراط المستقیم» و این همان راه اعتدال و میانه روی است.» 

هاشم زاده هریسی در ادامه گفت و گوی خود با خبرنگار سیاسی آفتاب، ازفراموش شدن اعتدال درجامعه سخن می گوید:« اعتدال، اصلی است که در جامعه ما به فراموشی سپرده شده و یکی از حلقه های مفقوده جامعه ماست و وقتی اعتدال فراموش شود و ارزش نباشد، افراط ارزش می شود و از آن غلو ناشی می شود.» 

بزرگان از آبروی خودمایه گذارند 
هاشم زاده هریسی دراین باره می گوید:« اگر بخواهیم از این غلوها و تندروی ها نجات پیدا کنیم و دردسرهای کشور را کم کنیم باید به اعتدال برگردیم.» هریسی البته نگاهی فراتر به قضیه غلو دارد:« گاه به کشورهایی اعتماد می کنیم که اصلا قابل اعتماد نیستند و گاه به کشورهایی آنقدر خصومت می کنیم که لزوم چندانی به خصومت با آنها نیست.» 

هاشم زاده هریسی البته خواهان مایه گذاشتن بزرگان کشور از آبروی خود برای مهار غلو می شود:«در حال حاضر به فرهنگ اعتدال نیاز داریم، این اعتدال با موعظه و نصیحت درست نمی شود و آبرو خرج کردن می خواهد و باید بزرگان از آبروی خود مایه بگذارند».

غلو انسجام ملی را ازبین می برد
هریسی درمورد آثار غلو درجامعه هم می گوید:«غلو باعث می شود افراد متملق و چاپلوس شوند و برخی همیشه مورد تمجید قرار بگیرند».
هاشم زاده هریسی در پایان با تاکید بر اینکه در افراط و تفریط حق جایی ندارد گفت:« با افزایش غلو انسجام ملی از بین خواهد رفت.» 

اهداف سیاسی درپشت پرده غلو
«ابوالفضل موسویان» عضو شورای مرکزی مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم هم رواج غلودرکشور را «امری سیاسی» می داند:«برخی افراد با «غلو» به اغراض سیاسی خود می رسند».

موسویان البته شدیدا نسبت به افزایش این پدیده ابراز نگرانی می کند:«از این بابت احساس نگرانی می کنم و متأسفانه باید بگویم برخی مسئولین و شخصیت ها رعایت برخی موازینی را که در شرع داریم، نمی کنند».

این روحانی اصلاح طلب البته غلو رااز نظر شرعی نیز جایز نمی داند:«با توجه به اینکه ما در آموزه های دینی مسایلی را داریم که هر کس ادعای ارتباط با مسایل ماورایی را کرد باید تکذیبش کنیم به خصوص در رابطه با امام زمان، ولی متأسفانه شاهدیم در برخی نشریات و کتاب ها این ادعاها منتشر می شود و حتی توصیه هایی را هم نقل می کنند».

افزایش غلو نتیجه بی فرهنگی جامعه
این عضو شورای مرکزی مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آفتاب علل افزایش غلو راناشی از پایین بودن فرهنگ جامعه دانست و گفت:«این مسأله ناشی از فرهنگ پایین جامعه یا پایین نگه داشتن فرهنگ جامعه است که جامعه برای حل معضلات، گرفتار این چیزها خواهد شد».

موسویان همچنین می گوید:«به طور کلی این ادعاها یک قدرتی را برای عده ای که می خواهند جامعه را به هر سمتی خواستند بکشند، به وجود می آورد و آنها از همین طریق به اغراض سیاسی خود می رسند و این بزرگترین مشکلی است که نظر مردم را نسبت به اصل اعتقادات سست می کند».

بنابرنظر کارشناسان، افزایش غلو درجامعه درنهایت به کاهش وحدت ملی و سلب اعتماد مردم از نظام منجر خواهد شد. افزایش بی رویه غلو درجامعه زنگ خطری است برای دین امنیت و وحدت ملی کشور. امروز برخورد با پدیده غلو ضروری تر ازهرزمانی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین