کد خبر: ۴۶۸۳۳۵
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۵
سکوت نژادپرستانه ترامپ ننگی برای امریکا

سکوت ترامپ در برابر گناهی علیه خدا

ترامپ به جای محکوم کردن نئونازی‌ها و سفید‌پوستان نژادپرست گفت که طرفین زیادی در این‌باره مرتکب اشتباه شده‌اند و راست افراطی و معترضان به آنان را در یک صف قرار داد.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس بین‌الملل- رسانه‌های خبری و تحلیلی انتقادات زیادی را نسبت به ترامپ و نوع موضع‌گیری‌اش در قبال تظاهرات اخیر نژادپرستان سفید‌پوست امریکایی و عدم محکوم کردن این موضوع از جانب او مطرح کرده‌اند. 

به گزارش آفتاب‌نیوز، شبکه خبری «سی ان ان» در مطلبی تحت عنوان «چرا کلمات ترامپ دارای اشکالات زیادی هستند»، می‌نویسد: در لحظات بحرانی یا فجایع ملی و بین‌المللی یک رییس‌جمهوری می‌تواند با ادای واژگان درست در زمان مناسب باعث ایجاد اتحاد ملی شود. در این میان اما ترامپ رییس‌جمهوری فعلی امریکا این هفته تصمیم گرفت تا نژادپرستان سفید‌پوست را محکوم نکند کسانی که نمک بر زخم‌های نژادی پاشیده بودند و در مقابل کره شمالی را نیز تهدید کردند. 

سکوت ترامپ در برابر گناهی علیه خدا

اظهارات ترامپ نشان می‌دهند که او به تشریفات معمول و رسمی و عرف دیپلماتیک که یک رییس‌جمهوری باید رعایت کند بی‌توجه است و توان و تمایلی برای محدود کردن تمایلات و شعارهای تندش ندارد. ترامپ به جای محکوم کردن نئونازی‌ها و سفید‌پوستان نژادپرست گفت که طرفین زیادی در این‌باره مرتکب اشتباه شده‌اند و راست افراطی و معترضان به آنان را در یک صف قرار داد. او از این فرصت بار دیگر استفاده کرد و خبرنگاران را به افراط‌گرایی محکوم کرد. در سیاست خارجی نیز حملات لفظی ترامپ علیه کره شمالی حتی با انتقاداتی در میان جمهوریخواهان و مفسران محافظه‌کار مواجه شده است. آنان دائما یادآوری‌ می‌کنند که دوران مبارزات انتخاباتی تمام شده و اکنون ترامپ در جایگاه رییس‌جمهوری قرار گرفته است. او سخنان شگفت‌آنگیزی نیز درباره احتمال استفاده از گزینه نظامی علیه ونزوئلا داشت. 

این شبکه خبری می‌نویسد: قدرت رییس‌جمهوری معمولا با شرایط سیاسی و طبق قانون اساسی محدود می‌شود اما در زمان وقوع فجایع ملی و اقدامات افراطی سیاسی رییس‌جمهوری معمولا می‌تواند به احساسات عمومی شکل دهد. برخی اوقات روسای‌جمهوری مانند پس از حادثه یازدهم سپتامبر در سال ۲۰۰۱ میلادی در دروان ریاست‌جمهوری بوش و یا پس از حمله پرل هاربر در دوران ریاست‌جمهوری روزولت خواستار اتحاد ملی شده‌اند. در موارد دیگری روسای‌جمهوری به ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان پرداخته‌اند مانند اقدام ریگان پس از فاجعه کاوشگر فضایی در سال ۱۹۸۶ و یا بیل کلینتون پس از بمبگذاری اوکلاهاما سیتی در سال ۱۹۹۵ میلادی. ترامپ اما هیچ یک از دو گزینه را در روز شنبه مدنظر قرار نداد. ترامپ در زمینه محکوم کردن افراط‌گرایی سفیدپوستان شکست خورد و این کار را انجام نداد. او هیچ توجهی به منتقدان نکرد. کل روش سیاسی او براساس شناسایی دشمنان و حمله به آنان است. می‌خواهد دشمن را جب بوش تشخیص دهد یا هیلاری کلینتون یا میچ مک کانل. این اولین باری نیست که او لفظ ملایمی را درباره راست افراطی به کار گرفته است. او در دوران کارزار انتخاباتی نیز چندان از حمایت دیوید دوک عضو سابق باسابقه کوکلکس کلان‌ها در دوران مبارزات انتخاباتی ناخرسند نشد. 

روزنامه چپ گرای امریکایی «نیویورک تایمز» نیز در مطلبی تحت عنوان «اشتباهی که ترامپ درباره حادثه شارلوتزویل» مرتکب شد اشاره می‌کند که متاسفانه ترامپ در اولین آزمون برای تقویت حس اتحاد ملی امریکایی‌ها شکست خورد و  می‌افزاید: «امریکا تاریخ اسفباری از برتری سفید‌پوستان را تجربه کرده است. اعتقاد امریکاییها مبنی بر این است که همه انسان‌ها برابر هستند اما برای رسیدن به این درک سالیان سال نبرد و خونریزی ادامه یافت حال باید به ترویج این ایده بپردازیم که هیچ نژادی برتر از نژاد دیگر نیست. ایده برتری نژاد سفید جایی در علم ندارد. شاید رنگ‌های مختلف پوست، قومیت متفاوت، رنگ چشم و جنسیت متقاوت داشته باشیم اما همه ما بخشی از یک نژاد بشری هستیم. از لحاظ الهی نیز ایده برتری یک نژاد در تضاد با میراث یهودی و مسیحی است. ادیان از وجود یک خدای واحد می‌گویند. ادعای برتری نژادی بر نژادی دیگر گناهی علیه خداست و مسیحیان در امریکا باید آن را محکوم کنند.

سفیدپوستان جنوب امریکا در سال۱۸۰۰ با استناد به کتاب مقدس ادعا می‌کردند که رنگ سیاه نماد کین است. این در حالی بود که این موضوع در کتاب مقدس نیامده است. برتری نژادی یک ایده باطل است و رییس‌جمهوری ترامپ باید آن را به وضوح محکوم کند.

نشریه دیلی استورمر یکی ازنشریات نئونازی‌ها اشاره می‌کند پس از انتشار اخبار شارلوتزویل ترامپ به جای محکوم کردن تنها از اتاق خارج شد. این نشریه نئونازی می‌نویسد: «این واکنش واقعا خوب بود. خداوند به او برکت دهد. ترامپ باید بداند. برخلاف نظر نئونازی‌ها اما باید گفت که سکوت در برابر شرارت سبب تشدید آن می‌شود. نیروهای شیطانی از سایه خارج می‌شوند. در روزی که یک نفر در جریان حادثه شارلوتزویل کشته شد هیچ دلیلی وجود نداشت که رییس‌جمهوری بگوید دو طرف این ماجرا را محکوم می‌کند». 

نیویورک‌تایمز در پایان می‌نویسد‌: «به نظر می‌رسد او یا تمایلی ندارد یا ناتوان در ایراد سخنانی است که برپایه اخلاقیات باشند. او باید بداند رییس‌جمهوری امریکا و کل ملت است. در میانه این شرارت‌ها رهبران کلیسا باید با وضوح اخلاقی اظهارنظر کنند و در غیاب یک رهبر اخلاقی و توانمند آنان می‌تواند اخلاقیات را ترویج دهند». 

سایت «امریکن پراسپکت» نیز در گزارشی تحت عنوان «سکوت نژادپرستانه ترامپ» تلویحا اشاره می‌کند که ترامپ ناسیونالیسم سفیدپوستان را محکوم نمی کند چرا که خود موافق آن است. این سایت می نویسد:«او به مکزیکی ها و مهاجران حمله می‌کند. دائما از تروریسم و خطر اسلام‌گرایی می‌گوید اما در محکوم‌کردن ناسیونالیسم سفید‌پوستانه کلامی نمی‌گوید. 

استیو بانون استراتژیست ارشد ترامپ و مدیر سابق سایت بریت بارت خود یک ناسیونالیست سفیدپوست است که در مرکز سیاستگذاری‌های کاخ سفید قرار دارد. ما با رییس‌جمهوری مواجه هستیم که اوایل ماه جاری به پلیس گفت تا مجرمین را شدیدا مجازات کند و خواستار مجازات دسته‌جمعی اقلیت‌ها و احیای این موضوع و محروم کردن آنان از رای دادن شد. 

در طول نیم قرن گذشته کلیت جمهوریخواهان به سوی سیاست جدید کنفدراسیونی حرکت کرده‌اند آنان مخالف حقوق کارگران و رای‌دهی اقلیت‌ها بوده‌اند. در نتیجه، رسانه‌های آنان از جمله فاکس‌نیوز می‌گویند که سفید‌پوستان افراطی خود قربانی اقلیت‌های افراطی به خصوص اسلام‌گرایان و لیبرال‌های‌ ضدامریکایی هستند. از طریق چنین دروغ‌های گوبلزی‌ای، آنان می‌خواهند اکثریت جمهوریخواهان را برای دفاع از سفید‌پوستان امریکایی متقاعد کنند و آنان را صاحبان هویت اصلی امریکا معرفی کنند». 

انتقاد از سکوت ترامپ در قالب اقدامات اخیر نژادپرستان سفید‌پوست محدود به نشریات امریکایی نمی‌شود. روزنامه بریتانیایی «گاردین» نیز در این‌باره می‌نویسد: «این یک شکست اخلاقی برای ترامپ و ننگی برای امریکا بود. هیچ رییس‌جمهوری پیشینی در امریکا در دوران مدرن نمی‌توانست به خود اجازه دهد تا ملی‌گرایان سفید‌پوست را محکوم نکند ترامپ اما این کار را انجام داد و در این زمینه شکست اخلاقی سنگینی خورد». 

این روزنامه می‌نویسد: «حتی بوش، مارکو روبیو و تد کروز هم، چنین موضعی اتخاذ نکردند و همگی نژادپرستی را محکوم کردند. اما ترامپ این‌گونه نیست. متاسفانه شواهد بدی نسبت به آینده امریکا وجود دارد؛ ما خوش‌بین نیستیم.» 

این نخستین باری نیست که به دلیل سکوت ترامپ در قبال حوادث در امریکا انتقادهایی مطرح می‌شود. ترامپ پیشتر نیز به دلیل سکوت در محکوم کردن بمبگذاری در یک مسجد در امریکا به نام مسجد دارالفاروق در بلومینگتون در زمان نیایش نمازگزاران با انتقاد مواجه شده بود. سباستین گورکا استرتژیست ترامپ گفته بود که رییس‌جمهوری منتظر بود که ببینید آیا حمله جعلی بوده یا خیر و سپس اظهارنظر کند. منتقدان رییس‌جمهوری اما او را متهم می‌کنند که با مسلمانان دشمنی دارد و همواره آنان را مظنون می‌داند. در نتیجه، نسبت به حوادث روی داده علیه مسلمانان بی‌تفاوت است. 

آیا ارتباطی میان ترامپ و نژادپرستان افراطی سفیدپوست وجود دارد؟ 

شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند به احتمال زیاد ارتباطاتی میان آنان وجود داشته‌اند. به نوشته « واشنگتن پست»، در سال 1927 میلادی  هزاران نفر از اعضای سازمان کوکلاس کلان در لباس‌های سنتی سفید  در «کوئنس» راهپیمایی کردند  که به ناآرامی  انجامید. پلیس هفت نفر  از  تظاهرکنندگان را دستگیر کرد که ترامپ یکی از آنها بود. او  پدر  ترامپ نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و رییس‌جمهوری فعلی آن کشور بود.

اطلاعات مربوط به دستگیری  فرد ترامپ در سال گذشته در رسانه‌های امریکایی بازتاب یافت. اما ترامپ این ‌گفته‌ها را رد کرد و  گفت پدرش هرگز در راهپیمایی کوکلاس کلان شرکت نداشته است.

خبر مربوط به پدر ترامپ ‌در رسانه‌های آمریکا پس از آن دوباره موضوع روز شد که دونالد ترامپ نخواست در باره دوید دوک  یکی از رهبران  کوکلاس کلان ‌صحبت کند که گویا از  نامزدی ترامپ حمایت می‌کند.او در جواب تمام سوالات خبرنگاران  دراین باره گفته بود که  هیچ چیزی درباره دیوید دوک و حمایت او نمی‌داند.

در دوران کارزار انتخاباتی ترامپ یکی از رهبران حزب نازی امریکا گفته بود که حضور ترامپ فرصتی واقعی در اختیار طرفداران برتری نژادی سفید پوستان قرار می‌دهد. 

«راکی سوهیدا» رییس حزب نژادپرست نازی امریکا در ویرجینیا گفته بود: «حالا اگر ترامپ برنده شود، فرصتی واقعی برای کسانی نظیر ملی‌گراهای سفیدپوست به‌وجود خواهد آمد تا با هوشمندی از آن استفاده کنند و برای تشکیل چیزی شبیه به انجمن حزبی سیاه‌پوستان و یا هرچیزی که در کنگره وجود ندارد زمینه‌سازی کنند.»

دیگر طرفداران برتری نژادی سفیدپوستان نیز پیش‌تر در حمایت از ترامپ سخن گفته‌اند. به گفتۀ راشل پندرگرافت، مؤسس حزب شوالیه‌ها، که پرچمدار سازمان کوکلاکس کلان (از حامیان برتری نژادی سفیدپوستان) است، حمایت از ترامپ راهی برای آغاز دور تازۀ گفتگوها با هدف جذب اعضای جدید است.

پندرگرافت در فوریه گذشته گفت:«یکی از چیزهایی که سازمان ما واقعاً بر آن تأکید می‌کند این است که اعضا یاد بگیرند بتوانند با دیگران باب گفتگو را باز کنند.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین