آفتابنیوز : این روزنامه به نقل از تحلیلگران غربی می افزاید: این مساله به آمریکا فرصت می دهد که با وجود لحن تند و اظهارات چند وجهی مقامات ایران، به طور جدی تری در مورد احتمال گفتگوی مستقیم با ایران بیندیشد.
این روزنامه مدعی است دولت کنونی ایران قصد دارد با گرفتن امتیازهایی از غرب در قبال برنامه هسته ای این کشور و همچنین گشودن باب مذاکره با آمریکا در کنار ارائه برخی تسهیلات اجتماعی، اعتبار خود را نزد مردم ایران افزایش دهد.
در ادامه گزارش آمده است، احمدی نژاد در مدت فعالیت خود در مقام ریاست جمهوری، از بسیاری از مرزهایی که برای رئیسان جمهور پیشین وجود داشت عبور کرده است.
او در مسائل داخلی و بین المللی تا حد زیادی مستقل از دیگر منابع قدرت در این کشور عمل کرده است.
ماهیت در حال تغییر چشم انداز سیاست داخلی ایران به صورت بالقوه می تواند برای آمریکا نشانگر بروز تغییراتی در سیاست خارجی این کشور هم باشد.
نویسنده نیویورک تایمز در ادامه مقاله مدعی است که با وجود رویکرد مواجهه آمیز احمدی نژاد با آمریکا در عین حال نشانه هایی از تمایل به بازسازی روابط دیده می شود.
از جمله بسیاری از تحلیلگران معتقدند نامه احمدی نژاد به بوش با وجود نگاه مذهبی و لحن نصیحت کننده آن با توجه به اینکه از سوی یک دولت محافظه کار و مذهبی صورت گرفته اقدامی مهم تلقی می شود و احمدی نژاد را می توان به عنوان فردی که در موقعیت عامل ارتباط نظام با غرب است و تا حدودی مستقل عمل می کند در نظر گرفت.
این روزنامه در پایان با نقل قول از علیرضا آجری، یکی از سرداران سابق سپاه پاسداران و معاون وزیر دفاع سابق می نویسد: اگر تصمیم ایجاد رابطه با آمریکا در زمان دولت اصلاحات و ریاست جمهوری خاتمی صورت می گرفت، رابطه کاملی ایجاد نمی شد اما اگر اکنون نشانه هایی از تشنج زدایی دیده می شود به این معنی است که همه کشور خواستار عادی سازی روابط با غرب است.