آفتابنیوز : خبرگزاری رویترز در ادامه این گزارش به نقل از وی نوشته، ارزیابی ما این است که هیچ تهدیدی فوری از سوی ایران وجود ندارد و ما هنوز فرصت های زیادی برای بررسی فعالیت های ایران داریم. او در ادامه اظهارات خود با اشاره به اینکه خشونت های اخیر عراق باید درس مهمی برای دیپلماسی باشد گفته است شرایط فعلی خاورمیانه کاملا به هم ریخته است، شما نباید در چنین شرایطی روغن به روی آتش بریزید.
بعد از گذشت سه سال از بازرسی مراکز و تاسیسات هسته ای ایران هنوز هیچ مدرکی دال بر نظامی بودن فعالیت های هسته ای این کشور پیدا نشده است. قرار است وزرای امور خارجه کشورهای 1+5 پنجشنبه در وین تشکیل جلسه بدهند تا به بررسی و نهایی کردن سیاست های تشویقی و تنبیهی در قبال پذیرش تعلیق یا عدم تعلیق فعالیت های هسته ای از سوی ایران بپردازند.
فقط آژانس صلاحیت دارد (کلیک کنید)
مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته که بر این باور است که اکثریت سیاستمداران ایرانی هنوز مایل به حل این مسئله از طریق مذاکره و داشتن روابط نرمال با جهان هستند. او درانتهای صحبت های خود با اشاره به خروج کره شمالی از پیمان عدم تولید و منع گسترش سلاح های هسته ای به جهان بصورت غیر مستقیم هشدار داده که ما از اقدام کره شمالی درس هایی یاد گرفته ایم، هنگامی که شما یک کشوری را به حاشیه می رانید در واقع آن کشور را به سوی تندروی سوق می دهید.
میانجیگری البرادعی برای ایران
سخنان اخیر البرادعی در حالی صورت می گیرد که او در هفته گذشته با کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا ملاقات کرده بود تا بتواند رایس و سایر سیاستمداران آمریکایی را ترغیب به اتخاذ مواضع نرم تری در خصوص فعالیت های هسته ای ایران کند.
البرادعی بر این باور است که آمریکا باید مستقیما با ایران در خصوص فعالیت های هسته ای این کشور وارد مذاکره شود و معتقد است که مناقشه اتمی ایران تنها در صورتی حل می شود که آمریکائیها به ایران تضمین های امنیتی بدهند. هر چند که او تا کنون مانند کوفی عنان، دبیر کل سازمان ملل مستقیما درخواست مذاکره با ایران را نکرده ولی بارها به صورت غیر مستقیم اظهاراتی کرده است که تمایل او را به ورود آمریکا به مذاکرات هسته ای با ایران نشان می دهد.
روزنامه واشنگتن پست چندی پیش در گزارشی با اشاره به ملاقات رایس با البرادعی مدعی بود مقامات ارشد ایرانی می خواهند علاقه خود را به مذاکره مستقیم با آمریکا از طریق میانجی نشان دهند و محمد البرادعی یکی از کسانی است که برای انتقال این پیام در نظر گرفته شده است.
اما اين خبر بلافاصله از سوي سخنگوي وزارت خارجه ايران تكذيب شد.اما با اين حال واشنگتن پست به نقل از مقامات یاد شده در ادامه آورده بود که چنین درخواستی از طریق اندونزی، کویت و کوفی عنان، دبیرکل سازمان ملل هم مطرح شده است.