آفتابنیوز : واحد مرکزی خبر نوشت: پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق قطر نوشت سازمان عفو بین الملل اعلام کرد حملات هوایی صبح جمعه ائتلاف (متجاوز) تحت رهبری عربستان به محله مسکونی فج عطان، در صنعا پایتخت یمن که منجر به ویران شدن سه خانه و کشته و زخمی شدن ده ها تن شد، نشان می دهد عربستان با گذشت بیش از دو سال از جنگ ویرانگر در یمن، خونریزتر از گذشته شده و قوانین انسانی بین المللی را به شکل وقیحانه تری نادیده می گیرد.
لین معلوف مدیر پژوهش های خاورمیانه در سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای تاکید کرد کاری که ائتلاف (متجاوز) عربستان با بمباران شبانه شهروندان یمنی انجام می دهد، سوال هایی جدی پیش روی مسئولان سازمان ملل قرار می دهد که در سال گذشته طی تصمیمی شرم آور، این ائتلاف را از فهرست ناقضان حقوق کودکان در جنگ حذف کردند.
معلوف افزود «به گفته ساکنان این منطقه، این حمله هدف نظامی نداشته است. حتی اگر اهداف نظامی هم وجود داشت، به علت انجام این حملات در زمان حضور غیر نظامیان، باید آنها را حملات غیر قانونی و جنایت جنگی دانست.»
لین معلوف از سازمان ملل خواست ادله و شواهد - مدارس و بیمارستان های ویران شده و ناپدید شدن صدها جوان در پی حملات شدید هوایی سال گذشته - را بررسی کند و این مصوبه مربوط به «کودکان در درگیری های مسلحانه» را مورد بازنگری قرار دهد.
وی افزود بر اساس قوانین بین المللی باید به برخی جنایت های عربستان و دیگر موارد نقض حقوق بشر که نیروهای آن در یمن مرتکب شده اند، رسیدگی شود.
در این بیانیه آمده است، سخنگوی بان کی مون دبیرکل وقت سازمان ملل در ژوئن 2016 از حذف ائتلاف نظامی به رهبری عربستان از فهرست کشورها و گروه های مسلح ناقض حقوق کودکان در جنگ، خبر داد. این کار، نتیجه مستقیم اعمال فشارهای دیپلماتیک عربستان بود.
از سوی دیگر، کمیته بین المللی صلیب سرخ با انتشار بیانیه ای، حملات هوایی ائتلاف (متجاوز) عربستان به محله فج عطان را که تعداد زیادی کشته و زخمی به جای گذاشت، به شدت محکوم کرد.
کارلوس مورازانی نایب رئیس هیئت کمیته بین المللی صلیب سرخ پس از بازدید از محل حمله گفت «حملات هوایی به محله ای مسکونی در صنعا مرا به شدت شوکه و غمگین کرد.»
لا اکراه فی الدین
بهانه ها معمولا زیبا بیان میشوند (حفظ یکپارچگی ، مبارزه با تروریزم ، حفظ منافع بشری ،ایجاد صلح و ثبات ، رسیدن به منافع ملی و ...
اما انچه حتمی است که منافع مظلومانی که در رنج و سختی به حاشیه رانده میشوند و حق حاکمیت به سرنوشت خود را ندارند ( اقلیت شناخته میشوند ) چگونه داد خود را و از چه کسی بستانند ؟!