آفتابنیوز : اولین حضور اسرائیل در مانور ناتو (کلیک کنید) در حالی که اسرائیل اعلام کرده به منظور تقویت همکاریهای دفاعی و مواجه با فعالیت های هسته ای ایران در تمرین های نظامی ناتو شرکت می کند، تونی بلر، نخست وزیر انگلیس دراین هفته اعلام کرد که انگلیس نمی خواهد وارد منازعه با ایران شود و نیروهای این کشور نیز درگیری های بسیاری دارند و فرصت مواجهه با ایران را ندارند.
نمی خواهیم با ایران در گیر شویم (کلیک کنید) اظهارات تونی بلر مبنی بر پرهیز از رویارویی با ایران در حالی بیان شد که ایگور ایوانف، دبیر شورای عالی امنیت ملی روسیه که شنبه گذشته به دعوت علی لاریجانی همتای ایرانی اش، وارد تهران شده بود، با اعلام مخالفت مسکو با اقدامات قهرآمیز علیه تهران گفته بود: روسیه بر خلاف آمریکا، معتقد است که مساله هسته ای ایران صرفا باید از طریق مذاکره حل شود و هرگونه استفاده از ابزارهای تهدید کننده تنها به پیچیده تر شدن مساله می انجامد و باعث ایجاد تنش در منطقه می شود.
تهدید اوضاع را پیچیده تر می کند (کلیک کنید) مقامات اسرائیلی نیز که همواره تلاش کرده اند فعالیت های هسته ای ایران را تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی جلوه دهند در هفته ای که گذشت وزیر امور خارجه خود را به ترکیه فرستادند تا ترکیه را ترغیب به همکاری با سایر کشورها در صورت تحریم اقتصادی ایران کنند ولی مقامات ترکیه به او جواب شفافی ندادند.
ترکیه به درخواست اسرائیل جواب نداد (کلیک کنید)
یکی دیگر از خبرسازترین پیشنهاداتی که در هفته گذشته مورد توجه شبکه های خبری و مطبوعات بین المللی جهان قرار گرفت پیشنهاد جان وارنر، سناتور جمهوریخواه آمریکا در خصوص وارد کردن ناتو به عنوان یک نیروی بازدارنده به جریان گفت و گوهای هسته ای در خصوص فعالیت های هسته ای ایران بود.
نقش ناتو در پرونده ایران چه خواهد بود (کلیک کنید)
او که ریاست کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا را نیز بر عهده دارد با طرح این ادعا که از زمان پایان جنگ جهانی دوم هیچ ائتلافی برای تضمین صلح و امنیت جهانی، سابقه ای بهتر از پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نداشته، گفته بود با توجه به مواجهه جامعه جهانی با مساله هسته ای ایران، این سوال مطرح می شود که ناتو چه نقشی می تواند در حل این مساله ایفا کند؟
محمد البرادعی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی نیز در هفته گذشته با هشدار به سیاستمدارانی که در فکر حل پرونده
هسته ای ایران از طریق نظامی هستند تاکید کرد : ایران یک تهدید اتمی جدی نیست و دنیا باید به منظور پرهیز از تکرار اشتباهات عراق و کره شمالی خیلی محتاطانه و آگاهانه با این مسئله برخورد کند.
ایران یک تهدید اتمی جدی نیست (کلیک کنید)وی در اظهارات خود گفته بود که دنیا نباید سریعا با اطلاعات غلط دست به اسلحه ببرد و همچنین نباید با اعمال فشار و تحریم بین المللی کشوری مثل کره شمالی را وادار به تلافی کند نظیر تحریم هایی بین المللی که منجر به خروج کره شمالی از پیمان ان.پی.تی کرد.
همچنین از سفرهایی که در هفته گذشته به ترکیه صورت گرفت سفر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه حایز اهمیت بود. این سفر به منظور دیدار و گفت و گو با مقامات عالی رتبه ترکیه در خصوص مسائل دو جانبه، مسائل منطقه ای، اختلافات ترکیه و یونان و فعالیت های هسته ای ایران بود.
تلاش گسترده روس ها پیش از اجلاس وین (کلیک کنید)لاوروف در اوایل هفته با اشاره به تصمیم کشورهای 1+5 در خصوص برگزاری نشست های مرتب برای پیدا کردن راه حلی برای مناقشه اتمی ایران گفته بود مذاکرات این هفته خالی از پیشرفت نخواهد بود.
هر چند که هنوز معلوم نشده که منظور لاوروف از این اظهارات چه بود ولی مهمترین اتفاقی که در این هفته روی داد اعلام آمادگی آمریکا برای ورود به مذاکرات هسته ای بود.
واکنش مطبوعات جهان به پیشنهاد آمریکا (کلیک کنید)