کد خبر: ۴۷۲۲۰
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۸۵ - ۱۱:۲۵

سولانا با بسته تشویقی به ایران آمد

آفتاب‌‌نیوز :
از دیگر موارد مشوق های پیشنهادی اروپا می توان به لغو تحریم های اعمال شده علیه ایران در مورد خرید فناوری کشاورزی از آمریکا اشاره کرد. 

پنج عضو دائم شورای امنیت شامل انگلیس ،فرانسه، آمریکا، چین و روسیه به همراه آلمان هفته گذشته در وین در مورد این بسته پیشتهادی به ایران به توافق نهایی رسیدند اما آن را به صورت عمومی منتشر نکردند. 

خاویر سولانا با بسته گروه شش به تهران می آید(کلیک کنید)

نیویورک تایمز به نقل از دیپلمات های آمریکایی و اروپایی که نخواستند نامشان فاش شود گزارش می دهد، این بسته پیشنهادی شامل تعهد 6 کشور مذکور است مبنی بر اینکه از برنامه هسته ای ایران برای مقاصد صلح آمیز و تولید انرژی حمایت می کنند و در همین راستا قول ساخت راکتورهای آب سبک به صورت پروژه های مشترک با دیگر کشورها به ایران داده شده است. 

آمریکا و اروپا همچنین قول داده اند که با عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی موافقت کنند. این پیشنهادها در قبال موافقت ایران با تعلیق غنی سازی اورانیوم در این کشور است. 

احمدي نژاد: گفتند پيشنهادات را علني نكنيد ما هم پذيرفتيم (کلیک کنید)

این گزارش می افزاید: جدیدترین و توجه برانگیزترین این موارد، پیشنهاد آمریکا برای پایان دادن به سه دهه سیاست قطع روابط با ایران و پیوستن به مذاکرات هسته ای با این کشور است. 

همچنین گفته می شود، تصمیم فروش قطعات هواپیماهای بوئینگ و همچنین هواپیماها و قطعات ایرباس به ایران گام جدید و مهمی در این پیشنهادهاست که از طرف آمریکا برداشته شده است.
از سال 1979 پس از انقلاب اسلامی در ایران، آمریکا فروش هرگونه تجهیزات و قطعات هواپیما به ایران را تحریم کرد. این تحریم نه تنها شامل قطعات ساخت آمریکا می شد بلکه هواپیماهای اروپایی مانند ایرباس را نیز چون برخی قطعات آن ساخت آمریکا بود، در بر می گرفت. 

در اثر همین تحریم ها سیستم هواپیمایی ایران با مشکلات بسیاری مواجه شده است و به همین دلیل مقامات ایران، آمریکا را برای حوادث متعدد سقوط هواپیما های ایران متهم می کنند. 

در صورتی که ایران حاضر به تعلیق غنی سازی اورانیوم نشود، این مجموعه پیشنهادی برخی « بازدارنده» ها را به ایران ارائه کرده است. این اصطلاحی است که کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا پیش از این برای به کار بردن تهدیدهای غرب علیه ایران به کار برده است.
این تهدیدها شامل ممانعت از سفر مقامات دولتی و مذهبی ایران به خارج از کشور و مسدود ساختن دارایی های آنها در خارج از ایران است. 

اما در آن اشاره ای به هیچگونه تهدید نظامی نشده است و به نظر می رسد اگر ایران این پیشنهادها را رد کند بار دیگر اختلاف نظر بین این 6 کشور در مورد چگونگی برخورد با ایران بالا خواهد گرفت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین