آفتابنیوز : دکتر یحیی پاسدار در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به آمار روبه رشد چاقی و اضافه وزن در نوزادان و کودکان، گفت: بر اساس آخرین آمار ۱۸ درصد کودکان مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند که بسیار نگران کننده است.
وی استفاده از مکملهای غذایی را مهمترین عامل چاقی در نوزادان و کودکان دانست و اظهار کرد: چاقی در نوزادان عمدتا به علت استفاده زیاد از مکملهای غذایی در کنار شیر مادر است که باعث ورود مواد چاق کننده به بدن نوزاد میشود.
پاسدار همچنین مصرف زیاد غذا و تنقلات و نیز کم تحرکی را نیز از عوامل مهم چاقی کودکان عنوان کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه تنقلات حاوی مواد مغذی و ویتامین کمی بوده و صرفاً چاق کننده هستند، گفت: کودکانی که به میزان زیاد تنقلات مصرف میکنند دچار سوء تغذیه پنهان میشوند، به طوریکه علی رغم اینکه چاق به نظر می رسند، رشد استخوانی کمی دارند.
این متخصص تغذیه، چاقی در دو سال اول زندگی را مهمترین عامل خطر ابتلا به چاقی در سنین بالاتر عنوان کرد و افزود: برای پیشگیری از چاقی، بهتر است نوزادان در شش ماهه اول زندگی فقط از شیر مادر تغذیه کرده و در شش ماه دوم زندگی در کنار شیر مادر ازغذاهای تحت نظارت مراکز بهداشتی و متخصصین اطفال برای آنها استفاده شود.
پاسدار افزایش فعالیت بدنی و مصرف مناسب مواد غذایی را از راههای کنترل وزن در کودکان برشمرد و خاطر نشان کرد: والدین باید علاوه برکنترل رفتارهای تغذیهای، کودکان خود را از سنین پایین با فعالیتهای بدنی آشنا کنند، چرا که عدم وجود تعادل در میزان مصرف غذا و میزان فعالیت کودک، اضافه وزن در سنین بالاتر را به دنبال خواهد داشت.
این متخصص تغذیه همچنین چاقی نوزادان و کودکان را عامل مهمی در بروز برخی بیماریها در بزرگسالی عنوان کرد و افزود: چاقی و اضافه وزن در سنین پایین باعث بروز دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، بیماریهای اسکلتی و محدودیتهای حرکتی، سندروم متابولیک، سکته مغزی و سکته قلبی در بزرگسالی میشود.
پاسدار با بیان اینکه کنترل وزن کودکان باید تحت نظر متخصص تغذیه باشد، گفت: برخی والدین برای دادن پاداش در قبال کارهای مثبت کودک از انواع خوراکی استفاده میکنند که این امر زمینه ساز چاقی کودکان است، بنابراین توصیه می شود والدین در این زمینه پاداشهای غیرخوراکی را جایگزین کنند.