آفتابنیوز : اين خبرگزاري آمريكايي در گزارشي ديگر به نقل از يك ديپلماتيك حاضر در وين اين پيشنهاد آمريكا را چشمگير و با اهميت توصيف كرده است چرا كه اين مسئله مي تواند به محدوديت طولاني مدت آمريكا در دسترسي ايران به تكنولوژيهايي با مصارف دوگانه پايان ببخشد.
در عين حال اين امر باعث توقف كامل برنامه ي غني سازي اورانيوم ايران نمي شود بلكه تنها خواستار تعليق آن است، هرچند اين تعليق ممكن است طولاني مدت باشد. اين خبرگزاري مي افزايد: مشوقهاي ديپلماتيك اروپا و روسيه در سال گذشته به اين دليل كه خواستار توقف كامل غني سازي بودند از سوي ايران پذيرفته نشدند.
آسوشيتدپرس در ادامه مي افزايد مقامات ايراني به شدت از برنامه ي هسته اي اشان به عنوان منبع غرور ملي دفاع مي كنند و هدف از غني سازي را نه توليد سلاح هسته اي آن طور كه آمريكا ادعا مي كند بلكه توليد برق اعلام مي كنند. از سوي ديگر محور نگراني غرب درمورد مقاصد هسته اي ايران، غني سازي است چرا كه غني سازي قادر به توليد موادي است كه هم در كلاهك هسته اي و هم به عنوان سوخت رآكتور هسته اي مورد استفاده قرار مي گيرد. بنا به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس آخرين پيشنهاد به ايران يك هفته پس از تغيير استراتژي واشنگتن درمورد ايران برملا شد. آمريكا پذيرفت تحت شرايطي خاص با ايران با ايران مذاكره ي مستقيم داشته باشد. اين پيشنهاد بيشتر حاصل اجماع در دولت بوش و تلاشي مهم براي جذاب كردن بسته ي پيشنهادي براي ايران بود. البته از همه مهم تر پيشنهاد تأمين فن آوري هسته اي از سوي آمريكا براي ايران است.
در واقع خبرگزاري آسوشيتدپرش اين پيشنهاد آمريكا را تفاوت مهم پيشنهاد جديد با پيشنهاداتي است كه پيش از اين به ايران ارائه شده بود. اين خبرگزاري مي افزايد: اگرچه پيشنهاداتي از سوي اروپا شامل كمك به ساخت رآكتورهاي آب سبك براي برنامه ي هسته اي صلح آميز مطرح شده بود اما هيچ پيشنهادي درمورد توافق آمريكا مبني بر كمك به توسعه ي برنامه ي هسته اي براي كشوري كه همواره آن را تهديدي براي امنيت جهاني (به ادعاي آمريكا) مي ناميد وجود نداشته است.
در عين حال مك كورمك سخنگوي كاخ سفيد در پاسخ به سؤالي درمورد گزارشهاي مربوط به كمكهاي تكنولوژيك آمريكا به ايران گفته است: در روزهاي اخير گزارشهاي بسياري درمورد آنچه كه در بسته ي پيشنهادي وجود دارد يا ندارد ديده ايم. وي بدون تأييد اين مسئله، گزارشات را كمي اغراق آميز دانسته است.
حمايت آمريكا و اروپا با عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني، موافقت آمريكا با برداشتن برخي تحريمها برعليه ايران از جمله فروش تجهيزات مورد ايران براي هواپيما و پيوستن به مذاكرات مستقيم با تهران درمورد آينده ي برنامه ي هسته اي و اجازه دادن به اروپا براي فروش هواپيماهاي جديد به ايران مواردي از مشوقهاي غرب براي ايران است. در عين حال مقامات آمريكايي و ديپلماتها در وين گفته اند اگر تهران مشوقها را نپذيرد با تنبيهايي از جمله ممنوعيت مسافرتي براي مقامات و رهبران مذهبي و توقيف داراييها در خارج روبه رو خواهد شد.