کد خبر: ۴۷۴۸۵۵
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۹

شناسایی ۳ باند کودکان خیابانی در تهران

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: در بحث کودکان خیابانی، باندها به قوه قضاییه ارجاع داده می‌شود که اخیرا 3 باند در تهران شناسایی و به ناجا ارسال شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
به گزارش ایسنا، حبیب‌الله مسعودی‌فرید سه‌شنبه 21 شهریور در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه در ایران به ازای هر 100 هزار نفر 5.5 مورد خودکشی ثبت شده است، اظهار کرد: ایران رتبه 108 جهان را در خودکشی داراست.

وی عنوان کرد: در سال 94، 4200 تن که قصد خودکشی داشتند، توسط همکاران بهزیستی از خودکشی آنها پیشگیری شد که این آمار در سال 95 به 5200 نفر افزایش یافت.

وی افزود: افزایش این آمار به معنای افزایش شمار افرادی که می‌خواستند خودکشی کنند نیست، بلکه میزان مداخله و شناسایی بهزیستی افزایش یافته است.

مسعودی‌فرید با بیان اینکه به دنبال تقسیم‌کار ملی در حوزه آسیب‌های اجتماعی در کشور هستیم، ادامه داد: 18 کارگروه برای موضوعات آسیب‌های اجتماعی در کشور تشکیل شده است.

وی از تدوین نظام ارائه خدمات اجتماعی در کشور خبر داد و عنوان کرد: بخش آزمایشی نظام مبتنی بر سطح‌بندی خدمات و نظام ارجاع این طرح از مهرماه در قزوین آغاز می‌شود.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی یادآور شد: اگر بخواهیم در حوزه آسیب‌های اجتماعی موفق باشیم باید به سلامت اجتماعی توجه ویژه داشته باشیم چرا که اینها دو روی یک سکه هستند

وی به بیان اقدامات اساسی در حوزه آسیب‌های اجتماعی پرداخت و اظهار کرد: تشکیل اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت از جمله این اقدامات است که بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سالجاری 140 اورژانس اجتماعی راه‌اندازی خواهیم کرد که تا کنون 80 مرکز آن راه‌اندزی شده است.

مسعودی‌فرید عنوان کرد: در حال حاضر 300 خودرو در مراکز اورژانس کشور وجود دارد که درخواست 160 خودرو را به دولت ارائه داده‌ایم که در بلایای طبیعی همچون زلزله نیز به‌کار گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: تا پایان سال 95، 197 مرکز اورژانس اجتماعی داشتیم که اکنون نگاه ویژه‌ای به افزایش شمار این اورژانس در کشور وجود دارد.

وی یادآور شد: در سال 96 برای اورژانس اجتماعی علاوه بر بودجه‌های جاری 100 میلیارد تومان اعتبار جذب کرده‌ایم در حالیکه در سال گذشته این اعتبار 40 میلیارد تومان بوده است.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی تصریح کرد: 4 سال پیش 20 درصد مردم از پایگاه‌های اوژانس اجتماعی اطلاع داشتند اما با اقدامات انجام شده اکنون 70 درصد مردم از وجود چنین پایگاهی اطلاع دارند.

وی ادامه داد: در بررسی آسیب‌های اجتماعی توجه به موضوع طلاق بسیار مهم است که اکنون یکی از کارگروه‌های مورد بررسی در وزارت کشور است .

مسعودی‌فرید خاطرنشان کرد: برای کاهش طلاق در استان خراسان‌رضوی سامانه مداخله برای کاهش طلاق را راه‌اندازی کردیم که توسط قاضی موضوع بررسی سپس به بهزیستی ارائه شد و طرفین تحت مشاوره‌های بهزیستی قرار می‌گیرند. راه‌اندازی این سامانه موجب کاهش 8 درصدی طلاق در خراسان‌رضوی شد.

30  درصد طلاق‌ها در کشور منجر به سازش شده است

مسعودی‌فرید با بیان اینکه در سال‌های اخیر توجه ویژه به امر طلاق موجب سازش 30 درصد افراد متقاضی برای طلاق شده است، گفت: آمارها نشان می‌دهد نزدیک به 50 درصد طلاق‌ها در استان همدان منجر به سازش شده است.

وی با بیان اینکه تقریبا 50 درصد طلاق‌ها در 5 سال اول زندگی رخ می‌دهد که عمدتا بر اثر مسائل پیش پا افتاده رخ داده است، بر آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج تأکید کرد و افزود: در برنامه‌های معاونت اجتماعی بهزیستی پرداختن به آموزش‌های پیش از ازدواج در دستور کار قرار دارد.

وی به آسیب اجتماعی کودک‌آزاری اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در کشور موضوع کودک‌آزاری به خوبی مورد توجه مردم قرار گرفته است چرا که مردم نسبت به این موضوع حساسیت ویژه‌ای دارند.

مسعودی‌فرید تصریح کرد: در حال حاضر کودک‌آزاری در کشور نسبت به گذشته کاهش یافته چرا که کودک‌آزاری یک جرم عمومی محسوب می‌شود و حساسیت لازم در این زمینه برای مردم ایجاد شده است.

وی از برقراری 70 هزار تماس تلفنی با سامانه 123 در سال گدشته خبر داد و گفت: 13 هزار مورد از این تماس‌ها اعلام کودک‌آزاری بوده که از این تعداد نیمی از آن کودک‌آزاری تأیید شده است .

وی تأکید کرد: برای کاهش این آسیب باید رسانه‌ها ورود پیدا کنند و آگاه‌سازی لازم برای مردم انجام گیرد و سامانه 123 در کشور فراگیر شود .

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: در حوزه کودک‌آزاری باید احکام به درستی از سوی قوه قضاییه صادر شود چرا که صدور حکم قاطع و محکم موجب کاهش این آسیب خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با همکاری وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی توانستیم 1200 کودک و 600  نوزاد که در خانواده‌های معتاد زندگی و به دنیا آمده بودند، در سال گذشته شناسایی و وارد سیستم بهزیستی کنیم که اکنون تقریبا نیمی از آنها به خانواده‌ها بازگشتند و 300 نوزاد نیز در بهزیستی نگهداری می‌شوند .

وی اظهار کرد: یکی از شرکای اصلی ما علاوه بر رسانه‌ها، سازمان‌های مردم نهاد هستند که البته نگاه ویژه‌ای در سازمان برای تقویت این گروه‌ها وجود دارد .

22   خانه امن در کشور فعال است

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از وجود 22 خانه امن در استان‌های مختلف کشور خبر داد و گفت: 7 خانه دولتی و 15 مورد از اینها غیردولتی هستند که تحت نظارت سازمان بهزیستی فعالیت می‌کنند.

وی اظهار کرد: سیاست اصلی بهزیستی تحکیم بنیان خانواده است اما خانواده‌ای که شرایط لازم برای حضور بانوان و یا کودکان را نداشته باشد، از آنها حمایت خواهد شد.

مسعودی‌فرید به موضوع کودکان خیابانی اشاره کرد و گفت: علاوه بر بهزیستی 11 ارگان دیگر در این زمینه وظیفه‌مند هستند.

بیش از 90 درصد کودکان خیابانی با خانواده زندگی می‌کنند

وی با بیان اینکه بیش از 90 درصد کودکان خیابانی با خانواده زندگی می‌کنند، گفت: مراکز آموزشی و حمایتی از این کودکان راه‌اندازی شده که خدمات متناسب با نیازهایشان ارائه می‌شود .

وی ادامه داد: 6 هزار کودک در سال 94، 9 هزار و 280 کودک در سال 95، شناسایی شدند که رویکرد بهزیستی در این زمینه خانواده محور بودن و استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد است.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه اعتبارات پرداختن به آسیب کودکان خیابانی در سال‌های اخیر از 3 میلیارد به 20 میلیارد رسیده است، تصریح کرد: افزایش اعتبار در این زمینه موجب پرداختن بهتر به این آسیب شده است .

وی با بیان اینکه 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که بخواهیم به خدمات خود را بهتر ارائه کنیم، تصریح کرد: جامعه ما در حال حاضر بیش از هر چیزی نیاز به امید دارد و واقع‌بین هم باشد اما نگاه ما باید در آسیب‌های اجتماعی رو به امیدواری باشد.

   هفتاد درصد کودکان خیابانی خارجی هستند

وی با بیان اینکه در استان تهران 2200 کودک خیابانی در سه ماه اخیر جذب بهزیستی شده است، ادامه داد: 70 درصد این کودکان افراد غیرایرانی هستند بنابراین این آمار به معنی افزایش کودکان خیابانی در تهران نیست.

مسعودی‌فرید عنوان کرد: در کودکان خیابانی باندها به قوه قضاییه ارجاع داده می‌شود که اخیرا 3 باند در تهران شناسایی و به ناجا ارسال شده است.

وی با اشاره به زنان سرپرست خانوار گفت: در سال گذشته 14 هزار زن سرپرست خانوار از مجموع 140 هزار خانوار زیر 60 سال سن، از پوشش سازمان بهزیستی خارج شدند.

مسعودی‌فرید درباره جمعیت فرزندان موجود در بهزیستی گفت: در اوایل انقلاب 16 هزار کودک در مراکز شبانه‌روزی بهزیستی نگهداری می‌شدند اما اکنون با افزایش جمعیت کشور 10 هزار نفر در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند و 15 هزار نفر در بین خانواده‌ها هستند و به آنها یارانه می‌دهیم.

وی در پایان گفت: با تسهیل قوانین فرزندخواندگی از سال 92 تا کنون شاهد افزایش 30 درصدی میزان فرزندخواندگی در کشور بوده‌ایم 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین