رهبر معظم انقلاب اسلامي در اين ديدار با تشكر از پيام پادشاه عربستان تاكيد كردند: همكاري و روابط گسترده جمهوري اسلامي ايران و عربستان علاوه بر اينكه در بردارنده منافع كوتاه مدت و بلند مدت براي دو كشور است، براي جهان اسلام نيز بسيار مفيد خواهد بود.
ايشان تصريح كردند: ايران و عربستان بايد در جهت پايهگذاري يك همكاري راهبردي براي حل مسايل مختلف جهان اسلام و تلاش براي اتحاد مسلمانان گام بردارند.
مقام معظم رهبري با تاكيد بر اينكه اختلافات مسلمانان و ضعف آنان، به سود قدرتهاي سلطهگر و دشمنان جهان اسلام است، افزودند: تنها راه برطرف كردن مشكلات كنوني جهان اسلام و ايستادگي در برابر دشمنان، اتحاد، همدلي و همكاري است و جمهوري اسلامي ايران از ابتداي انقلاب اسلامي به اين مساله اعتقاد كامل داشته است.
آيتالله خامنهاي با اشاره به ظرفيتهاي فراوان همكاري دو كشور در زمينههاي مختلف، لزوم فعالتر شدن كميسيونهاي دوجانبه و عملي شدن توافقهاي قبلي را يادآور شدند.
مقام معظم رهبري، همكاري در مسايل مورد منطقه را نيز از جمله زمينههاي همكاري ايران و عربستان دانستند و افزودند: دو كشور ميتوانند در مسالهي عراق همكاري خوبي داشته باشند و مانع از تلاش دشمنان براي شعلهور كردن اختلافات شيعه و سني شوند.
آيتالله خامنهاي همچنين مساله لبنان و سوريه را با توجه به توطئههاي صهيونيستها، از ديگر زمينههاي همكاري ايران و عربستان برشمردند و با اشاره به فشارهايي كه بر مردم و دولت فلسطين وارد ميشود خاطرنشان كردند: كشورهاي اسلامي بايد به دولت حماس در فلسطين كمك كنند؛ زيرا اين دولت ميتواند منشأ خدمات بزرگي براي آيندهي فلسطين باشد.
هاشمي: نبايد راه را براي افراطيون بازبگذاريم
همچنین رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار" سعود الفيصل"، وزير امور خارجه عربستان سعودي، صلح، ثبات و امنيت در منطقه خاورميانه را نيازمند همكاريهاي مشترك كشورهاي منطقه به ويژه جمهوري اسلامي ايران و عربستان سعودي عنوان كرد.
"هاشمي رفسنجاني" مصالح و منافع ملت ايران را مهمترين عامل تصميم گيري در خصوص مسائل هستهاي عنوان كرد و حل اين مساله را نيازمند داشتن حسن نيت در مذاكرات و رايزني تا رسيدن به نقطه مشترك با در نظر گرفتن حقوق قانوني مردم ايران از سوي طرف مقابل دانست.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، افزود: نبايد با استفاده از زبان تهديد و گذاشتن پيش شرط هاي غير منطقي راه را براي افراطيوني كه همواره به دنبال تفرقه افكني و شكست مذاكرات هستند، بازبگذاريم.
"سعود الفيصل" وزير امور خارجه عربستان نيز در اين ديدار اظهارداشت: ما به حق ايران در دستيابي صلح آميز انرژي هستهاي ايمان داشته و بر تاكيد مسئولان عاليرتبه جمهوري اسلامي ايران مبني بر عدم قصد ايران در دستيابي به سلاحهاي هستهاي اعتماد كامل داريم.
وزير امور خارجه عربستان سعودي با تقديم سلاح هاي گرم و صميمانه پادشاه عربستان سعودي به هاشمي رفسنجاني، اظهارداشت: جمهوري اسلامي ايران نه تنها دوست صميمي اين كشور بلكه نزديك ترين دوست و همكار ساير كشورهاي حوزه خليج فارس نيز مي باشد.
پيشنهاد احمدي نژاد: انرژي را مديريت كنيم
محمود احمدينژاد، رييسجمهور، روابط دو كشور جمهوري اسلامي ايران و عربستان را ممتاز، برادرانه و پايدار دانست و گفت: بايد با تلاش مشترك از ظرفيتها به خوبي استفاده شود تا روابط تهران – رياض، توسعه و تعميق بيشتري يابد.همراهي ايران و عربستان در عرصههاي گوناگون به نفع دو كشور، منطقه و جهان اسلام است و فعال شدن كميسيون مشترك همكاريها و اتخاذ تصميمات مناسب در آن به همراه همكاري دو كشور در زمينه مديريت انرژي ميتواند روابط رو به گسترش تهران – رياض را بيش از پيش توسعه و تحكيم بخشد، ضمن آنكه توافقات قبلي دو كشور نيز بايد هرچه زودتر اجرايي شود.
سعود الفيصل، وزير امور خارجه عربستان نيز در سخناني با بيان اينكه در صورت تصميمگيري دو كشور براي همكاري و هماهنگي بيشتر، هيچ مانعي بر سر راه ايران و عربستان نخواهد بود، از خواست كشورش براي توسعه همهجانبه روابط با جمهوري اسلامي ايران خبر داد .
وزير امور خارجه عربستان همچنين از سوي امير عبدالله پادشاه عربستان از احمدينژاد براي سفر به اين كشور در آينده نزديك دعوت كرد كه رييسجمهور نيز دعوت پادشاه عربستان را پذيرفت.