کد خبر: ۴۷۶۴۲۳
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۵

نوبخت: گزارش عملکرد دستگاه‌های اجرایی را به اطلاع مردم می‌رسانیم

سخنگوی دولت با بیان این که رئیس‌جمهور به سازمان برنامه و بودجه ماموریت داده که هر شش ماه گزارش عملکرد وزارتخانه‌ها را اعلام کند، گفت: این آمادگی را داریم که این گزارش را به مردم هم اطلاع‌رسانی کنیم.
آفتاب‌‌نیوز :
محمدباقر نوبخت در گفت‌وگوی تلویزیونی با موضوع ابلاغ اولویت‌های برنامه‌های وزرا توسط رئیس‌جمهور، اظهار کرد: رئیس‌جمهور در چارچوب برنامه ششم توسعه و سیاست‌های کلی نظام مثل سیاست اقتصاد مقاومتی، برنامه‌های خود را برای پاسخگویی به مطالبات مردم به مجلس ارسال کرد. در کنار آن تیم دولت نیز ترمیم شد و افراد برجسته‌ای انتخاب شدند تا به رئیس‌جمهور کمک کنند تا دولت به مطالبات مردم پاسخ دهد.

وی در ادامه افزود: مطالبات و خط‌مشی‌های دولت به وزرا اعلام شد و هر یک از وزرا نیز برنامه‌های خود را در چارچوب کلی برنامه‌های دولت ارائه کرده‌اند و مجلس پس از بررسی این برنامه‌ها به وزرا رای اعتماد داد. اکنون وزرا باید دستورالعمل‌های اجرایی برنامه‌های خود را ارائه کنند و رئیس‌جمهور از وزرا مطالبه کرده است طی دو ماه این برنامه‌ها را تهیه و ارائه کنند.

سخنگوی دولت همچنین ادامه داد: رئیس‌جمهور همچنین به سازمان برنامه و بودجه ماموریت داده است که بر عملکرد برنامه‌های وزرا نظارت داشته باشد و گزارش این عملکرد را هر شش ماه اعلام کند. رئیس‌جمهور به مردم وعده و اطمینان داده که مطالبات آنها را اجرایی می‌کند بنابراین ما نباید یک لحظه هم غفلت کنیم. رئیس‌جمهور نسبت به تعهدات خود به مردم بسیار مُصر و موجد است و از همه ابزارها برای تحقق وعده‌هایی که داده استفاده می‌کند.

وی با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور به وزرا ضمیمه‌هایی را داده و اولویت‌های آنها را مشخص کرده است، خاطرنشان کرد: شفافیت مالی، سلامت نظام اداری، بهبود دسترسی همگان به اطلاعات، اجرای مرّ قانون، شایسته‌سالاری و استفاده از زنان و جوانان شایسته، ملاک قرار دادن منشور حقوق شهروندی و حفاظت از محیط‌زیست در اولویت‌های هر وزارتخانه مطرح شده است.

نوبخت در مورد نحوه ارزیابی از اجرای این اولویت‌ها گفت: به طور مثال سازمان برنامه و بودجه باید لیست انتصاب‌های وزارتخانه‌ها را گرفته و ارزیابی کند چقدر بین شغل و شاغل انتصاب وجود دارد یا مثلا برای شفافیت اطلاعات باید دستگاه‌ها سامانه‌ای برای اطلاع‌رسانی به مردم طراحی کند و ما باید بعد از شش ماه ببینیم این سامانه تشکیل شده است یا خیر؟ یا ببینیم حقوق شهروندی توسط دستگاه‌ها رعایت شده است یا خیر یا دستگاه‌ها گزارش دهند. در اجرای طرح‌های خود به چه میزان ملاحظات زیست‌محیطی را رعایت کرده‌اند؟

وی همچنین تصریح کرد: رئیس‌جمهور معتقد است باید از زنان و جوانان شایسته در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور یا معاون وزیر استفاده کرد. ما در سازمان برنامه و بودجه کنترل می‌کنیم که چگونه از زنان و جوانان استفاده شده است. رئیس‌جمهور همچنین در استفاده از قومیت‌ها و مذاهب مختلف در سطوح مختلف مدیریت تاکید دارد.

نوبخت در ادامه در مورد نحوه نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها اظهار کرد: ما بر بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد دستگاه‌ها تاکید داریم و در بودجه ۹۷ این مساله را مدنظر قرار داده‌ایم. یعنی بودجه دستگاه‌ها براساس میزان عملکرد آنها اختصاص می‌یابد. از این طریق می‌توان بر عملکرد دستگاه‌ها اعمال نظارت داشته باشیم. وقتی بودجه براساس میزان عملکرد اختصاص یابد ممکن است حتی میزان آن از سال قبل هم کمتر باشد. بهترین نظارت بر دستگاه‌ها پول دادن براساس عملکرد آنهاست.

سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که آیا گزارش عملکرد دستگاه‌ها به اطلاع مردم رسانده می‌شود، گفت: ما چیز پوشیده‌ای برای مردم نداریم و وقتی طبق منشور حقوق شهروندی برای مردم حقوقی قائل می‌شویم باید به آن عمل کنیم. یکی از این حقوق دسترسی آزاد مردم به اطلاعات است و من این آمادگی را دارم که هر شش ماه گزارش عملکرد دستگاه‌ها را به مردم ارائه کنم البته من در حال حاضر هم هر هفته در نشست خبری به سوالات رسانه‌ها پاسخ داده و هفته به هفته گزارش عملکرد دولت را ارائه می‌کنم.

وی ادامه داد: همکاران من در کابینه افراد بسیار مجدی هستند و همانطور که رئیس‌جمهور خود را به موظف به پاسخگویی به مردم می‌داند وزرا هم برای خود چنین تکلیفی را فرض می‌دانند. وزرا افراد شایسته و با احساس مسوولیت هستند. به هر حال رئیس‌جمهور به مجلس و مردم تعهداتی دارد و هرگاه احساس کند کابینه به ترمیم نیاز دارد این کار را انجام می‌دهد. همانطور که در دولت یازدهم کابینه ترمیم شد و هم استانداران تغییر کردند. محصول همه این فعالیت‌ها باید منجر به رفاه بیشتر و بهبود معیشت مردم شود.

نوبخت در پایان گفت: من از رسانه ملی و مطبوعات خواهش می‌کنم که اقدامات دولت را دنبال کرده و به اطلاع مردم برسانند. مثلا ما می‌گوییم به ۲۵ هزار واحد تولیدی تسهیلات داده‌ایم و به ۵۰ هزار واحد نداده‌ایم اما رسانه ملی به سراغ آن ۵۰ هزار واحد می‌رود و گزارشی تهیه می‌کند که دولت کمک به واحدهای تولیدی نکرده است؛ در حالی که ما اعلام کرده‌ایم که به ۲۵ هزار واحد کمک کرده‌ایم. رسانه‌ها باید اقداماتی که دولت انجام داده را به اطلاع مردم برسانند و البته بر عملکرد دولت هم نظارت داشته باشند.
منبع: ایسنا 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین