کد خبر: ۴۷۷۱۶
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۸۵ - ۱۶:۰۹

نگرانی از آزمایش موشکی کره شمالی

آفتاب‌‌نیوز : در همین خصوص خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات آمریکایی آورده است که احتمال آزمایش این موشک قریب الوقوع است. این موشک که Taepodong-2 نام دارد 35 متر طول و بردی در حدود 3500 تا 6000 كيلومتر دارد. كره شمالي در سال ‪ ۱۹۹۸ميلادي موشك مدل 1Taepodong- را بر فراز ژاپن آزمایش کرده بود. 

این آزمایش در حالی صورت می گیرد که دولت ژاپن اعلام کرده آزمایش این موشک امنیت ژاپن را به خطر می اندازد. ژاپن و کره شمالی پیشتر در خصوص احتمال انجام این آزمایش ابراز نگرانی کرده بودند. 

این در حالی است که یک روزنامه چاپ کره جنوبی نیز در گزارشی نوشته، كره‌ شمالي به منظور فراهم ساختن مقدمات آزمايش موشك دوربردي كه توانایی رسیدن به خاک آمریکا را دارد، دستگاه پرتاب موشك را روي سكوي پرتاب سوار كرده و حدود 10 تانكر سوخت را به پايگاه مربوط انتقال داده است. این روزنامه به نقل از یکی از مقامات عالی رتبه کره جنوبی نوشته، كه سئول و واشنگتن پس از تجزيه و تحليل تصاوير ماهواره‌ ای به اين نتيجه رسيدند كه كره‌ شمالي قصد انجام آزمايش موشكي دارد. 

آمریکا که بشدت از توانایی های موشکی کره شمالی ابراز نگرانی کرده تلاش كره‌ شمالي براي‌انجام اين‌آزمايش موشكي را اقدامي تحريك ‌كننده و خطرناك توصيف كرده است. 

فرد جونز،سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید در این خصوص گفته، کره شمالی باید به منظور پایان دادن به بحران بر سر برنامه هسته ای خود به مهلت قانونی آزمایش موشک دوربرد که از سال 1999 آن را مراعات کرده ، پایبند باشد و به گفتگوهای شش جانبه بازگردد. 

آزمایش این موشک قاره پیما توسط کره شمالی در حالی صورت می گیرد که چندی پیش خبرگزاری فرانسه در گزارشی آورده بود که ، آماده شدن كره شمالي براي انجام آزمايش‌‌ موشك‌‌هاي دوربرد (براي نخستين بار پس از يك دهه) ممكن است، تلاش براي جلب توجه دولت آمريكا باشد كه كاملا متمركز بر ايران شده است. 

يان‌ولفشتال، از كارشناسان تسليحاتي مركز مطالعات استراتژيك و بين‌المللي واشنگتن در این خصوص گفته بود كره شمالي كه ديد، ايران به خاطر برنامه اتمي‌اش، پيشنهادهاي مناسبي را از آمريكا و اروپا دريافت كرده، مي‌خواهد با اين کار، توجه و پيشنهادهاي مشابهي را از آمريكا دريافت كند.

این کارشناس تسلیحاتی معتقد است که فعاليت موشكي کره شمالی، نشانه عصبانيت آنان از اين است كه نتوانسته‌اند، مزاياي خوبي را در ازای برنامه اتمي خود به دست آورند. این در حالی است که جوزف سيرين كيون، از كارشناسان اتمي مركز پيشرفت آمريكا، در این خصوص گفته بود كره‌اي‌ها دوست ندارند، ناديده گرفته شوند و اين اقدامات را انجام مي‌دهند، تا به آمريكا يادآوري كنند، هنوز هم بالقوه خطرناكند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین