آفتابنیوز : همچنين اقدامات اين كشور در كنار عراق دليل تاسيس پروتكل الحاقي گرديد . تاسيس پروتكل الحاقي جهت افزايش بازرسي ها و جلوگيري از اقدامات غيرقانوني در زمينه ساخت سلاح و درخواست آژانس از كره شمالي جهت نظارت بر فعاليت هاي هسته اي اين كشور ،تصميم خروج از معاهده ان پي تي را توسط كره شمالي راه آورد بود. در سال 1993 تصميم كره جهت خروج از ان پي تي منجر به تلاش هايي از سوي امريكا جهت ممانعت از اين امر گرديد در نتيجه توافقي ميان دو كشور در سال 1994 منعقد شد و بر اين اساس كره شمالي طرح توقف خروج از معاهده عدم اشاعه را مسكوت نگه داشت و مذاكراتي در سطوح بالا ميان طرفين ، امريكا و كره شمالي جريان يافت .
ادامه روند مذاكرات تا سال 1999 و تشكيل كنسرسيومي جهت ساخت دو راكتور آب سبك هسته اي و در نهايت به تاخير افتادن طرح مذكور و درخواست غرامت توسط كره شمالي از امريكا ، بابت تاخير برنامه هاي قدرت هسته اي و تهديد از سرگيري برنامه هاي هسته اي به بحراني شدن اوضاع منجر گرديد .
بوش در 29 ژانويه 2002 كره شمالي را در كنار ايران و عراق به عنوان سه محور شرارت خواند و مدعي شد اين كشورها با تعقيب برنامه سلاح هاي كشتار جمعي منجر به افزايش خطرات بين المللي شده اند . توقف صادرات نفتي براساس توافق 1994 و حذف مانيتورينگ آژانس بين المللي انرژي اتمي و خارج نمودن تجهيزات از بازرسي هاي آژانس در نهايت به خروج كره شمالي از معاهده منع اشاعه سلاح هاي هسته اي در 10 ژانويه 2003 منجر گرديد.
با خروج كره شمالي از معاهده ان پي تي و بحراني شدن اوضاع گروه شش در قالب مذاكرات شش جانبه با حضور كشورهاي امريكا ، ژاپن ، روسيه ، كره جنوبي ،چين وكره شمالي جهت حل معضل هسته اي كره شمالي تشكيل گرديد . ادامه بحران تا امروز و ادعاهاي امريكا مبني بر ادامه فعاليت هاي هسته اي كره شمالي براي ساخت سلاح ، دريافت عكس هاي ماهواره اي از كره شمالي و آمادگي اين كشور جهت آزمايشات هسته اي ، وضعيت بحراني را بوجود آورده است . اما طولاني بودن روند مذكور و ادامه آن وضعيت بحران در سكوت را ترسيم نموده .
به نظر مي رسد دوره بحران هسته اي كره شمالي به مدت بيش از يك دهه و ادامه اين روند به صورت غير قابل حلي تا آزمايشات هسته اي كره ناشي از :
1- وضعيت خاص منطقه جغرافيايي كره شمالي به عنوان كشوري با منابع و پتاسيل جمعيتي محدود
2- نداشتن منابع انرژي اعم از نفت ،گاز و زغال
3- حضور در منطقه غير استراتژيك
4- حمايت يك متحد استراتژيك همسايه با عنوان چين و عدم تمايل چيني ها به حضور ساير قدرت هاي برجسته بين المللي در محدوده امنيتي و حياط خلوت خويش
5- و ترسيم سند سياست گذاري امريكا تا سال 2020 كه منافع حياتي خويش را در منطقه خاورميانه (قلب تپنده سياست گذاري و انرژي ) تعريف نموده است ، مي باشد .
در نتيجه وضعيت موجود منطقه اي و بين المللي كره شمالي به عنوان وضعيتي خنثي ، در عين حال كه عدم تمايل به شكل گيري بحران در منطقه فاقد منافع و برخورد با چين به عنوان حامي امنيتي كره شمالي را براي امريكا ترسيم مي نمايد ، الزامات كره شمالي را نيز به عنوان كشوري كه در اين منطقه خنثي امنيتي و بين المللي زيست مي كند كاهش داده است . همچنين امريكا در نگاه به وضعيت هسته اي كره شمالي تا وضعيت هاي ديگر هسته اي كه ممكن است به صورت بحران در مناطق حائز اهميتي كه منافع حياتي امريكا را تامين مي كند ، با بي ميلي برخورد نموده است .