کد خبر: ۴۷۹۳۱۰
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۸
یک نماینده مجلس خبر داد

احتمال ارسال نامه به رهبرانقلاب جهت بازنگری در قانون اساسی

نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی در خصوص ایجاد نظام پارلمانی اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سال ۹۰ در سفر به کرمانشاه موضوع ایجاد نظام پارلمانی در کشور را مطرح کردند و فرمودند نه در آینده دور و نزدیک، اما ایجاد نظام پارلمانی مسئله‌ای قابل بحث است.
آفتاب‌‌نیوز :
رئیس کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی از احتمال ارسال نامه نمایندگان به "رهبر معظم انقلاب" جهت بازنگری در قانون اساسی جمهوری اسلامی خبر داده است. 
 
به گزارش آفتاب‌نیوز، عزت الله یوسفیان مولا به خبرگزاری خانه ملت گفته است که "برای بازنگری در قانون اساسی نمایندگان قصد دارند نامه‌ای را به مقام معظم رهبری تقدیم کنند یا اینکه معظم له، دستور بازنگری قانون اساسی را ‌به رئیس‌جمهور ابلاغ کنند".
 
نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی در خصوص ایجاد نظام پارلمانی اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سال ۹۰ در سفر به کرمانشاه موضوع ایجاد نظام پارلمانی در کشور را مطرح کردند و فرمودند نه در آینده دور و نزدیک، اما ایجاد نظام پارلمانی مسئله‌ای قابل بحث است.

یوسفیان ملا بیان کرد: از زمانی که ایشان این مسئله را بیان کرده‌اند، موضوع ایجاد نظام پارلمانی در ذهن صاحبنظران همچنان مطرح می‌باشد، زیرا شرایط فعلی، پاسخگوی نیازها نیست.

وی افزود: مجلس اگر بخواهد با دولت تعامل داشته باشد، باید چشم‌پوشی‌های فراوانی را انجام دهد، در حال حاضر مجلس مسائل فراوانی را می‌بیند ولی به خاطر تعامل صحبتی نمی‌کند.

یوسفیان‌ملا متذکر شد: مسئله نظارت مجلس با قوانین و مقررات فعلی به معنای درگیر شدن با دولت است و بسیاری تعامل را در این می‌دانند که سوال و استیضاح مطرح نشود.

رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس ادامه داد: اگر از دل مجلس، دولت تشکیل شود هر عیب و ایرادی وجود داشته باشد، مجلس باید پیگیر باشد، اما در حال حاضر عملاً در مسائلی مانند حقوق‌های نجومی مجلس و دولت خود را بی تقصیر می‌دانستند و مردم نیز در  چنین شرایطی مخاطب را پیدا نمی‌کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم شورای اسلامی تصریح کرد: ایجاد نظام پارلمانی نتایج خوبی را به دنبال دارد، اما برای رسیدن به آن به بازنگری قانون اساسی نیاز داریم به همین جهت نمایندگان مجلس در این فکر هستند که برای بازنگری در قانون اساسی چه اقدامی انجام دهند، آیا نامه‌ای را به مقام معظم رهبری برای بازنگری در قانون اساسی تقدیم کنند یا اینکه معظم له، دستور بازنگری قانون اساسی را ‌به رئیس‌جمهور ابلاغ کنند.

عضو هیئت رئیسه فراکسیون مستقلین ولایی گفت: موضوع تشکیل نظام پارلمانی باید در زمان رئیس جمهوری انجام شود که در پایان دوره خود قرار دارد تا برخورد حذفی با رئیس‌جمهور تلقی نشود.
 
سیستم نخست وزیری و پارلمانی به نفع کشور است
در همین حال جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس نیز امروز در گفتگو با خانه ملت اظهار داشت: "اگر انتخابات پارلمانی داشته باشیم، سیستم نخست وزیری و پارلمانی احیا می‌شود که به نفع کشور و لازمه آن تغییر قانون اساسی است".
 
رحیمی جهان آبادی با بیان اینکه ایده مقام معظم رهبری برای ایجاد نظام پارلمانی کاملا کارشناسی شده است، متذکرشد: بخشی از تنش تقسیم قدرت در راس قوه‌مجریه با این روش از بین می‌رود و مجلس با کابینه هماهنگ خواهد بود و انتخاب نخست وزیر برای فعالیت در راس هیات دولت، از دل مجلس باعث می شود که مجلس و کابینه همزمان شروع به کار کنند و اقدامات خود را پایان دهند.

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 15 ماه است که از عمر نماینده بودن ما می‌گذرد، بیان کرد: بخشی از وقت نمایندگی ما در انتخابات ریاست جمهوری گذشت، بخشی نیز پایان عمر کاری وزرا بود و بعدا نیز وزرای جدیدی معرفی شدند و یکسال دیگر نیز باید درگیر انتخابات مجلس باشیم و کشور کاملا در شرایط بین انتخاباتی قرار دارد.

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حالت بین التعطیلی کشور را به لحاظ تصمیم گیری فلج کرده است، گفت: اگر الگو تغییر کند به نحوی که انتخابات پارلمانی داشته باشیم، سیستم نخست وزیری و پارلمانی احیا می‌شود که به نفع ماست و لازمه آن تغییر قانون اساسی است، این تغییرات باید در ساختار قانون اساسی انجام شود تا الگو از ریاستی به پارلمانی تغییر دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
3
با کدام احزاب و با کدام راهکار برای تشکیل پارلمان قوی که هم بتواند دولت تعیین کند هم بتواند قانون نویسی کند امروز با با تراکم و تزاحم قوانین روبرو هستیم من گمان ندارم در این سالها چنین ظرفیتی در کشور باشد گذشته از آن بحث سر گزینش و احراز صلاحیت نمایندگان خیلی زیاد است و هنوز جمع زیادی از نخبگان با گزینش نیروهای موجود در مجلس اعتراض و اشکال دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
4
وکیل الدوله هایی امثال شماها مردم را بیچاره کردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
3
يادت باشه اينجا جمهوري اسلامي ايران است نه يك كلمه زياد نه يك كلمه كم وجمهور ي اسلامي ريس جمهور ميخواد كه اونم با راي مستقيم مردم انتخاب ميشه
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
4
نظام پارلمانی....... رای مردم یعنی هیچ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
4
بازنگری باید شامل حذف نظارت گردد
تاج
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
3
بابا باید احزاب قدرتمند باشه تا نظام پارلمانی جواب بده نه یکی مثل محمود که بگه مال هیچ حزبی نیست!!!!!!!!!
نمایندگان ما رو ببینین
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
0
4
اندک سوادی دارم ولی امروز نظام پارلمانی دنیا را سرچ کردم و مطالعه کردم . باید گفت اول ثابت کن چرا 30سال پیش نخست وزیر را همین مجلس برداشت. جواب چرا این اتفاق افتاد ؟ در صورتی رییس جمهور در آنموقع رابط قوا و فرمانده کل قوا و
معرف نخست وزیر به مجلس و نفر اول سیاسی کشور بود دوم در قدرت پارلمانی قدرت در تشکیل چند حزب فعال و كارآمد برای جلو گیری از انحصار قدرت را نیاز دارد چون از مفهوم و قلب حرف ایشان این هست که قدرت یک نهادی مثل ریاست جمهوری که بر گرفته از رای مستقیم مردم هست زیاد هست خوب خدا را شکر که در این بخش قدرت مردم زیاد هست اشکالش چیست مگر مقصود چیز دیگری باشد یا که نخست وزیر را هر موقع خواستند عزلش کنند پس لازمه داشتن نخست وزیر چی هست؟ یعنی فردی باشد مسولیت دارد ولی اختیار را ندارد اختیارش در دست مجلس باشد نظر شخصیم این هست که مجلس ضعف قانونی دارد شما قانون اجرایی دستگاهها را اصلاح کنید نه اینکه ساختار قوا را برهم بزنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
0
1
هر کاری میتوانید انجام دهید
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
5
1
این بهترین راهکار است که هم مملکت از حالت دو قطبی خارج شود و درگیری بین دولت و مجلس نباشد و همچنین مجلس پاسخگوی مردم باشد و اگر نخست وزیر کم کاری کر براحتی مجلس عذر او را خواسته و نفر بهتر انجام وظیفه نماید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
0
5
معمولا افراد ضعیف به این مجلس راه می یابند. کو احزاب قدرتمند و مردمی که مثل نظامهای پارلمانی عمل کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
0
4
به این ترتیب تنها انتخابات کشور تعطیل شده ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
0
3
به نظرم قبل از تغییر نظام ریاستی به پارلمانی. موارد دیگری نیز باید در قانون اساسی اصلاح شوند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۲
0
1
بیشتر مشکلات ،با قبول فعالیت ازاد احزاب و رقابت قانونی انها ،براحتی حل وفصل میشود مطبوعات ازاد و رادیو و تلویزیون خصوصی و .. مکمل است .
آریو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۲
0
1
چه بگوییم؟ هیچ!
" اخوان ثالث"

تاب وتوان دیدن حضور یکپارچه ملت در صحنه های تعیین کننده تاریخی را ندارند!
جمهوریت این است.
از مجلس انتصابی نخست وزیر انتصابی بیرون می آید.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین