آفتابنیوز : کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل به دولت بوش اخطار کرد که اگر از شورای امنیت خواسته شود، ایران را بابت برنامه هسته ای اش تنبیه کند، این احتمال وجود دارد که شورای امنیت در انجام این کار با بنبست مواجه شود.
در صورتی که ایران به اجرای تهدیدهای خود در خصوص از سرگیری تولید سوخت هسته ای ادامه دهد،انگلیس و امریکا خواستار طرح پرونده ایران در شورای امنیت خواهند بود. در حالی که ایران مدعی است که از این سوخت برای تولید برق استفاده می کند، انگلیس و امریکا معتقدند که مصرف این سوخت در تهیه بمب اتمی است.
کوفی عنان در مصاحبه ای با یو اس ای تودی اظهار داشت که احتمال می رود روسیه و چین که روابط اقتصادی محکمی با ایران دارند، هرگونه اقدامی را برای تحریم ایران رد کنند.
عنان اظهار داشت: " اتخاذ عمل و یا عدم واکنش تأثیر بسیار زیادی بر موارد آتی و بر تلاشهای ما در خصوص ارتقای معاهده منع وتکثیر سلاحهای هسته ی خواهد داشت و بن بست [ شورای امنيت در مجازات ] ایران به کره شمالی و کره های شمالی بعدی جرأت خواهد بخشید
در حالی که ایران با بريتانيا، فرانسه و آلمان مذاکره می کند، تلاشهای خود را برای تولید سوخت هسته ای از ماه نوامبر به حالت تعلیق درآورده است. رهبران ایرانی از این مذاکرات اظهار ناخرسندی کرده اند. مجلس ایران روز یکشنبه دولت را ملزم کرد تا برای دستیابی به فن آوری هسته ای صلح آمیز تلاش کند.
عنان، که از میان هفت رهبر سازمان ملل مواضع نزدیک تری با امریکا داشت، بر سر قضیه عراق و رسوایی اجرای طرح نفت در برابر غذا در عراق که گریبانگیر پسر او، کوجو، نیز شد با دولت بوش اختلاف پیدا کرده است. عنان می گوید قصد استعفا داشت اما بر آن شد که کناره گیری " آسان ترین" راه ممکن نیست، پس در در پست خود باقی خواهد ماند تا مجمع جهانی را از نو بسازد و سعی خواهد کرد روابط با امریکا را بهبود بخشد.
چالشهای عنان با آمريكا
عنان۶۷ ساله در تلاش برای بهبود روابط با آ مریکا ، تغییرات اساسی از جمله گسترش شورای امنیت و تنظیم قوانین در جهت توسل به زور را پیشنهاد داده است .
عنان می گوید که رابطه خوبی با بوش دارد و در همه گفتگوهایی که اختلاف نظر نیز وجود داشته، بوش مقصود خود را بروشنی بیان نموده است : " کوفی، تو باید آنچه را که وظیفه تو است انجام دهی و من هم باید آنچه را که وظیفه من است انجام دهم. این نگرشی دقیق است که ما باید برای حل اختلافاتمان از آن بهره بگیریم".
سناتور نورم کلمن از سناتورهای متنفذ آمريکائی خواستار استعفای عنان است و می گوید عنان دیگر " نقطه کور" است و " نمی تواند بار سنگین اصلاح سازمان ملل را بدوش بکشد." و پاسخ دبيرکل اين است که کلمن باید " شاهد باشد و ببیند " که او هنوز چه کارهایی می تواند بکند.