آفتابنیوز : الیاس حضرتی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایلنا، در خصوص مساله مطرح شده از سوی برخی نمایندگان برای درخواست از رییسجمهور جهت برگزاری رفراندوم و تبدیل نظام ریاستی به نظام پارلمانی گفت: به نظر من این موضوعی است که مناسبتی ندارد، چرا که ما یک دوره نظام پارلمانی را در دهه شصت تجربه کردیم و احساس کردیم پاسخ مثبتی نگرفتیم.
وی در ادامه با بیان اینکه مردم از نظام ریاستی استقبال خوبی کردند، گفت: در انتخابات قبل ۴۰ میلیون نفر شرکت کردند و صحنههای فراموش نشدنی از انسجام و همبستگی ملی ایجاد کردند که در دنیا بی نظیر است؛ از سویی دیگر در بحث نظام ریاستی و ضعفهای آن تا به حال چیزی نشنیدهایم. افرادی که چنین پیشنهادی را مطرح میکنند باید یک جمعبندی از ضعفهای نظام ریاستی داشته باشند، تا به دنبال نظام پارلمانی باشیم.
حضرتی گفت: در نظام ریاستی شما هم وزرا را میتوانید استیضاح کنید هم رییس جمهور را؛ منتها استیضاح رییسجمهور به دلیل وضعیت خاص باید دو سوم آرای مجلس را داشته باشد. از طرفی در بحث نظام پارلمانی شرط اولیه آن این است که نظام حزبی به موازات آن مستقر باشد؛ این درحالی است که احزاب در کشور ما برای انتخابات ایجاد میشوند و اینکه کادر بسازند اصلا وجود ندارد.
حضرتی در خصوص تعداد افرادی که نامه درخواست رفراندوم برای استقرار نظام پارلمانی را امضا کردند، گفت: من تعداد امضاها را نمیدانم. چون بنده جزو مخالفان هستم مراجعهای به من نشده است.
وی درباره انگیزههای افراد برای استقرار نظام پارلمانی گفت: حرف آنها هم این است که هر دقیقه نمیشود از رییسجمهور سوال کرد؛ اما اصلا این مطرح نیست. قرار نیست نخست وزیر را هم هر دقیقه مورد سوال قرار داد یا از وزرا هم نمیشود هر دقیقه سوال کرد. سوال و تذکر باید روالی داشته باشد که هم امور مملکت بچرخد هم مجلس بتواند اشراف خود را حفظ کند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: من فکر نمیکنم مشکلی باشد که بخواهیم قانون اساسی را برای آن تغییر دهیم. معایب نظام ریاستی هنوز مشخص نیست.
حضرتی همچنین درخصوص استناد نمایندگان برای طرح این موضوع به سخنرانی دو سال پیش مقام رهبری در کرمانشاه درباره نظام پارلمانی اشاره کرد و گفت: حضرت آقا در کرمانشاه گفتند این هم یکی از احتمالات است، نگفتند این حتمی است یا نگفتند باید حتما انجام شود. از این رو این پیشنهاد همیشه یکی از احتمالات است.