کد خبر: ۴۸۱۵۱۵
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۳

حمایت از سهامداران با اصلاح یک دستورالعمل قدیمی بورسی

این دستور العمل جديد و ابلاغ آن كه با همكاري وزارت اقتصاد و سازمان بورس صورت گرفته است و تا يكماه و نيم ديگر قرار است اجرايي شود قطعا به سرمايه گذاري مردم دربازار سرمايه كه با كاهش نرخ سود بانكي ديگر تمايل زيادي براي سپرده گذاري در بانك ها ندارند، منجر خواهد شد.
آفتاب‌‌نیوز :
يكي از حركت هاي اقتصادي مثبت دولت دوازدهم با اولويت وزارت اقتصاد، توجه به توقف هاي طولاني نمادها در بورس بود كه موجب تحميل آسيب های زيادي به سهامداران مي شد و وضعیت نابه‌سامان صورت‌های مالی و بسته بودن طولاني مدت نمادها باعث مي شد سهامداران دچار ضرر و زیان شوند و شايد تمايل به سمت سپرده گذاري در بانك ها به دليل ياس از سرمايه گذاري در بازار سهام بوده است كه خوشبختانه این مهم مورد توجه دولت دوازدهم ازهمان ابتدا قرار گرفت و روند اصلاح قوانین بورسی تسریع شد.

به گزارش آفتاب‌نیوز، در١٢ مهر ماه سال جاري سازمان بورس با تصویب دستورالعمل اصلاحی شیوه توقف و بازگشایی نمادها درهیات مدیره خود و با تایید وزیر اقتصاد، دستورالعمل را ابلاغ کرد كه وزیر اقتصاد در همين رابطه گفت : با اصلاح اين دستورالعمل قديمي ، از اين پس نماد ها در 60 الی 90 دقیقه بازگشایی مي شوند و در شرایط عادی نمادي بیش از 90 دقیقه متوقف نمي شود و بر اساس اصلاح برخی مفاد ۶ دستور العمل مرتبط با شیوه توقف و بازگشایی نماد های حاضر در بازار سرمایه ، حداکثر زمان پیش بینی شده برای توقف نماد ها 20 روز است.

مسعود کرباسیان همچنين اظهار داشته كه بعد از 20 روز توقف نماد، ناشران می توانند تنها 10 روز دیگر درخواست مهلت کنند و پس از گذشت 30 روز مگر در موارد استثنايي و مشكل قضايي توقف نماد امکان پذیر نخواهد بود.

این دستور العمل جديد و ابلاغ آن كه با همكاري وزارت اقتصاد و سازمان بورس صورت گرفته است و تا يكماه و نيم ديگر قرار است اجرايي شود قطعا به سرمايه گذاري مردم دربازار سرمايه كه با كاهش نرخ سود بانكي ديگر تمايل زيادي براي سپرده گذاري در بانك ها ندارند، منجر خواهد شد.

اما آنچه دراين گزارش از اهميت ويژه اي برخوردار است وضعيت نماد بانك ها است كه پس از اجرايي شدن دستورالعمل فوق الذكر به چه شكل خواهد بود.

توقف نماد بانكي به دليل الزام بانك مركزي به بانك ها براي ارائه صورت حساب هاي مالي با استانداردهاي جديد بود كه نماد بانك ها به دليل تاخير يا عدم ارائه اين صورت هاي مالي بسته شد و اين توقف طولاني مدت باعث گلایه سهامداران شده است و کارشناسان ، ادامه بسته بودن نمادهاي بانکي را دليلي براي توقف جریان نقدینگی مي دانند و معتقدند بازگشايي هرچه سريع تر آنها رونق را به بازار سرمايه خواهد آورد.

همچنين متخصصان حوزه بانكي مي گويند بازگشايي نمادهاي بانكي زماني سيگنال هاي مناسبي را به بازار سرمايه خواهد داد که بانک‌ها صورت هاي مالي خود را مطابق با استانداردهای جديد مورد نظر بانك مركزي اصلاح كنند چرا كه در غير اين صورت با مشکلاتی نظيراعتراض خريداران مواجه می شوند.

 رييس سازمان بورس در همين خصوص گفته است كه با توافق وزارت اقتصاد ، سازمان بورس و سازمان حسابرسي صورت هاي مالي بانك ها قرار است به زودي ارائه شود و سازمان بورس بلافاصله پس از ارائه صورت هاي مالي نماد بانك ها را بازگشايي مي كند.

شاپورمحمدي همچنين با بيان اينكه با ابلاغ اين دستورالعمل نمادها ديگر به دلیل عدم ارائه اطلاعات مالی بسته نمي ماند ، گفته است اما سازمان بورس عدم ارائه اطلاعات از سوی مدیران شرکت ها را دنبال خواهد كرد.

با عملياتي شدن اين دستورالعمل كه منجر به بازگشايي نماد بانک‌ها مي شود اميد مي رود بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار با نظارت و حساسيت ، اجازه دهند بانك ها نقش بهتري را در بازار سرمايه در اقتصاد کشور ایفا کنند.

گفتنی است که در حال حاضرتعداد زیادی از نمادهای بانکی در بورس و فرابورس ایران متوقف است که می توان به نمادهای بسته بانك های تجارت، ایران زمين، دي، پارسيان و گردشگري اشاره کرد .

همچنین نماد بانک صادرات در بورس هم از جمله این نمادهای بسته است که آنچه در این میان قابل هشدار واهمیت است این است که این توقف‌ طولانی سبب می شود علاوه بر بلوکه شدن دارایی سهامداران، به دلیل وضعیت نابه‌سامان صورت‌های مالی پس از مدت زمان طولانی، قیمت سهم شان ریزش کند و سهامداران این بانک‌ها مورد ضرر و زیان واقع شوند.

نماد بانک صادرات ایران که از ۲۹ تیرماه سال ۱۳۹۵ بابت مجمع عمومی عادی سالیانه به منظور تصویب صورت‌های مالی متوقف شده بود، همچنان بر روی تابلوی اصلی بورس نیامده و سهامداران خرد آن ها همچنان نگران آینده سرمایه‌گذاری خود هستند.

بانک صادرات ایران که تقریبا پس از ٣٠ سال در راستاي اجرای اصل ٤٤ قانون اساسی، در ١٩ خردادماه سال ١٣٨٨ به جرگه بانک‌های خصوصی پيوست و با کد «وبصادر» در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذيرفته شد به عنوان بزرگترين بانک خصوصی و بورسی کشور می‌کوشد ضمن همسویی با بانکداری بین‌المللی از طریق رعایت اصول مشتری مداری و ارایه خدمات مطلوب و نوین بانکی،سرآمدی خود را در بازار پررقابت بانکی داخلی حفظ وارتقا بخشد ومسلم است بازگشایی نماد بانک صادرات به دلیل شهرت وسابقه خوب ، سبب می شود اعتماد سهامداران وخریداران به بازار سرمایه بیشترشود.

به نظر می رسد با ابلاغ دستورالعمل جدید سازمان بورس و حمایت وزارت اقتصاد، چشم انداز آینده برای بانک های با نماد بسته روشن باشد و از آنجایی که دولت دوازدهم به گفته وزیر اقتصاد توسعه شفافیت و ایجاد شرایط مناسب برای نظارت هر چه بیشتر مردمی بر بخش های مختلف اقتصاد را دنبال می کند و این سیاست با جدیت در وزارت اقتصاد دنبال و نهادینه خواهد شد، به نظر می رسد در روزهای آینده با همکاری بانک ها درارائه صورت های مالی و سازمان بورس در بازگشایی نمادها سهامداران شاهد بازار پر رونق سرمایه خواهند بود واین بازگشایی بالطبع به جذب سپرده گذاران قبلی بانک ها و تبدیل آن ها به سهامداران فعلی منجر خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین