کد خبر: ۴۸۲۴۳۱
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۳
رئیس سازمان محیط زیست:

یوزپلنگ ایرانی محکوم به نابودی است/فاتحه تالاب‌های کشور خوانده شده/کشور به ورشکستگی در بخش آب رسیده است

رییس سازمان محیط زیست کشور گفت: بدون شک از سه دهه قبل بسیاری می دانستند که سیاست‌های آبی کشور نادرست است ولی اعتراضی نکردند و سکوت پیشه کردند. سکوت صاحب نظران در خصوص اعمال سیاست‌های نادرست آبی باعث شده است امروز کشور به ورشکستگی در بخش آب برسد./اگر هر دشمنی در این سرزمین حاکم می‌شد این رفتار را با منابع طبیعی و محیط زیست انجام نمی داد.
آفتاب‌‌نیوز :
عیسی کلانتری در همایش بررسی ساختار تشکیلاتی مدیریت منابع طبیعی و محیط زیست ایران که امروز در دانشکده منابع طبیعی برگزار شد، اظهار کرد: متاسفانه طی چند دهه گذشته انجمن‌های علمی در خصوص منابع طبیعی و محیط زیست به‌درستی عمل نکرده‌اند. انجمن‌های علمی از چند دهه قبل وضعیت امروز منابع طبیعی و محیط زیست کشور را پیش بینی می‌کردند ولی سکوت کردند و امروز دچار مشکلات عدیده در این حوزه هستیم.

سکوت صاحب نظران در برابر اجرای سیاست‌های غلط آبی

به گزارش آفتاب‌نیوز به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: بدون شک از سه دهه قبل بسیاری می دانستند که سیاست‌های آبی کشور نادرست است ولی اعتراضی نکردند و سکوت پیشه کردند. سکوت صاحب نظران در خصوص اعمال سیاست‌های نادرست آبی باعث شده است امروز کشور به ورشکستگی در بخش آب برسد. بسیاری از این صاحبنظران به علت این که اعمال سیاست‌های نادرست آبی باعث افزایش درآمدشان می‌شد نه تنها جلوی اجرای آنها را نگرفتند بلکه خودشان پیش قدم اجرای آن‌ها شدند.

به گفته کلانتری، سالانه ۸۸ میلیارد متر مکعب در کشور آب تولید می‌شود ولی مصرف سالانه آن ۹۷ میلیارد متر مکعب است.

استحصال ۱۱۰ درصدی از منابع آبی تجدیدپذیر

وی با اشاره با وضعیت استحصال منابع آبی کشور گفت: امروز وضعیت استحصال از منابع آبی تجدید پذیر کشور به ۱۱۰ درصد رسیده و این وضعیت اسفبار است.

به گفته معاون رئیس جمهورانجمن‌های کشور طی دهه‌های گذشته با نیت خیر راه تخریب منابع طبیعی و محیط زیست را پیش گرفته‌اند.

وی ادامه داد: طی دهه‌های گذشته با هدف افزایش محصول، خودکفایی، کاهش وابستگی به خارج و واردات، ضربات محکمی به محیط زیست و منابع طبیعی کشور وارد شده است. متاسفانه مسئولان بهای خودکفایی به دست آمده در بخش کشاورزی را درست محاسبه نکردند وگرنه امروز وضعیت منابع طبیعی و محیط زیست کشور این‌قدرغم انگیز نبود. بهای بخشی از این خودکفایی این بوده که ایران امروز جزو کشورهای اول جهان در زمینه فرسایش خاک، استحصال منابع آبی، گسترش بیابان و... است.

یوزپلنگ ایرانی محکوم به نابودی است

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به وضعیت یوزپلنگ ایرانی گفت: باید بپذیریم یوزپلنگ ایرانی نیز مثل بسیاری از گونه‌های ایرانی از بین رفته محکوم به نابودی است. تعداد یوزپلنگ‌های ایران از ۱۱۲ قلاده به ۴۷ قلاده رسیده است چون این حیوانات گرسنه هستند و پوشش گیاهی مناسبی وجود ندارد تا امکان رشد حیواناتی که یوزپلنگ‌های موجود از آنها تغذیه می‌کنند فراهم شود.

امروز حتی یک تالاب و دریاچه زنده در کشور نداریم

وی همچنین به وضعیت تالاب‌های کشور اشاره کرد و گفت: امروز یک تالاب و دریاچه زنده در کشور نداریم و از این متعجب هستیم که چرا حجم ریزگردهای کشور افزایش یافته است.

معاون رییس جمهور با گلایه از اقدامات نادرست مردم و مسئولان درزمینه محیط زیست اظهارکرد: طی این سال‌ها اگر هر دشمنی در این سرزمین حاکم می‌شد این رفتار را با منابع طبیعی و محیط زیست انجام نمی داد.

وی در ادامه گفت: ما خودخواه ترین نسلی هستیم که در طول هفت هزار سال پیش در این سرزمین زیسته است چون هر بلایی بر سر حوزه محیط زیست آمده طی چهار دهه گذشته بوده است. پیش از این مدت، بسیاری از شاخص‌های محیط زیستی کشور مثل آب در جایگاه مناسبی قرار داشت.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: امروز دیگر زمان آن نیست که علت مشکلات و کم کاری‌های صورت گرفته را گردن دیگران بیندازیم بلکه باید تلاش کنیم وضعیت موجود را اگر بهتر نمی‌کنیم لااقل بدتر نکنیم.

کلانتری در پایان گفت: بدون شک این رسم کشورداری نیست و آیندگان ما را قضاوت می‌کنند چون منابع طبیعی و محیط زیست ارث پدرما نیست و باید به آیندگان منتقل شود. نباید فکر کنیم چون تکنولوژی داریم باید به هر طریق که می‌توانیم شیره منابع طبیعی و محیط زیست را بدون توجه به نیاز آیندگان بکشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۳
0
9
دست مسئولین امر مربوطه بابت اینهمه ویرانی درد نکنه .


بیشترین دغدغه ما در این 40 سال " مو " بوده !!!!!
علی اصغر رضائی
|
United States of America
|
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۳
0
4
به این جور صحبت کردن می گویند : فرار رو به جلو ، حالا خود آقای عیسی کلانتری چه مقدار مقصر هستند بماند
ناشناس
|
Turkey
|
۲۲:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۳
1
4
قبل اذ اين كه بيشتر از اين به خودتان گند بزنيد استعفا بدهيد
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۴
0
0
الهم صل علي محمد و آل محمد. خوب. الحمدلله. عجب
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۴
0
3
تا زمانیکه فرهنگ غالب در اکثر ارگان ها مانند محیط زیست صدور مجوز بر اساس زیر میزی باشد وضعیت بهتر از این نخواهد شد...
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۴
0
2
تا زمانیکه فرهنگ غالب در اکثر ارگان ها مانند محیط زیست صدور مجوز بر اساس زیر میزی باشد وضعیت بهتر از این نخواهد شد...
اباصلت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۴
0
1
آیا در آموزش و پرورش وضع بهتر است.؟ !قطعا بدتر است آیا در حوزه فرهنگ اجتماعی وضع بهتر است نه که خیلی بدتر است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۵
0
1
این مطالب را که همه ما می دانیم راهکار نجات انها را نشان بده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۵
0
1
طی این چهل سال دردستگاههای متولی حفظ ونگهداری ازطبیعت وآب کشورمانندجهادکشاورزی،منابع طبیعی،محیط زیست و..........خدایی غیر ازکارهای بی برنامه ومطالعه نشده حقیقی وزدوبندبازی ودیگرکارهای مخرب عملی دیگر انجام نشده آن چیز که اعیان چه حاجت به بیان است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۵
0
0
90 درصد آبهای مصرفی کشور در بخش کشاورزی استفاده میشود.شما که خودتان 8 سال وزیر کشاورزی در دوره دولت سازندگی بودید بفرمایید چرا با علم به این موضوع برای جلوگیری از این وضعیت اقدامی نکردید. یا اگر اقدامی نمودید آن راهکار چه بوده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۵
0
1
بانفوذ و زد وبندبازی زمینهای بایری که جز مراتع وجنگلها بود به یک عده واگذار کردند مجوزبرداشت آب دادند آن افراد ازخدا بی خبر وحریص تاتوانستند بهره برداری غیر معقولانه انجام دادند جیبهای خود وصاحبان بی خرد خورا پرکردند جنگلها ومراتع نابود شد آبهای زیرزمینی فروکش کردند تالاب ها خشک شدند خشکسالی بوجود آمد .تنها راه راهایی ازاین بحران جدی برگشت به چهل سال قبل است یعنی این برداشتهای غیر ضروری وغیر اصولی تعطیل
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین