آفتابنیوز : بویژه چون این دیدار همزمان با نشست کنگره آمریکا برای بحث در مورد تصویب قانون حساس همکاری هند و آمریکا در زمینه انرژی هسته ای است. ولی دیدار متکی با وزیر کشور هند قطعی است. یک روزنامه هندی به نقل از برخی منابع آگاه می نویسد نوعی عدم تمایل در وزارت امور خارجه هند برای سفر مقامات بلند مرتبه ایران به این کشور دیده می شود.
این منابع گفته اند احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران به ابتکار خود با سینگ، نخست وزیر هند گفت و گو تلفنی داشته است.
خط لوله انتقال گاز ایران به هند و پاکستان همچنان یکی از مسائل مورد بحث بین هند و ایران است زیرا فشارهای آمریکا،به کشور هند برای عدم مشارکت با ایران در این زمینه ادامه دارد.
عامل نگراني قرارداد هسته اي هند با آمريكا(کلیک کنید)آخرین تماس تلفنی احمدی نژاد با سینگ در اواخر ماه آوریل ( اردیبهشت) بود که در مورد قرارداد این خط لوله با هم گفت و گو کردند. اهمیت این تماس از آن جهت است که پیش از آن پرویز مشرف، رئیس جمهور پاکستان در گفت و گویی تلفنی با احمدی نژاد پیشنهاد فرصتی دو ماهه برای تصمیم گیری نهایی در مورد این قرارداد را مطرح کرده بود.
به گفته منابع آگاه، احمدی نژاد با طرح این مساله با سینگ پاسخ مثبت او را در این زمینه دریافت کرد ولی با این شرط که این مهلت به سه ماه افزایش یابد و پاسخ هند پس از ماه جولای که برای این کشور بسیار حساس است، اعلام شود.
تهران می خواهد امضای قرارداد سه جانبه برای خط لوله گاز ایران ـ هند ـ پاکستان هر چه سریعتر انجام شود ولی هر دو طرف هند و پاکستان بارها گفته اند که تصمیم نهایی خود را تا پایان ماه جولای اعلام خواهند کرد.
دولت آمریکا آشکارا مخالفت خود را با امضای قرارداد این خط لوله گاز بین هند و ایران ابراز کرده است و برخی قانونگذاران آمریکایی از جمله « تام لانتوس» در تلاش هستند تا مساله همکاری هند با ایران را به توافقنامه همکاری در زمینه انرژی هسته ای هند و آمریکا مرتبط سازند و موافقت با این طرح را به عدم همکاری هند با ایران مشروط کنند.
رابرت بلک ویل، سفیر سابق آمریکا در هند در پاسخ به سوالی در مورد علت مخالفت آمریکا با این خط لوله انتقال گاز گفت دولت آمریکا نگران است .