آفتابنیوز : عضو فراکسیون اقلیت افزود:« شاید صد سال پیش دولت ها در همه بخش ها به دلایل مختلف مجاز به دخالت بودند که از جمله آن، خدمات عمومی بود.
حق شناس گفت: به عنوان مثال صد سال پیش شایدوظایف متنوع از قبیل بهداشت، آموزش، ساخت بنادر، اتوبان، آزاد راه، حمل و نقل عمومی و . . . . بر دولت متصور نبوداما امروز وظایف زیادی برای دولت متصور هستیم مثلا از تولید مسکن تا ایجاد اماکن عمومی و گردشگری، چون مردم نیاز به این خدمات عمومی دارند دولت ها سراغ آن رفتند ولی نتیجه چه شد؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: نتیجه این شد که شرکت های ما در دولت مالک همه چیز شدند و بهره وری در شرکت های دولتی کم و هزینه زیاد شد.
نماینده بندر انزلی افزود: اما بخش خصوصی می تواند با هزینه جاری کمتر به کوچک سازی دولت کمک کند که این مسئله در کل جهان و ایران مطرح است.
حق شناس با اشاره به حکم مقام معظم رهبری درباره اصل 44 قانون اساسی گفت: طبق این اصل راه بر واگذاری شرکت های دولتی به خصوصی باز می شود. بنابراین وقتی حضور دولت کم شد و اعمال تصدی انجام نداد فقط وظیفه نظارت بر عهده دولت خواهد بود.
وی اظهار داشت: بنابراین کوچک سازی دولت پاسخگویی آن را به نهادهای مدنی افزایش می دهد.
عضو فراکسیون اقلیت در پاسخ به اینکه دولت چگونه باید از نقش خود در امور اقتصادی بکاهد گفت: دولت برای اینکه نقش خود را کم کند هر کاری که بخش خصوصی توانایی انجام آن را دارد باید به بخش خصوصی واگذار کند. مگر در تولید کالایی استراتژیک، هر چه دولت از تولید فاصله بگیرد حاکمیت آن پررنگ تر می شود.
وی در پاسخ به اینکه در بندی از ابلاغیه مقام معظم رهبری آمده است که دولت باید ساختار خود را بازنویسی کند، دولت چگونه و از چه تاریخی باید اقدام به این عمل کند، اظهار داشت: اگر مثلا کشتیرانی از وزارت بازرگانی یا بانک ها از وزارت اقتصاد و دارایی به بخش خصوصی واگذار شوند تشکیلات ادارای این وزارتخانه ها کمتر و کیفیت کاری آنها بالا می رود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: دولت با این ابلاغیه در صورت آمادگی از هفته آینده نیز می تواند به آن عمل کند.
حق شناس در پاسخ به اینکه نقش مردم و تاثیر گذاری آنها در این میان آیا افزایش می یابد یا خیر گفت: نقش مردم افزایش می یابد زیرا با سرمایه کوچک خود از طریق بازار بورس، هم سهام شرکت می گیرند و هم نقش خود را ایفا می کنند.