کد خبر: ۴۸۳۷۷۶
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۹

رئیس مرکز آمار ایران:میانگین اشتغال سالانه در دولت یازدهم485 هزارشغل است/نیاز سالانه کشور ایجاد 960هزار شغل

رئیس مرکز آمار ایران گفت:میانگین ایجاد اشتغال در دولت یازدهم سالانه 485 هزار و در دولت نهم و دهم76هزار شغل بود، نیاز کشور ایجاد سالانه 960هزار شغل است که هنوز با این رقم فاصله داریم.
آفتاب‌‌نیوز : «امید علی پارسا» روز شنبه در حاشیه نشست خبری در خصوص تعریف شاغل گفت: تعریف شاغل(بر مبنای یکساعت کار در هفته) از سال 1382 در کشور مطرح شد و در سال 1384 مصوب و در طرح های نمونه گیری اشتغال بکار گرفته شد.

به گزارش ایرنا، به گفته این مقام مسئول حوزه آمار کشور،تعریفی که برای شاغل در طرح های آمارگیری استفاده می شود،تعریفی بین المللی است و ربطی به مرکز آمار ایران ندارد، برای مفاهیم آماری همه کشورها باید تابع یک تعریف باشند.

وی با توضیح منطق تعریف یکساعت کار در هفته گفت: مرکز آمار ایران در سطح فرد اطلاعات تولید نمی کند و به دنبال تجمیع اطلاعات است و در نهایت تولید آمارهای کلان است.
پارسا گفت: کسی که از یک تا44ساعت در هفته کار می کند می تواند شامل اشتغال ناقص و یا اشتغال کامل شود و این گزینه ها بستگی به ساعات کار دارد.

وی ادامه داد: بر اساس آخرین نتایح نمونه گیری نیروی کار 23میلیون و 827هزار نفر شاغل هستند که 9.2درصد کسانی هستند که دارای اشتغال ناقص(کمتر از 44ساعت) می باشند.

رئیس مرکز آمار ایران بیان داشت: فردی که یکساعت کار در هفته کرده باشد، اشتغال ناقص است .بیش از 40درصد از مردم بیش از 44ساعت در هفته کار می کنند.

وی گفت: طبق آخرین نتایج آمارگیری از نیروی کار(تابستان 96) 23میلیون و 827هزار نفر شاغل هستند و سه میلیون و 150هزار نفر اصلا کار نمی کنند.

وی افزود: در صورتی که کل حجم کار(نفر روز یا نفر ساعت) را به 23میلیون و 827هزار نفر جمع کنیم سرانه حجم کار بدست می آید .هدف این است که چه حجمی از مردم چه حجمی از کار را انجام می دهند.

پارسال اظهار داشت: مرکز آمار ایران نمایی از وضعیت اشتغال و بیکاری را بررسی می کند و قرار نیست در طرح نیروی کار به این موضوع پاسخ دهد که آیا اشتغال معیشت خانوار را تامین می کند یا نه؟

پارسا در بخشی دیگر از این نشست بیان داشت: با نرخ بیکاری به تنهایی نمی توان استان های کشور را به هم مقایسه کرد.

وی ادامه داد: برای مقایسه استان ها باید میانگین موزونی از شاخص مشارکت اقتصادی،نرخ بیکاری،نسبت اشتغال، درصد افزایش سالانه شاغلان،نرخ اشتغال ناقص را با هم در نظر گرفت.
رئیس مرکز آمار ایران گفت: در صورتی هم که بخواهیم یک شاخص را با هم مقایسه کنیم افزایش تعداد شاغلان در هر استان است.

پارسا افزود: در صورتی که سالانه چهار درصد به اشتغال هر استان اضافه شود 960هزار شاغل به جمع شاغلان کشور اضافه خواهد شد.

وی اظهار داشت: با تدابیری که استانداران در برنامه اشتغال فراگیر قرار است به ثمر برسانند زیر ساخت های اشتغال در استان های کشور فراهم خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین