آفتابنیوز : 
رایس و لاوروف یک بار در ضیافت شامی که میزبانی آنرا خانم وزیر بر عهده داشت بخوبی نشان داده بودند هر چند که آنها وزیر امور خارجه دو کشور مطرح جهان هستند ولی اینطور نیست که در جر و بحث کم بیاورند و بخوبی می توانند از پس یکدیگر برآیند.
اما ماجرای درگیری لفظی دوم بر می گردد به اجلاس وزرای امور خارجه هشت کشور صنعتی جهان، که در آن میکروفونی که بر حسب اتفاق خاموش نشده بود نشان داد که ماجرای اولین دست پخت دیک چنی هنوز فراموش نشده است.
جالب توجه است که این دو وزیر همیشه در سر میز غذا با یکدیگر جر و بحث می کنند. در جر و بحث دوم که در جریان اجلاس وزرای امور خارجه هشت کشور صنعتی جهان برای تدوین بیانیه ای مشترک اتفاق افتاد، دو وزیر با يكديگر گفت وگو كردند و پس از اين گفت و گو در نشستي غيرعلني به مشاجره لفظي درباره آن پرداختند و از آنجا كه ميكروفون خاموش نشده بود، خبرنگاران اين مشاجره را شنيدند.
هر چند که ما آنجا نبوده ایم تا ببینیم دعوای دیدنی این دو وزیر که از چشم دوربین های خبرنگاران دور مانده، چگونه بوده ولی آنچه از اين مشاجره به گوش خبرنگارانی که این خبر را مخابره کردند رسیده نشان می داده که لاوروف در پي كشته شدن چهار دیپلمات روسيه در عراق، بر سر گنجاندن بندي در بيانيه براي تقويت امنيت هياتهاي خارجي در اين كشور اصرار داشته و در توافق بر سر كمكهاي بينالمللي به عراق ابراز ترديد كرده كه اين امر با اعتراض رايس روبرو شده است.
از نظر خبرنگارانی که شاهد ماجرا بودند درگیری خانم کاندولیزا رایس چماق، (نامی که به تهدیدات غرب علیه ایران اطلاق
می شود) و آقای سرگئی لاوروف هویج،( هویج اصطلاحی که غرب برای نامگذاری مشوق ها یش به ایران رایج کرد) نشاندهنده بحران در روابط روسيه و آمريكا است كه به دور از دوربينهاي تلويزيوني شبكههاي مختلف جهان روي ميدهد.
یک خبرنگارحاضر در صحنه درگیری در این مورد نوشته، وزيران امور خارجه آمريكا و روسيه در این مشاجره 20 دقیقه ای بر سر چند كلمه نشان دادند روابط ميان واشنگتن و مسكو تا چه حد بحراني است و مسوولان بلندپايه اين دو كشور و جهان تا چه حد بر سر جزئيات بحث ميكنند.
رایس در این مشاجره با اعتراض به اینکه بیان لاوروف خوشایند و دوست داشتنی نبوده گفته، بیان لاوروف بیشتر نشان دهنده دخالت خارجی در امور عراق است تا حمایت از دولت این کشور و در این هنگام لاوروف یه کار بد کرد و بدون اجازه حرف رایس را قطع کرد و گفت من کی همچین پیشنهادی دادم، من فقط گفتم مشارکت جامعه جهانی در حمایت از روند سیاسی در عراق، نه مشارکت مستقیم در این روند.
در ادامه اين مشاجره، رايس از لاوروف پرسيد: معناي اين چيست؟ و لاوروف پس از سكوتي طولاني گفت: چرا چیزی که می دانی را می پرسی. رایس گفت نه من چیزی نمی دانم.
به هر حال خانم چماق پیش آقای هویج کم می آورد و موافقت می کند که مفهوم توافق بينالمللي كه آمريكا براي كمك به سياستهاي اقتصادي عراق پيشنهاد كرده بود، از بيانيه حذف شود.
رایس که دیده بود پیش لاوروف کم آورده و تسلیم خواسته او شده بخاطر اینکه پیش خبرنگاران ضایع نشود گفت جاي تاسف است كه نميتوانيم بر سر آنچه عراقيها و سازمان ملل آن را تاييد كرده بودند، به توافق برسيم ولی با اين حال اگر روسيه اینطور می خواهد باشد، چنين ميكنيم.
این آش دهان سوز را دیک چنی برای کاندولیزا رایس پخته بود و انگار دستور پخت آن هم بعد از آن رو لو رفت که آمریکائیها که از مقاومت روسها در برابر تحریم ایران خسته و عصبانی شده بودند به دیک چنی گفتند وقتی برای شرکت در در اجلاس امريکا و اروپا در ويلنيوس پايتخت ليتواني می رود هر چی دلت خواست در مورد ولادیمیر پوتین و روسیه بگو بقیه اش با ما.
دیک چنی که دیده بود ریش و قیچی دست خودش است وقتی رفته بود لیتوانی با انتقاد از سياست ولاديمير پوتين ، رئيس جمهور روسيه گفت پوتين حقوق بشر را در کشورش محدود کرده و از نفت و گاز به عنوان سلاحی برای تحت فشار قرار دادن همسایگان خود و کشورهای اروپائی استفاده می کند.
سران کاخ سفید از شنیدن این صحبت ها خیلی خوشحال شدند ولی روسها از شنیدن این اظهارات خیلی ناراحت شدن و سرگئی لاوروف برای اینکه پیش دیک چنی کم نیاره وقتی برای شرکت در در میهمانی شام خانم چماق که همیشه دوست داره ایران رو تحریم کنه رفته بود تلافی این ماجرا را سر کاندولیزا رایس درآورد.
کاندولیزا رایس، که یک میمهانی شام در هتل والدروف در نیویورک ترتیب داده بود تا بتواند وزرای امور خارجه چین و روسیه را نمک گیر کند تا با تحریم ایران موافقت کنند سر میز شام یه دفعه با لاوروف زدن به سیم آخر.
درگیری لفظی کاندولیزا رایس و سرگی لاوروف تا حدی حائز اهمیت شد که تعدادی از مطبوعات جهان در گزارشهای خود به این موضوع اشاره کردند که دومین جنگ سرد جهان شروع شد ولی ولادیمیر پوتین زیر بار نرفت و گفت روسیه به دنبال آغاز جنگ سرد جدیدی نیست. کاخ سفید و کاخ کرملین که شاهد بودند اوضاع در حال بحرانی شدن است کمی مواضع خود را بعد از این ماجرا متعادل کردند ولی هر دو طرف از یکدیگر ناراضی بودن تا اینکه در اجلاس وزاری خارجه هشت کشور صنعتی دوباره این زخم قدیمی سر باز کرد.
آیا این حادثه در اجلاس رهبران هشت کشور صنعتی نیز تکرار می شود؟باید تا هفته آینده صبر کرد.