کد خبر: ۴۸۵۵۲۵
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۹

۱۰۰ مدرسه در تهران به دلیل ناامنی تخلیه شدند

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران گفت:۷۰۰ مدرسه در پایتخت قدمت بالای ۴۰ سال داشته و نیازمند تخریب و بازسازی هستند و از میان آنها ۱۰۰ مدرسه به دلیل ناامنی تخلیه شده‌‌اند.
آفتاب‌‌نیوز :
شاید در نگاه بسیاری از مردم و خیران تهران مرکز تمرکز امکانات باشد و باورش تقریبا دشوار است که بخواهیم بگوییم در کنار برج‌ها و مراکز تجاری پایتخت، مدارسی هستند با ۱۰۰ سال قدمت.اما باید باور کنیم که تهران از لحاظ وضعیت مدارس اوضاع مناسبی ندارد، مدارسی که از دهه ۳۰ و ۴۰ در پایتخت باقی مانده‌اند به‌دلیل کمبود فضای آموزشی با تراکم دانش‌آموز همراه هستند و تعدادشان در محلات قدیمی و مرکزی پایتخت کم نیست.

همچنین منطقه ۲۲، محروم‌ترین و فقیرترین منطقه شهرداری تهران در رابطه با فضای آموزشی است.

 ۱۰۰ مدرسه تهران تخلیه شده‌اند

طبق گفته‌های عباسعلی باقری مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران،‌ ۷۰۰ مدرسه در پایتخت قدمت بالای ۴۰ سال داشته و نیازمند تخریب و بازسازی هستند و از میان آنها ۱۰۰ مدرسه به دلیل ناامنی تخلیه شده‌‌اند و ۶۰۰ مدرسه هر چند از نظر کارشناسان استاندارد و امنیت لازم را ندارند اما در حال فعالیت هستند.

باقری با اشاره به اینکه برخی مدارس تهران قدمت ۲۰ یا ۲۵ سال داشته و نیازمند مقاوم سازی هستند، عنوان کرد: از سال ۸۴ تا به امروز سه هزار و ۴۷۹ کلاس درس مقاوم سازی شده است و ۶ هزار و ۸۴۶ کلاس که شامل یک هزار مدرسه می‌شود نیازمند مقاوم سازی هستند.

۶۰۰ مدرسه در تهران کم داریم

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران ادامه داد: در بافت‌های فرسوده ۲۲۵ مدرسه ظرف ۱۰ سال در شهر تهران تخریب و بازسازی شده‌اند و در شهر تهران میانگین کلاس‌های درس ۳۲ نفر است اما ۳۴ درصد کلاس‌های درس بین ۳۳ تا ۳۷ دانش‌آموز دارند و کلاس‌های بالای ۳۷ نفر نیز وجود دارند که استاندارد ما خارج هستند. اگر بخواهیم برای کلاس‌هایی که بالاتر از حد استاندارد دانش آموز دارند مدرسه تهیه کنیم حدود ۶۰۰ مدرسه در تهران کم داریم.

باقری با اشاره به اینکه ۷۰۰ مدرسه نیاز به تخریب و بازسازی و یک هزار مدرسه نیاز به مقاوم سازی دارند، بیان کرد: این در شرایطی است که شاهد رشد جمعیت دانش‌آموزی نیز هستیم و تا افق ۱۴۰۴ به ۹۰۰ مدرسه در تهران نیاز داریم.

وی درباره دلایل کند بودن روند نوسازی مدارس پایتخت تصریح کرد: بزرگترین مسئله در این رابطه تامین منابع مالی است. برای ساخت مدرسه ۱۰ کلاسه، دو میلیارد تومان اعتبار نیاز است و اگر بخواهیم تمام مشکلات را حل کنیم ۵ هزار میلیارد و برای خروج از بحران و تامین امنیت دانش‌آموزان دو تا سه هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران بیان کرد:‌ در قانون برنامه ششم توسعه، سه هزار میلیارد تومان برای تخریب و بازسازی مدارس تعیین شده است و در تخصیص اعتبارات نباید تصور کنیم که تهران مشکل ندارد. پایتخت جزو پنج شهر فقیر به لحاظ فضای آموزشی است و در این شهر مشارکت خیران برای مدرسه سازی کمتر از ۵۰ درصد است.

باقری گفت: خیران زیادی در تهران داریم که در سایر نقاط کشور مدرسه می‌سازند و تصور می‌کنند تهران به مدرسه نیاز ندارد، حاضریم اطلاعات بیشتری به آنها بدهیم در بسیاری از نقاط تهران در بحث مدرسه‌سازی نیازهای فراوانی وجود دارد بنابراین از خیران تقاضا داریم که به تهران بازگردند.

وی با اشاره به قانون شوراهای آموزش و پرورش عنوان کرد: ماده ۱۳ این قانون اشاره دارد ۵ درصد عوارض شهرداری‌ها برای توسعه فضاهای آموزشی استفاده شود اما در بسیاری از شهرها اجرا نمی‌شود یا ناقص است. اجرای این ماده در تهران منظم است اما از هشت آیتم فقط سه آیتم را اجرا می‌کنند.

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران ادامه داد:‌ ماده ۱۶ این قانون به تامین فضاهای آموزشی اشاره دارد اما تا به امروز یک ریال محقق نشده است و ماده ۱۸ می گوید انبوه سازان باید مدرسه بسازند و برای برخی حکم قضایی داریم اما نمی‌توانیم کاری انجام دهیم به عنوان مثال در منطقه ۲۲ تهران کلی برج ساخته‌اند اما فضای آموزشی پیش بینی نشده است و ۷۰ درصد زمین‌ها را شهرداری گرفته برای خدمات اما هیچ زمینی به ما برای ساخت مدرسه نداده‌ است.

همچنین داریوش ورناصری مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با اشاره اینکه راهکارهایی که می‌تواند به اجرای دقیق ماده ۱۸ قانون شوراهای آموزش‌وپروش منجر شود در حال پیگیری است، گفت:‌ در شهرداری از این ماده تعبیر متفاوتی دارند و در حال تجدید نظر است تا الحاقیه‌های این ماده قانونی بازگردد و بتوانیم اقدامات اساسی انجام دهیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین