آفتابنیوز : به گزارش ایسنا و به نقل از دیسکاوری، اسیس کومار، محقق هندی با مطالعه بر روی فناوری سرمایش ابداع شده توسط اینشتین در دهه 1920 میلادی به دنبال خلق مجدد این فناوری با تکنولوژی روز است.
اسیس کومار با مطالعه زندگی شخصی اینشتین و شناخت شخصیت این دانشمند به نکات قابل توجهی دست یافته است.
وی در خاطرات اینشتین متوجه شد که وی با مطالعه یک خبر در سال 1926 مبنی بر مرگ تمام اعضای یک خانواده در اثر نشت مواد شیمیایی یخچال به این فکر افتاد که یخچالی ایمن تولید کند.
در یخچالهای مورد استفاده در دهه 1920 میلادی از مواد سمی و خطرناکی مثل متیل کلرید و دیاکسید سولفور برای سرمایش استفاده شده بود.
اینشتین در آن زمان پس از مشورت با دوست خود که چند سال آینده موفق به کشف زنجیره تولید انرژی هستهای شد، موفق به ساخت جایگزینی برای فناوری یخچالهای خطرناک اولیه شد.
یخچال ساخته شده توسط اینشتین و لئو سیلارد از حرکات رفتو برگشتی محلول حاوی ذرات فلز با یک پمپ الکترومغناطیسی سرمایش ایجاد میکرد.
با وجود اینکه این فناوری بینیاز به موتور محفظهدار و لولههای تحت فشار بود، اما تولید انبوه آن به دلایل نامشخصی مورد استقبال کارخانجات قرار نگرفت.
در سال 2008 نیز ایده یخچال اینشتین توسط مخترع انگلیسی برای یخچال نگهداری واکسن بدون نیاز به انرژی تا 30 روز به کار گرفته شد.
اسیس کومار بر اساس تجربیات حاصل از مطالعه زندگی اینشتین و فناوری یخچال بدون نیاز به گاز به دنبال ساخت نمونه آزمایشی آن در آینده نزدیک است.