آفتابنیوز : برخی کاربران در فضای مجازی عادت دارند هرگونه فیلم، کلیپ صوتی و تصویری، آهنگ و نرمافزار را دانلود کنند. اما باید توجه داشت پشت هر کدام از این فایلها، احتمال وجود ویروس و بدافزارهای مخرب و جاسوسی وجود دارد که میتواند برای آنها دردسرساز شود.
به گزارش ایسنا، در کنار شگرد ایمیلهای مخرب و جاسوسی که گاهی توسط مجرمان سایبری برای کاربران ارسال میشود، بدافزارهای مخرب و جاسوسی نیز وجود دارند که در نرمافزارهای مختلف کاربردی و غیر کاربردی و فایلهایی مانند فیلم و کلیپ هستند و کاربران با دانلود آنها گرفتار این بدافزارها میشوند.
متاسفانه بسیاری از کاربران در بهروز کردن سیستمهای امنیتی و آنتیویروس سیستم خود غفلت میکنند، در صورتی که همانطور که وبسایت پلیس فتا تشریح کرده است، بهروز کردن سیستم عامل و آنتیویروس یک ضرورت است که کاربران همواره باید به آن توجه کرده و حتما از آنتیویروسهای اورجینال و قوی استفاده کنند.
کاربران باید حتما برای دانلود از سایتهای معتبر اقدام و فقط نرمافرارها و ضروریات خود را دانلود کنند. همچنین لازم است کاربران حتما هر فایلی را که دانلود میکنند، ویروسکشی کرده تا از گزند نرمافزارهای مخرب و جاسوسی در امان بمانند.
از طرفی معمولا نگهداری اطلاعات شخصی و مهم نظیر عکس و فیلمهای شخصی در حافظه سیستمهای رایانهای اشتباه است. زیرا یکی از مهمترین اهداف بدافزارهای جاسوسی انتقال این اطلاعات از کامپیوتر فرد منتشرکننده بدافزار است که با در اختیار داشتن این اطلاعات میتواند باعث هتک حیثیت کاربر شده و یا از وی باجخواهی کند. بنابراین توصیه میشود کاربران برای نگهداری این اطلاعات از حافظههای جانبی مثل هارداکسترنال، فلش مموری و سیدی استفاده کنند.