آفتابنیوز : رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در دیدار با جمعی از نیروهای انتظامی مرکز با اشاره به آیات ابتدایی سوره بقره، اظهار داشت: یکی از مشکلات آدمی این است که زیاد به شک و شبهه میافتد و لذا خداوند در ابتدای سوره بقره، قرآن را کتابی یقینی از جانب خدا میداند که سبب هدایت متقین میشود.
آیت الله محمد تقی مصباح یزدی با بیان این که خداوند در این آیات بعد از اشاره به مؤمنان و کافران، به بیان ویژگیهای منافقان میپردازد، افزود: این افراد نه مؤمن هستند و نه کافر؛ بلکه میخواهند زندگی کنند و منافعشان تأمین شود؛ یعنی لزوما به دنبال شناخت حق و یا دشمنی با حق نیستند، بلکه به دنبال راحتی خودشان هستند.
وی با بیان این که خداوند این عده را از کفار بدتر میداند، افزود: چرا که انسان تکلیف خود را در مقابل کافر و مؤمن میداند، اما در مقابل منافقی که نه معلوم است ایمان دارد و نه کفر وی معلوم است، بلاتکلیف است و این عده خطرناک هستند.
او افزود: هر کجا پای حق و باطلی در میان باشد، این سه دسته وجود دارند؛ عدهای حق را پذیرفته و با دل و جان آن را حمایت میکنند، دسته دیگر مقابل حق میایستند، اما دسته سوم در میانه حق و باطل حرکت میکنند؛ با هر یک از اهل حق و باطل نیز همراه شوند، سخن آنها را تأیید میکنند.
وی خاطر نشان کرد: چنین کسانی در عباداتی مثل نماز هم که شرکت میکنند، از روی ناچاری و با بی حالی و خستگی است. خود را طرفدار انفاق معرفی میکنند، اما بهانههایی میتراشند تا انفاق نکنند؛ وقتی هم پای جهاد در میان باشد، بهانه آورده و همان طورکه قرآن فرموده است مثلا برداشت محصول را بهانه میکنند. یعنی جهاد را رد نمیکنند، اما در این مسیر نیز قدم بر نمیدارند. لذا در پایان جنگ اگر مؤمنین پیروز شدند میگویند ما هم با شما بودیم و قصد داشتیم در جنگ شرکت کنیم؛ و اگر شکست خوردند، مؤمنان را سرزنش میکنند.
مصباح یزدی خاطر نشان کرد: حال هر یک از ما باید خود را ارزیابی کند و ببیند جزء کدام دسته است؟ آیا جزء دسته اول هستیم که تحقیق کرده تا حق را بشناسیم و بعد از شناخت، حاضرهستیم تا پای جان برای آن تلاش کنیم؛ چنان که شهدا تا پای جان بر سر آرمانشان ایستادند؟ و مثل مادران آنها که فرزندان خود را تقدیم اسلام کردند و به جای گریه و زاری، به آن افتخار کردند؟
وی ادامه داد: در مقابل دسته اول، دسته دیگری نیز وجود دارند که از ابتدا مخالف انقلاب بوده اند؛ اما دستهای هم هستند که خود را اهل جهاد میدانند، اما به دنبال کسب منافع و زندگی خود هستند!
وی با اشاره به این که این دستهبندی افراد، برای هر یک از پدیدهها و مسائل اجتماعی وجود دارد، ادامه داد: برخی هر مسأله اجتماعی پیش میآید، تحقیق میکنند تا حق را بشناسند و برای آنچه میخواهند انجام دهند، حجت شرعی داشته باشند. در مقابل، عدهای هم معتقدند جنگ چه فایدهای دارد؛ امام (ره) نیز - العیاذ بالله - آدم لجوجی بود که با امریکا درافتاد و سبب شد تا شهرهای ما خراب شود. اما دسته سوم گاهی، ریش جا میگذارند و خود را طرفدار نظام جلوه میدهند و در عین حال به دنبال منافع خود هستند و در مسائل سیاسی و سخنانشان یکی به نعل و یکی به میخ میزنند؛ چون بالاخره میخواهند زندگی کنند.
او خاطر نشان کرد: هیچ کس مانند سیدالشهدا (ع) به این زیبایی، به وصف دسته سوم نپرداخته است. طبق فرمایش ایشان، مردم برده دنیا هستند و به دنبال این هستند که چگونه زندگی کنند که بیشتر لذت ببرند و کسب و کارشان بچرخد. اینان مادامی که از دین برای دنیایشان استفاده کنند، دیندار هستند، اما اگر ببینند دین به ضررشان تمام میشود، خبری از دینداری نخواهد بود؛ البته این افراد نمیگویند با دینداری مخالفیم، اما تا زمانی از انقلاب و دین دفاع میکنند، که به نفعشان باشد. لذا در شرایط حساس انسانهای دیندار کم هستند.
مصباح یزدی با بیان این که باید با خودمان بیندیشیم چه اندازه دین، انقلاب و امام زمان (عج) را قبول داریم، خاطر نشان کرد: آیا واقعا کار امام (ره) را صحیح میپنداریم یا فکر میکنیم او اشتباه کرد که دعوا راه انداخته و سبب شد تا خون جوانانی ریخته شود و شهرهایی خراب شود؟ اگر حساب خود را مشخص نکنیم، روزی خیلی پشیمان میشویم؛ لذا تا دیر نشده باید به حساب کار خود بپردازیم.
مصباح یزدی با اشاره به این که برخی، باری به هر جهت بودن و به همراه باد بودن را عقل و تدبیر و سیاست میدانند، افزود: اما در منطق قرآن، اینها سیاست نیست؛ بلکه نفاق است.
وی با اشاره به لزوم عمل به تکلیف در مسائل اجتماعی، اظهار داشت: اول باید تحقیق کنیم تا واقعا مسأله برای ما مشخص شود و جای شکی برای ما باقی نماند و بعد از شناخت حق، باید پابرجا مانده و در عمل به حق و دفاع از آن، مسامحه نکنیم؛ آری، دسته سوم خیلی از مسائل را جدی نمیگیرند و به دنبال حق و باطل نیستند؛ شاید شما هم در زندگی چنین افرادی را زیاد دیده باشید.
او اظهار داشت: باید یک بار برای همیشه حساب خود را صاف کنیم. بالاخره امام (ره) درست میگفت یا شاه؟ چنین نباشد که طرفدار انقلاب باشیم و وقتی گرانی شد و کمی فشار آمد، بگوییم زمان شاه بهتر بود! اگر با این روحیه زمان پیامبر (ص) حضور داشتیم، وقتی با مشرکان مکه مواجه میشدیم، چه میکردیم؟ آیا در دوران خانه نشینی علی (ع) کنار او میماندیم؟
وی ادامه داد: برخی میگویند دنیا ارزش این حرفها را ندارد، بروید با هم بسازید، چه تفاوتی میکند که علی(ع) حاکم باشد یا غیر او؟! تو نماز خودت را بخوان. از همین رو، در زمان جنگ صفین کسانی که اهل نماز و روزه بودند، در مقابل دستور علی (ع) برای جنگ با معاویه میگفتند: ما نمیخواهیم در خونریزی مسلمانان شریک شویم! حتی به امیرالمؤمنین نیز توصیه میکردند با گفتگو و مذاکره قضیه را حل کند و وارد جنگ نشود؟
وی در جمعبندی سخنان خود گفت: باید در مسائل مختلف اجتماعی، تحقیق کنیم تا حق را بشناسیم، اما بعد از این که حق برایمان ثابت شد، باید مردانه بایستیم؛ نه این که چند روزی طرفدار باشیم و بعد پشیمان شویم. اگر کاری غلط است، از ابتدا نباید پا در آن راه گذاشت، اما اگر حق است باید تا پای جان برای آن ایستاد.
به نوشته انتخاب، گفتنی است این مراسم یکم آبان ماه سال جاری در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد.
شماکه اینقدر اهل تحقیق هستید بر چه اساسی حکم دادید که امام زمان برای پیروزی احمدی نژاد دعا می کنه؟
و مفسر بی نظیر قران مجید و همفکرانش مخالف وارد شدن
فقط یک مورد نام ببرید
.............................................
همه باید تکلیف خود را در برابر خدا مشخص کنند
ضمنا وضع فعلی افراد ملاک قضاوت است حضرت استاد یکی از برترین و مبرزترین شاگردان علامه طباطبائی(ره) هستند
بلکه یک شهروند عادی، حال بفرمایید چه هیزم تری به شما فروخته
ام که پیامهای محترمانه منو انعکاس نمیدید؟ اما هر رفتاری بکنید
من به عشق خاتمی عزیز، این شریفترین شخصیت جمهوری اسلامی
ایران دست از سر شما بر نخواهم داشت وهمیشه آفتاب نیوز را
مطالعه خواهم کرد.اما باور کنید سخت است که افرادی با سطح
سوادی که اختلاس را( اختلاص) مینویسند، پیامشون منعکس بشه
اما من پیامهای ارسالی خود را در ذیل مطالب مربوطه هیچوقت
پیدا نمیکنم.این در حالی است که پیامهای من با رعایت مسائل
و همواره محترمانه بوده است.
معلومه تو تمام عمرش خرید خونه نکرده . اداره جات نرفته...اصلا کارای زنذگیشو یکی دیگه کرده .
مگر شاه میکفت فقر و فساد اختلاس و ....خوب است که امام خمینی امد گفت نه اینطور نیست و بد است.
بسیار بسیار دقیق گفتید و از خود قرآن هم نشانه های نفاق رو بیان کردید.
اینکه برخی ها علیه شما زبان به هتاکی می گشایند، مربوط به طینت خوشان است.
...