بنا به نوشته هفته نامه اسکاتلند آن سان دی مدارک محرمانه دولت انگلیس حاکی از تلاشهای تونیبلر برای ممانعت از تصدی مقام مدیرکلی آژانس بین المللی انرژی هستهای از سوی محمد البرادعی برای دور سوم است. این در حالی است که گفته میشود البرادعی برای کسب این مقام باید بتواند اعتماد آمریکا را جلب کند.
اما براساس اطلاعات بدست آمده مشخص شده است که بلر با عدم حمایت از البرادعی در مقابل فشارهای آمریکا قصد داشت از حضور دوباره وی در آژانس بین المللی انرژی هستهای جلوگیری کند.
همزمان با تلاشهای بلر، جرج بوش رئیس جمهور آمریکا نیز متهم به شنود به گفتوگوی تلفنی البرادعی با ایران شده بود. دولت آمریکا معقتد بود مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی هستهای موضعی نرم در مقابل توسعه برنامه هستهای ایران در پیش گرفته است.
این هفته نامه میافزاید: البرادعی چندین سال مذاکرات عمیقی با ایرانیها در خصوص فعالیتهای هستهای این کشور انجام داده است و گروه 77 در سازمان ملل به اتفاق آراء به نفع البرادعی برای باقی ماندن بر سمتش رای داد. اما دولت بلر همچنان از حمایت وی خودداری کرد و مدعی بود 14 عضو پردازنده بودجه سازمان ملل نمیخواهند یک رئیس اجرایی بیش از دو دوره در یک سمت حضور داشته باشد.
یک عضو کابینه بلر عدم سختگیری البرادعی در مقابل ایران را دلیل مخالفت آمریکا و انگلیس با وی عنوان کرده است.
محمد البرادعی در سال 1997 به جای هانس بلیکس سوئدی که 16 سال عهدهدار این سمت بود به عنوان چهارمین مدیر کل آژانس بین المللی انرژی هستهای و اولین مدیرکل غیر سوئدی آن انتخاب شد.
در حال حاضر او سومین دوره مدیرکلیاش در آژانس را میگذارند. وی در اکتبر سال 2005 از بین 199 کاندید به عنوان برنده جایزه صلح نوبل معرفی شد.