آفتابنیوز : پیر چشمی، دوربینی و اختلال دید براثر بالا رفتن سن است که در آن با از دست رفتن تدریجی خاصیت ارتجاعی عدسی چشم، قدرت تطابق کم میشود.این بیماری بخشی از روند طبیعی افزایش سن است و این حالت در حدود سن ۴۵-۴۰ سالگی شروع می شود و هنگامیکه عدسی چشم قابلیت انعطاف خود را به تدریج از دست میدهد، اتفاق میافتد. در نتیجه افراد با دید طبیعی(بدون ضعف چشم) احتیاج به عینک مطالعه پیدا میکنند و افراد نزدیکبین یا دوربین احتیاج به دو عینک، یکی برای دور و یکی برای نزدیک یا عینک دو دید پیدا میکنند.
علائم
علایم پیرچشمی متفاوت است اما در بیشتر افراد، نخستین علامت ایجاد اشکال در حین مطالعه نوشتههای ریز به ویژه در شرایط روشنایی کم است که قبلاً برای مطالعه آن مشکل وجود نداشت.خستگی زودهنگام چشم در مطالعه طولانیمدت یا در حین انجام کارهای ظریف و ممتد، سردرد و خوابآلودگی، لزوم دور نگهداشتن کتاب هنگام مطالعه برای بهتر دیدن، ایجاد اشکال در نخکردن سوزن گرچه در نور زیاد به علت تنگشدن مردمک این کار با اشکال کمتری برحسب سن امکانپذیر باشد، از دیگر علائم این بیماری است.
درمان پیرچشمی
پیشرفت فناوری، هم در بخش لیزرهای چشم پزشکی و هم در تولید بیومتریالهای دقیق و کاملاً سازگار با بدن، به همراه نیاز مبرم به ارائه روش درمانی کاملتر در پیرچشمی، به تولد تکنیک و محصولی به نام «کمرا» انجامید. کمرا یک درونکاشت مؤثر و ایمن است که کمتر از یک دهه پیش به عرصه چشم پزشکی وارد شد.
روزنامه نصف جهان