کد خبر: ۴۹۷۹۷۹
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۱

میانگین سال‌های تحصیل ایرانیان چند سال است؟ /درصد بیسوادی زنان شهری و روستایی

به گفته رئیس سازمان نهضت سوادآموزی میانگین سال‌های تحصیل شهروندان ایرانی 8.4 سال است در حالی که در برخی کشورها این نرخ بالای 12 سال است.
آفتاب‌‌نیوز :
علی باقرزاده در نشست هم اندیشی مشاوران وزراء امور زنان و خانواده و مدیران کل دفاتر امور زنان و خانواده استانداریها که در سازمان نهضت سواد آموزی برگزار شد، با بیان اینکه 35 عنوان کتاب مهارتی تولید کرده‌ایم که مشابه آنها در کشور وجود ندارد گفت: در طول پنج سال گذشته شورای عالی پشتیبانی احیاء و بیش از 300 جلسه برگزار شد که خروجی آن بیش از 3000 مصوبه برای پیشبرد امر سوادآموزی بود. همچنین بیش از 5000 جلسه در سطح استانی برگزار شده است.

وی افزود: در کمیته امداد نهضت جدیدی برای توانمندسازی زنان و دختران و سایر افراد تحت پوشش امداد شکل گرفته است. در سازمان فنی و حرفه ای، جهادکشاورزی و وزارت ارشاد نیز فعالیتهایی برای توانمندسازی جامعه هدف صورت گرفته است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه طبق قواعد و قوانین هرکسی توان خواندن و نوشتن نداشته باشد را بیسواد می خوانیم گفت: در برنامه پنج ساله ما آمده سواد مجموعه ای از دانش‌ها مهارت ها و قابلیتهاست که کمک می‌کند فرد زندگی باکیفیت تری را تجربه کرده و توان حل مساله پیدا کند. اگر کسی توان خواندن و نوشتن نداشته باشد به مهارت های اطلاعاتی دیگر که زمینه ارتقایش را فراهم کند دسترسی نمی‌یابد.

باقرزاده ادامه داد: باید شرایطی را فراهم کنیم هرآنچه فرد نیاز دارد خودش بدست بیاورد و در اداره خودش خویش فرما شود. خویش فرمایی در امور فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بسیار مهم است.

کاهش 50 درصدی نرخ مرگ و میر فرزندان مادران باسواد
وی با اشاره به یک پیمایش جهانی در حوزه بهداشت گفت: مادرانی که تا دوره ابتدایی آموزش دیده باشند، نرخ مرگ و میر فرزندانشان تا 50 درصد کاهش می یاید و این تاثیر حداقلی سواد را نشان می دهد. سواد آموزی مروج صرفه جویی در مصرف انرژی است و میانگین سوادآموزی افراد با سطح اشتغال و ارتقای بهره وری جامعه رابطه دارد.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: میانگین سال‌های تحصیل شهروندان ما 8.4 سال است در حالی که در برخی کشورها این نرخ بالای 12 سال است.

ارتباط مستقیم سوادآموزی با عدم ارتکاب جرایم خشن
باقرزاده افزود: سوادآموزی با عدم ارتکاب به جرایم خشن ارتباط مستقیم دارد، همچنین از منظر دینی سطح تحصیلات با انجام صحیح آداب و مناسک دینی نیز رابطه مستقیم دارد.

وی به وضعیت سواد آموزی بر اساس سرشماری سال 95 اشاره کرد و گفت : طی سال های 86 تا 90 با افزایش بیسوادی مواجه بودیم، اما در سال های 91 تا 95، رشد باسوادی 2.8 درصد بوده و بیش یک میلیون از شمار بیسوادان کاسته شده است.

13 درصد روستاییان بیسواد مطلق هستند
63 درصد بیسوادان زن هستند


باقر زاده افزود: در گروه سنی 45 تا 49 سال باسوادی شهری و روستایی 20 درصد اختلاف دارد. در گروه سنی 40 تا 49 سال 25 درصد بیسوادی در روستاها داریم.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه 4.2 درصد جمعیت 10 تا 49 سال زنان شهری و 13 درصد جمعیت زنان روستایی بیسواد مطلق اند عنوان کرد: 63 درصد بیسوادان از جمعیت زنان اند که 44 درصد روستایی و 54 درصد شهری هستند.  همچنین 190 هزار بیسواد سرشماری شده در گروه سنی 10 تا 19 سال داریم.

وی ادامه داد: 38 درصد اتباع خارجی از نعمت سواد محروم اند.

باقرزاده به طرح سوادآموزی اولیای دانش آموزان اشاره کرد و گفت: تا کنون و طی سه سال گذشته 262 هزار نفر از اولیاء را باسواد کردیم. توانمندسازی مربیان عشایری را دنبال کردیم و تعدادی سوادآموزان و آموزش دهندگان با مشارکت معاونت امور زنان وارد برنامه های آموزشی شدند و 1000 آموزش دهنده و 5000 سوادآموز در این طرح تحت آموزش قرار گرفتند.

به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش 45 هزار کودک در سن تحصیل و 8000 معلول را تحت پوشش برنامه های سواد برده‌ایم. امروز بیش از هر چیز دیگری نیازمند حمایت های اجتماعی بوده و مصر به خلق فرصت های جدید و مشارکت با دستگاه‌های دیگر هستیم.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین