آفتابنیوز : دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده آمریکا روابط کشورش با کرۀشمالی را به بنبست کشاند، آیندۀ توافق هستهای ایران را با شک و تردید همراه کرد، ناتو را تضعیف و روسیه را تحسین کرد و با به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل، بحران دیپلماتیک جدیدی را بوجود آورد. او همۀ این کارها را تنها در ۱۲ ماه انجام داد.
به گزارش آفتابنیوز، در کنار تصمیمات سیاسی بحثبرانگیز دونالد ترامپ، رفتارهای شخصی عجیب او نیز باعث شد که بارها مردم در سراسر جهان انگشت حیرت به دهان بگیرند. در ادامه به برخی از این اقدامات عجیب اشاره میشود.
افشای اطلاعات محرمانهای برای روسها
دونالد ترامپ در ۱۰ می در دفتر خود در کاخ سفید با سرگئی لاوروف، وزیر خارجۀ روسیه و پس از آن نیز با سرگئی کیسلیاک، سفیر روسیه (و از شخصیتهای کلیدی در تحقیقات افبیآی در پروندۀ دخالت مسکو در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) دیدار کرد.
حضور خبرنگاران آمریکایی در این دیدارها ممنوع بود اما در مقابل، به یک عکاس خبرنگار روس اجازه داده شده بود که در این نشست شرکت کند؛ این کار همه را شگفتزده کرد.
اما این تنها شگفتی این دیدارها نبود زیرا آقای ترامپ در جریان گفتگوهایش اطلاعات بسیار محرمانهای را دربارۀ بمباران مواضع داعش توسط هواپیماها در اختیار طرف روس گذاشت. به نظر میرسد این اطلاعات هنگامی فاش شده که دونالد ترامپ قصد داشته است قدرت و کیفیت فعالیت سرویسهای اطلاعاتی آمریکا را به رخ میهمانان روس خود بکشد.
این کار او زندگی یک جاسوس اسرائیل را که در سرزمینهای تحت کنترل داعش به سر میبرد، به خطر انداخت. گفته میشود پس از این دیدار، مقامات ارشد کاخ سفید بلافاصله با سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا تماس گرفتهاند تا بتوانند چارهای برای خرابکاری آقای ترامپ پیدا کنند. پس از این حادثه مقامات اطلاعاتی اسرائیل نیز هشدار دادند که این نوع افشاگریهای دونالد ترامپ میتواند همکاریهای نزدیک اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل را مخدوش کند.
دونالد ترامپ به همسر رئیس جمهوری فرانسه گفت: «چقدر خوب ماندید»
دونالد ترامپ و همسرش در ماه ژوئیه به فرانسه سفر کردند. این اولین سفر رسمی آقای ترامپ به فرانسه و دیدار با امانوئل مکرون، رئیس جمهور جوان و تازه انتخاب شدۀ این کشور بود.
در زمانی که خبرنگاران بسیاری اطراف آنها را گرفته بودند و همسران رئیس جمهور یکدیگر را در آغوش گرفته و به هم لبخند میزدند، دونالد ترامپ رو به برژیت مکرون، همسر همتای فرانسوی خود کرد و گفت: «چقدر خوب ماندید». ترامپ سپس رو به امانوئل مکرون کرد و همین جمله را بار دیگر تکرار کرد.
سارا ویلدمن، نویسنده آمریکایی دربارۀ این رفتار آقای ترامپ نوشت: «به نظر میرسد هیچ زنی در هیچ موقعیت و جایگاه رسمی، حتی اگر این زن با رئیس جمهوری فرانسه ازدواج کرده باشد، از ارزیابیهای نامناسب آقای ترامپ در امان نیست.»
هل دادن نخستوزیر مونته نگرو
دونالد ترامپ در ماه می برای اولین بار در نشست اعضای ناتو در بروکسل حضور یافت؛ جایی که در جریان یک سخنرانی جنجال برانگیز، دیگر اعضای ناتو را به دلیل آنکه به اندازۀ کافی بودجه صرف فعالیتهای نظامی نمیکنند، سرزنش کرد.
پس از این سخنرانی، اعضای ناتو برای گرفتن عکسی جمعی آماده شدند. در این زمان بود که به ناگاه آقای ترامپ خود را در ردیف دوم و محصور شده توسط دیگر رهبران جهان از جمله دوسکو مورکوویچ، نخستوزیر مونته نگرو یافت. او به جای تقاضای مودبانه از دیگران برای تغییر جای خود، آقای مورکوویچ را با دست به کناری هل داد و جای او را در ردیف اول گرفت.
گفتگوی تلفنی پرتنش با نخستوزیر استرالیا
دونالد ترامپ در ۲۸ ژانویه و تنها یک هفته پس از آغاز ریاست جمهوریش با مالکوم ترونبول، نخستوزیر استرالیا به عنوان یکی از متحدان نزدیک و وفادار به آمریکا بصورت تلفنی گفتگو کرد. آقای ترونبول در جریان این گفتگو به موضوع مهاجران غیرقانونی استرالیا و تعهدی که باراک اوباما در این باره پذیرفته بود اشاره کرد؛ موضوعی که خوشایند آقای ترامپ نبود.
بر اساس توافق میان استرالیا و دولت آقای اوباما قرار بود که واشنگتن بیش از هزار نفر از مهاجرانی را که در کمپهای موقت استرالیا بودند، در خاک آمریکا بپذیرد. دونالد ترامپ از یادآوری این موضوع خشمگین شد به این ترتیب گفتگویی که قرار بود یک ساعت طول بکشد، پس از ۲۵ دقیقه پایان یافت.
آقای ترامپ این توافق را «احمقانه» و این گفتگوی تلفنی را بدترین تماس تلفنی خود توصیف کرد و افزود که گفتگو با پوتین که کشورش برای دههها دشمن آمریکا بوده، خیلی بهتر از این گفتگو بوده است.
افشای یک عملیات مخفی سیا در صفحه توییتر
دونالد ترامپ در نیمه شب ۲۴ ژوئیه در پیامی توییتری ضمن حمله به رسانۀ آمریکایی واشنگتن پست، از یک عملیات مخفی سیا برای آموزش دادن و مسلح کردن شورشیان سوریه برای حذف بشار اسد از صحنۀ قدرت خبر داد.
این کار آقای ترامپ بار دیگر حیرت همگان را در پی داشت. اگرچه پیش از آن نیز همه وجود چنین برنامهای را حدس میزدند و به نوعی این موضوع، رازی روشن بر همه محسوب میشد، اما سیا وجود چنین عملیاتی را هرگز نه تایید و نه رد کرده بود؛ حتی اگر رسانهها دربارۀ این عملیات گزارشهایی را منتشر کرده بودند.
افشای چنین عملیات محرمانهای از سوی رئیس جمهوری آمریکا شکاف میان او و آژانسهای امنیتی کشورش را عمیقتر از گذشته کرد.
سپاسگزاری از ولادیمیر پوتین برای اخراج دیپلماتهای آمریکایی از روسیه
در ماه ژوئیه ولادیمیر پوتین در واکنش به تحریمهای جدید آمریکا علیه کشورش دستور داد تا شمار قابل توجهی از دیپلماتهای آمریکایی از روسیه اخراج شوند. در حالی که رسانههای آمریکایی این اقدام پوتین را تندترین رفتار این کشور در مقابل آمریکا از زمان سقوط اتحاد جماهیر شوروی تا کنون میخواندند، دونالد ترامپ از همتای روس خود سپاسگزاری کرد.
او گفت: «میخواهم از او تشکر کنم زیرا ما قصد داشتیم تا دستمزدها را کاهش دهیم و من در این زمینه نگرانیهایی داشتم. من بسیار سپاسگزارم که او اجازه داد بخش زیادی از این افراد از این کشور خارج شوند زیرا اکنون میتوانیم دستمزدها را به میزان کمتری کاهش دهیم.»
دونالد ترامپ یک هفته بعد نیز به خبرنگاران گفت: «دلیلی ندارد که دیپلماتها بخواهند دوباره به روسیه برگردند. من واقعا خوشحالم که به این ترتیب ما توانستیم مبلغ کمتری را صرف پرداخت دستمزدها بکنیم. ما میخواهیم پول زیادی را پسانداز کنیم.»
این استدل آقای ترامپ در حالی بیان شد که به گفتۀ تحلیلگران اگرچه این دیپلماتها رسما از روسیه اخراج شدند اما وزارت خارجه آمریکا باید همچنان به پرداخت دستمزد آنها ادامه می داد و به این معنی نبود که با اخراج از روسیه، آنها شغلشان را از دست دادهاند.
درگیری توییتری با شهردار لندن پس از وقوع حملات تروریستی در این شهر
در عصر روز شنبه ۳ ژوئن، سه مهاجم الهام گرفته از باورهای داعش با خودروی ون به عابران روی پل «لاندن بریدج» شهر لندن حمله کردند. پس از آن نیز در محلۀ مجاور که «بارو مارکت» نام داشت با چاقو به افرادی که در بارها و رستورانها حضور داشتند، یورش بردند. این حملات در مجموع ۷ کشته و ۴۸ زخمی بر جای گذاشت.
فردای آن روز صادق خان، شهردار مسلمان لندن با ایراد سخنانی در تلویزیون، ساکنان لندن را تشویق به ایستادگی در مقابل ترور کرد و افزود از حضور گستردۀ نیروهای پلیس در روزهای پیش رو در خیابانهای لندن نترسند.
دونالد ترامپ در واکنش به سخنان صادق خان در پیامی توییتری نوشت: «دست کم ۷ نفر کشته و ۴۸ نفر زخمی شدهاند و شهردار لندن میگوید دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.»
این در حالی است که صادق خان گفته بود افزایش شمار نیروهای پلیس نباید باعث نگرانی شود و نه موضوع ترور.
در ابتدا صادق خان پاسخی به این پیام ترامپ نداد و تنها سخنگوی شهردار در جریان بیانیهای اعلام کرد که «شهردار کارهای مهم زیادی برای انجام دارد تا پاسخ دادن به پیام توییتری دونالد ترامپ.»
اما آقای ترامپ یک روز پس از آن بار دیگر در توییتر به شهردار لندن حمله کرد. او نوشت: «بهانهای رقتانگیز از سوی صادق خان شهردار لندن که مجبور بود سریعا برای جمله "دلیلی برای نگرانی وجود ندارد" فکری بکند. مسلمانان به سختی تلاش میکنند تا این را به ما بقبولانند.»
صادق خان در نهایت در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «بعضیها در دشمنی و تفرقه زندگی میکنند. ما اجازه نخواهیم داد که دونالد ترامپ جامعهمان را تقسیم کند.»
تعریف از کفشهای یک دیکتاتور نظامی
دونالد ترامپ در جریان سفر خود به خاورمیانه در ماه می با عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر دیدار کرد؛ یعنی با کسی که در سال ۲۰۱۳ میلادی با کودتا به زمامداری یک دولت منتخب پایان داد و تنها در یک روز بیش از ۸۰۰ معترض را کشت. او از زمان آغاز ریاست جمهوری خود تا کنون، دهها هزار مخالف را نیز زندانی کرده است.
به نوشته یورونیوز، در جریان این دیدار، ژنرال سیسی از «شخصیت منحصر بفرد آقای ترامپ که میتواند هر غیرممکنی را ممکن کند» تعریف کرد. در تمام مدتی که آقای سیسی و مترجمش در حال صحبت بودند، دونالد ترامپ به پایین و به کفشهای ژنرال سیسی خیره شده بود.
چند دقیقه بعد، هنگامیکه خبرنگاران در حال ترک اتاق بودند، دونالد ترامپ تصمیم گرفت که او هم از ژنرال سیسی تعریف کند؛ اما به جای تعریف از شخصیت او از کفشهایش تعریف کرد و گفت: «مرد، من این کفشها را دوست دارم؛ چه کفشهایی.» کفشهای سیسی همچون کفشهای ترامپ سیاه رنگ بود.... اما ظاهراً براقتر.