آفتابنیوز : به نقل از فورچون، دانشمندان گام مهمی را در نحوه تولید اسپرم انسان، آن گونه که بدن آن را میسازد، برداشتهاند که میتواند یک روز باعث ایجاد اسپرمهای مصنوعی و تخمکها برای درمان ناباروری شود.
محققان موسسه گوردون دانشگاه کمبریج اولین تیمی هستند که در مسیر میان سلولهای بنیادی و اسپرم نابالغ به چنین مرحلهای که یک نقطه عطف قابل توجه است رسیدهاند.
این مسیر که تیم در تلاش برای پیگیری و درک آن است، شامل سلولهای جنینی(رویانی) هستند که از طریق یک سری مراحل پیچیده شناخته شده موسوم به "میوز" به اسپرم نابالغ تبدیل میشوند.
سلولها قبل از اینکه مسیرهای مختلف را بسته به اینکه اسپرم یا تخمک هستند، همان روال طبیعی را به مدت 8 هفته دنبال میکنند.
پیش از این تیم توانسته بود این مسیر را چهار هفته پیگیری کند. در حال حاضر، با استفاده از فناوری جدید به شکل بیضههای مینیاتوری مصنوعی به نام "gonadal organoids" در مسیری است که این نقطه را رد کند و بینش جدید و عمیقی از روند تولید اسپرم به دست آورد.
این کار میتواند سرنخهای مهمی برای علت ناباروری ارائه کند و به طور بالقوه امید تازهای به زوج های نابارور بدهد.
کلینیکها در بریتانیا از استفاده از اسپرمها یا تخمکهای مصنوعی منع شدهاند، اما اگر دانشمندان بتوانند تولید سلولهای بنیادی را کامل کنند (که محققان میگویند ممکن است در حدود یک دهه آینده حاصل شود)، این قانون میتواند دستخوش تغییر شود.
به عنوان مثال زنان میتوانند به جای مصرف داروهای باروری، تخمکهای آزمایشگاهی را انتخاب کنند.
در حالی که کاربرد عملی این نوع کار در موش نشان داده شده است، کاربردی بودن آن برای انسانها به هیچ عنوان آزمایش و اثبات نشده است.
"هلن اونیل"، مدیر تحقیقات علمی باروری و سلامت زنان کالج دانشگاهی لندن گفت: بسیاری از جاه طلبیها برای بازسازی پروسههای تولید مثل در آزمایشگاه، وابسته به درک ما از این فرآیندها است. این تعجب آور است که ما چقدر کم در مورد دینامیک بنیادی و ابتدایی زندگی میدانیم.
ایسنا