آفتابنیوز : شاهرخ فاتح اظهار کرد: براساس شاخص ( ۱۲ ماهه SPEI) منتهی به پایان آذرماه ۹۶ اغلب مناطق و استانهای کشور با درجات مختلفی از خشکسالی درگیر بودند. بر اساس برآوردها، در بازه یک ساله گذشته حدود ۹۰ درصد از مساحت کل کشور با خشکسالیهای مختلف اعم از خفیف، متوسط، شدید و بسیار شدید مواجه بودند.
به گزارش آفتابنیوز، وی افزود: نقشه خشکسالی کشور نشان میدهد که طی ۱۲ ماه گذشته استان خوزستان، جنوب ایلام، شمال بوشهر و قسمتهایی از زنجان با خشکسالی بسیار شدید، جنوب کهگیلویه و بویراحمد، بخشهایی از اصفهان، خراسان شمالی، گلستان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، بخشهایی از خراسان رضوی، یزد، شمال و شرق کرمان و خراسان جنوبی با خشکسالی شدید مواجه بودند.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در ادامه با اشاره به وضعیت خشکسالی کشور در بازه بلندمدت گفت: بررسی خشکسالی با استفاده از شاخص ( ۸۴ ماهه SPEI) بیانگر خشکسالیهای اندوخته و تجمیع یافتهای است که در بستر طبیعت باقی مانده است.
فاتح همچنین تاکید کرد: پهنهبندی خشکسالی حوضههای آبریز کشور در بازه ۸۴ ماهه منتهی به پایان آذر ۱۳۹۶ حاکی از آن است که بخشهای گستردهای از مساحت کشور دچار خشکسالی بلندمدت خفیف تا بسیار شدید است.
وی اظهار کرد: نکته نگرانکننده، تداوم وجود خشکسالی بلندمدت شدید و حتی بسیار شدید در بسیاری از حوضههای آبریز غرب و جنوب غرب کشور به عنوان منابع مهم تأمین آب کشور و مرکز، شمال شرق و جنوب شرق کشور است.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در پایان گفت: بر اساس شاخص بلندمدت ۸۴ ماهه، حدود ۹۶ درصد از مساحت کل کشور با خشکسالیهای مختلف بلندمدت اعم از خفیف، متوسط، شدید و بسیار شدید مواجه است.
منبع: ایسنا