کد خبر: ۵۰۲۳۴۹
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۲
ابهام و شایعه‌‌ای که مسئولان باید درباره آن شفاف‌سازی کنند

واقعا آمریکایی‌ها به نفت‌کش سانچی حمله کردند؟/محموله سانچی چه بوده؟ قرار بوده به کره‌جنوبی منتقل شود یا کره‌شمالی؟

همزمان با خبر غرق شدن نفتکش ایرانی در آب‌های دریای شرق چین، شایعه‌ای منتشر شد که روایت متفاوتی از شروع حادثه به دست می‌دهد؛ اینکه کشتی سانچی مورد حمله آمریکایی‌ها قرار گرفته است!
آفتاب‌‌نیوز : همزمان با خبر غرق شدن نفتکش ایرانی در آب‌های دریای شرق چین، شایعه‌ای منتشر شد که روایت متفاوتی از شروع حادثه به دست می‌دهد؛ اینکه کشتی سانچی مورد حمله آمریکایی‌ها قرار گرفته است!

 به گزارش آفتاب‌نیوز، امروز در راهروهای مجلس، شایعه‌ای از زبان برخی نمایندگان مجلس شنیده شد که حکایت از حمله آمریکایی‌ها به نفتکش سانچی داشت. روایتی که بر پایه آن، محموله سانچی قرار بوده به کره شمالی منتقل شود، نه کره جنوبی و آمریکایی‌ها برای ممانعت از این کار، ترجیح داده‌اند به این نفتکش حمله کرده و آن را غرق کنند.

این روایت که برخی نمایندگان مجلس مدعی بودند، در بولتن‌های محرمانه نیز درج شده، ضمن رد برخورد نفتکش «سانچی» با کشتی فله‌بر «سی‌اف کریستال»، حریق نفتکش ایرانی که با پرچم پاناما محموله بیش از ۱۳۰ هزار تنی میعانات گازی را حمل می‌کرد، ناشی از اصابت موشک‌های شلیک شده از هواپیماهای آمریکایی ذکر می‌کند.

واقعا آمریکایی‌ها به نفت‌کش سانچی حمله کردند؟/محموله سانچی چه بوده؟ قرار بوده به کره‌جنوبی منتقل شود یا کره‌شمالی؟


روایتی بسیار عجیب که برخی مسائل به تقویت آن کمک کرده است. از جمله اینکه تصویر یا خبری از کشتی چینی منتشر نشده و کسی نمی‌داند آن کشتی بعد از حادثه خونباری که به غرق شدن سانچی و از دست رفتن محموله گرانبهای آن منجر شد، چه فرجامی یافته است؛ ابهامی بزرگ که می‌توان وجود و رفع نشدنش را ناشی از عملکرد ضعیف مسئولان کشورمان در این ماجرا دانست.

این در حالی است که خصومت آمریکایی‌ها با کشورمان و یادآوری رویداد شوم و به شدت دردناک حمله ناو آمریکایی وینسنس به هواپیمای مسافربری کشورمان در گذشته و بالا گرفتن تنش میان آمریکایی‌ها و کره‌شمالی نیز از عواملی هستند که به تقویت باورپذیری این شایعه کمک می‌کنند؛ مؤلفه‌هایی که اگر نبودند هم، طرح این روایت جدید از زبان نمایندگان مجلس برای پیچیده کردن اوضاع کفایت می‌کرد.

اما واقعیت چیست؟ آیا ممکن است آمریکایی‌ها بیخ گوش چین نفتکش کشورمان را مورد حمله تمام عیار قرار دهند و این اتفاق در کشورمان به شکل دیگری روایت شود؟ روایتی تا این اندازه تغییر کرده که در آن به جای موشک‌های آمریکایی، از تصادف دو کشتی سخن به میان بیاید و هشت، نه روز این روایت جعلی مطرح شود و هیچ کس، حتی رسانه‌های خارجی واقعیت را برملا نکند؟

همین اشارات کافی است تا دریابیم که شایعه مطرح تا چه اندازه بی اساس است؛ شایعه‌ای که می‌توان با مراجعه به برخی مراجع آنلاین، رصد شناورها در سراسر جهان نیز آن را صحت سنجی کرد. از جمله پایگاه آنلاین «مارین ترافیک» که نشان می‌دهد، کشتی فله‌بر چینی بعد از آن حادثه شوم به مسیرش ادامه داده و در بندری در یکی از جزایر مجاور استان چجیانگ لنگر انداخته و دو شناور گارد ساحلی به آن پهلو گرفته‌اند.

اطلاعاتی که نشان می‌دهد، این شناور چینی ساخته شده در سال ۲۰۱۱ میلادی، از مبدأ آمریکا به مقصد جزیره چوشان در شرق چین در حرکت بوده که در مسیرش آن رویداد رخ داده است؛ رویدادی که احتمالا به دلیل برخورد این کشتی از قسمت سخت‌تر دماغه به پهلوی نفتکش ایرانی، به وارد آمدن خسارت خاصی به کشتی چینی منجر نشده، اما توانسته آسیب شدید یکی از مخزن‌های حاوی سوخت قابل اشتعال سانچی را به دنبال داشته باشد.

رویدادی که در رسانه‌های جهان، به ویژه رسانه‌هایی که در عرصه علوم دریایی به فعالیت مشغولند نیز بازتاب یافته و به رصد مدام وضعیت سانچی و انتشار اخبار مرتبط با آن منجر شده است. این در حالی است که علاوه بر این شواهد، راه‌های دیگری نیز برای رد آن شایعه عجیب و اثبات حقیقت ماجرا وجود دارد که از جمله آنها، مراجعه به شرکت‌های بیمه است.

نکته‌ای که یک مقام آگاه در گفت‌وگو با «تابناک» در خصوص آن می‌گوید: «چون محموله‌ها و کشتی‌ها بیمه هستند، با بروز حوادث، کارشناسان و وکلای شرکت‌های بیمه‌ای برای کنکاش در خصوص ماجرا به سرعت در محل حادثه حاضر می‌شوند و تحقیقات خود را آغاز می‌کنند و در این حادثه نیز این روند آغاز شده است و اگر چیزی غیر از حادثه یاد شده در میان بود، قطعا قابل پنهان کردن نبود.»

وی در ادامه در پاسخ به این که آیا مقصر این تصادف مشخص شده یا خیر می‌گوید: «در این موارد نمی‌توان به سرعت نتیجه را اعلام کرد و اعلام نتیجه کارشناسی مستلزم زمان زیادی است، به ویژه اینکه ابعاد خسارت‌های این حادثه بسیار وسیع است و احتمالا نتیجه کارشناسی و اعلام مقصر نیازمند بررسی حادثه در دادگاه باشد.»

منبع: تابناک

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
0
10
دراینصورت هم چین مقصر است چون چرا با آنهمه تجهیزات الکترونیکی ورادار نفهمیده ۲ اینکه شاید هم فهمیده......
كوروش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
1
17
یكی از مهمترین دلایل عدم اعتماد جامعه به صدا و سیما بعنوان مرجع اخبار است.

صدا و سیما سالانه بودجه هنگفتی را می بلعد ولی خروجی آن چندان در جهت منافع آحاد مردم نیست!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
2
4
جوک ننویسید قبل از همه بیمه گزاران کره جنوبی که بار کشتی را بیمه کرده بودند در محل حاضر شدند.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
نظر شما بیشتر شبیه جوک است که تفاوت بیمه گر و بیمه گزار را نمیدانید اگر کسی هم در محل حادثه حاضر شود این کارشناس شرکت بیمه کننده است نه بیمه گزار / بیمه گزار کسی است که بیمه نامه را دریافت میکند و برای برآورد خسارت نیازی به حضور او در وسط دریای چین نیست
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
1
9
من اطمینان دارم قضیه بوداره. همینکه هنوز اجازه مصاحبه با خدمه اون کشتی لامصب رو ندادند جای سوال داره تا هزاران حرف... البته ما هم بعد چند روز یادشون میره و باز روز از نو روزی از نو. این وسط جان بهترین نیروهای ماست که ارزشی ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
1
7
بودجه جای خودش..برای یک برنامه که مفت نمی ارزه و فقط بایه دوربین ساده میشه انجام داد واین صداوسیمادرمراکزاستانخابرای ادارات دولتی پخش می کند پولهای کلان می گیرد...مگه ملی نیست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
0
1
آخه کشتی ای دیگه باقی نمونده که مسیولین بیمه بروند بازدید و علت حادثه رو کشف کنند مگر از طریق جعبه ی سیاه و شواهدی از قبیل کشتی مسبب حادثه و شاهدان، البته در صورت وجود ...
خلاصه اگر گرفتار تبانی چند کشور در این موضوع شده باشیم ، کار سخت خواهد بود و مسیولین و مردم نبایستی بدون اطمینان، گزارشات کشورهای ذینفع و مسبب را بپذیرند... مگر اینکه اقناع بین المللی و فنی از سناریوی طرح شده صورت پذیرد...حداقل شرکتهای بیمه گرفتار داخلی اینقدر ضرر نکنند و مسببین و یا مقصرین احتمالی آن حادثه شناسایی شوند...
امید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
0
2
اگه کشتی چینی وجود خارجی داشته باشه چرا تابه حال یکی از مثلا خدمه نجات یافته اون درباره حادثه چیزی نگفته همه منتظر جعبه سیاه کشتی سانچی هستند بابا بیخیال
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۶:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۶
0
2
طبق اطلاعات من کشتی چینی که زده به نفتکش در رفته آیا واقعا کشتی چینی بوده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۶
0
5
با سلام.... چطور ممکن است کشتی با نفتکش تصادم نماید ولی آسیبی نبیدند ؟ چگونه در همان لطظه اول نفتکش منفجر شده و لی کشتی چینی آسیبی ندیده و به راهش ادامه داده؟ چگونه تمام 32 سرنشین در همان لحظه از بین رفتند؟ چگونه قبل از تصادف هیچ پیامی ارسال نشده؟ چگونه در یک تصادف دریایی به وجود استحکاک زیاد آب چنان ضربه ای به نفتکش وارد شده است که چندین لایه ی فولادی و مستحک را سوراخ کرده و به مخزن اصلی رسیده؟؟؟؟ و سئوالات بسیار دیگر؟؟؟ این ها شایعه است!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۶
0
3
سیستم ایمنی این کشتی ها فوق العاده پیشرفته هستند ، به این راحتی ها تصادف نمی کنند .
در این کشتی ها سیستم های فوق پیشرفته ای وجود داره که وجود اشیاء در چند کیلومتری رو هشدار میده و دیگر هیچ.....
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین