آفتابنیوز : 
سایت اینترنتی شورای سیاست خارجی آمریکا در تحلیلی این موضوع را بررسی کرده که چرا مسأله ایجاد مانع برای تأمین سوخت جهانی، میتواند به عنوان شمشیری دولبه برای ایران عمل کند.
نویسنده این مقاله با اشاره به اهمیت ایران در منطقه و کنترل ایران بر تنگه استراتژیک هرمز، و نیز با اشاره به اینکه ایران از بزرگترین کشورهای صادرکننده نفت و دومین کشور تولیدکننده گاز طبیعی (پس از روسیه) در دنیاست، مینویسد: به عقیده کارشناسان، ایران حداقل به صورت موقت قادر به اجرای این تهدیدها است. چرا که علاوه بر موقعیت استراتژیک، به دلیل افزایش بهای نفت طی ماههای اخیر، این کشور در حال حاضر به صورت یکی از بزرگترین قطبهای اقتصادی منطقه درآمده است.
با اینحال نگاهی دقیقتر به مسأله، جنبههایی دیگر از آن را آشکار میکند.
واقعیت این است که بیش از 80 تا 85 درصد صادرات ایران را نفت تشکیل میدهد و اقتصاد این کشور کاملا وابسته به نفت است. علاوه بر آن، نیمی از بودجه کل کشور و یک چهارم تولید ناخالص داخلی از فروش انرژی به دست میآید. در نتیجه با وجود درآمد سرشاری که طی دو سال گذشته از این طریق نصیب ایران شده، اقتصاد این کشور به شدت تحت تأثیر نوسانات قیمت نفت در بازار است.
به عقیده نویسنده، اعمال هرگونه تحریم در این زمینه به ایران صدمات شدیدی میرساند. از طرفی مصرف بالای محصولات پتروشیمی در داخل ایران نیز از عوامل تأثیرگذار است و از آنجا که ایران مجبور است بسیاری از این محصولات از جمله بنزین را وارد کند تحریمهای اعمال شده در این زمینه میتواند نارضایتیهایی در داخل ایجاد کند و فشار بر دولت را افزایش دهد.
این تحلیل در انتها این گونه نتیجه گیری کرده است: بنابراین به نظر میرسد مقامات ایران برای عملی کردن تهدیدهایشان با مشکلاتی مواجه باشند.
هر چند این مسأله دولت بوش و متحدانش را هم در وضعیتی خاص قرار میدهد. آنها باید انتخاب کنند که دنیا در صورت مواجه شدن با یک بحران موقت انرژی (در صورت جدی بودن ایران) هزینه بیشتری میپردازد یا در صورت روبرو بودن با ایران هستهای.