آفتابنیوز : شهباز حسن پور در نخستین نشست شورای برنامهریزی شهرها و روستاهای ملی و جهانی صنایع دستی که عصر امروز ۲۷ دیماه در عمارت کوشک برگزار شد، بیان کرد: مطمئن باشد از فروردین سال آینده جوایز صادراتی پرداخت میشود تا موجب رونق کسب و کار باشد.
او ادامه درباره مشکل بیمه هنرمندان اظهار کرد: اخیرا درباره این موضوع با وزیر کار به جمعبندی رسیدیم تا تمامی کسانی که تا کنون تحت پوشش بیمه قرار نگرفتهاند، به ویژه در بخش صنایع دستی و فرش به انتخاب خودشان تحت پوشش بیمه روستایی قرار بگیرند. مبلغ بیمه روستایی از ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان است. بیمه روستایی نیز مثل تامین اجتماعی بازنشستگی دارد. پیش از این بیمه روستایی مختص روستائیان بود اما حالا کلیه افرادی که در شهرهای کشور زندگی میکنند میتوانند از این بیمه برخوردار شوند و استفاده کنند.
نماینده مردم بردسیر و سیرجان بیان کرد: میتوانیم شبکه ایران کالا را در اختیار مجموعه صنایع دستی کشور بگذاریم و در اولین فرصت نشستی را در این مرکز داشته باشیم تا تولید کنندگان و صنعتگران برنامهای که با سلیقه خودشان در نظر گرفتهاند را برای پخش رایگان در اختیار صدا و سیما قرار دهند. همچنین دوستانی که تمایل داشته باشند میتوانند اعلام آمادگی کنند تا صفر تا صد تولیدات خود در کارگاههایشان به صورت زنده در صدا و سیما پخش شود.
حسن پور همچنین اعلام کرد: بعد از یک سال و نیم تلاش در مجلس شورای اسلامی، امروز آقای ظریف معاون اقتصادی خود را انتخاب کرد و معاون صنایع دستی میتوانند وقت بگیرند تا اولین جلسهشان را هفته آینده برگزار کنند. یکی از دستورالعملهای معاون اقتصادی پیگیری صنایع دستی است تا بروشور صنایع دستی استانها به کلیه سفارتخانهها ارسال شود و بتوانیم نمایشگاههایی در کشورهای خارجی داشته باشیم. متاسفانه ما در ۸۰ درصد از کشورهای جهان هیچ حضوری نداریم.
از ما و دولت هیچ خیری به شما نمیرسد
او با بیان اینکه از ما و دولت هیچ خیری به شما نمیرسد، گفت: باید این موضوع را بپذیرید و تغییر رویکرد دهید و دستتان به سوی دولتیها دراز نباشد. عملا مجلس شورای اسلامی نمیتواند ۲ تا ۳ درصد در برنامهها تغییر ایجاد کند. ما نیز به آقای مونسان – رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری –امید بستهایم. ما ۸۰ میلیون جمعیت داریم در حالی که هنوز هشت میلیون گردشگر هم نداریم.
نماینده مردم بردسیر و سیرجان درباره حذف مالیات بر ارزش افزود صنعتگران نیز بیان کرد: با رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور- سید کامل تقوینژاد – هماهنگ کنید تا در اولین فرصت جلسهای در این زمینه داشته باشیم و به جمعبندی برسیم و بخش عمده تولیدات صنایع دستی صادر تا نیازی به ارزش افزوده نباشد.
حسن پور همچنین اعلام کرد: آمادگی داریم برای کلیه کسانی که تمایل دارند نمایندگی گلیم سیرجان را در شهرهای خودشان فعال کنند وام قرض الحسنه بدهیم. همچنین به افرادی که به ازای هر نفر ایجاد اشتغال کنند، ۲۰ میلیون تومان وام قرضالحسنه با سود ۲ درصد پرداخت میکنیم.
پاسپورت معنوی کشور ما، فرش ماست
علی وقف چی – رییس فراکسیون فرش و صنایع دستی نیز در این نشست توضیح داد: امروز نیاز به فرهنگسازی جهانی برای صلح جهانی داریم و ارزانترین آن صادرات محصولات فرهنگی(صنایع دستی و فرش) است. امروز پاسپورت معنوی فرش ماست و میتواند در جهان بالنده باشد.
او با بیان اینکه معتقدیم باید خلاءهای قانونی رفع شود، گفت: فراکسیون فرش و صنایع دستی بزرگترین فراکسیون مجلس است. زمانی که سفیر بلژیک از نمایشگاه فرشی در زنجان بازدید میکرد وقتی متوجه این موضوع شد، دلیل آن را پرسید و من پاسخ دادم ما تصمیم داریم تا جایگزینی برای نفت داشته باشیم. باید حتما محصولاتمان صادرات محور باشد.
رییس فراکسیون فرش و صنایع دستی درباره بیمه هنرمندان اعلام کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت صنعت، معدن و تجارت دغدغههایشان را مطرح کردند و پیشنهاد شد بیمه ۵۰۰ هزار نفر از هنرمندان تامین شود. امید وارم این اتفاق مبارک بیفتد.
وقفچی همچنین مهمترین دلیل حذف مالیات بر ارزش افزوده در طرح حمایت از هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی کشور از سوی شورای نگهبان را مطرح شدن این موضوع در قانون مالیات دانست.
او اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی این ظرفیت را دارد که به صورت همه جانبه در خدمت صنعتگران و هنرمندان باشد تا هم کارنامه درخشانی از خود به جا بگذارد و هم دغدغه هنرمندان بر طرف شود.
تصور ایتالیاییها از ثبت جهانی مریوان برای کلاش
منصور مرادی- نماینده مردم مریوان در مجلس نیز بیان کرد: وقتی «کلاش» (گیوه) مریوان ثبت جهانی شد، ایتالیاییها فکر میکردند مریوان به عنوان یک شهر اسلحه سازی ثبت جهانی شده است.
او ادامه داد: امروز وقتی از توسعه صحبت میشود منظور توسعه همه جانبه است. ۱۰۶ هزار میلیارد دلار در بودجه سال ۱۳۹۷ در نظر گرفته شده که پیش بینی میشود کاهش پیدا کند. کردستان یک استان فرهنگی است اما به دلیل دید کوتاه مسئولان محروم نگه داشته شده است. اگر برنامه دولت کوچک کردن آن است باید توجه ویژهای به صنایع دستی داشته باشد زیرا این «هنر- صنعت» بدون سرمایه آن چنانی درآمدزایی زیادی دارد. کردستان ۷۴ نوع صنایع دستی دارد و با توجه به افزایش حاشیه شهرنشینی می توانیم با توجه به صنایع دستی برنامهای برای توسعه روستاها داشته باشیم.
منبع: ایسنا