کد خبر: ۵۰۳۹۱۷
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۶

سود نجومی گرانی دلار به جیب چه کسی می‌رود؟ دلال بزرگ حراجی سکه کیست؟

بازار ارز طی سال های گذشته همواره در مقاطعی با تلاطم های شدید همراه بوده است، این اتفاق امسال هم برای این بازار تکرار شد.
آفتاب‌‌نیوز :
بازار ارز طی سال های گذشته همواره در مقاطعی با تلاطم های شدید همراه بوده است، این اتفاق امسال هم برای این بازار تکرار شد.

به گزارش آفتاب‌نیوز، خبرگزاری تسنیم با این مقدمه نوشته است:‌ طی یک ماه اخیر دوباره بازار ارز شاهد اوج گیری قیمت ها بود، یک بار همزمان با اغتشاش ها در تعدادی از شهرهای کشور و بار دیگر هفته قبل! البته برای گرانی دلار همزمان با اغتشاش، عوامل متعددی از جمله گرانی درهم امارات و کریسمس هم در بازار دخالت داشتند. ولی گرانی در هیاهوی اغتشاش در بازار ارز خیلی دوام نیاورد و موجب شد بازار شاهد ریزش قیمت ها باشد. البته چند روز بعد از آنکه قیمت ها سیر نزولی را طی کرد، یکباره قیمت ها با جهش همراه شد که صراف ها و فعالان بازار ارز از این جهش با عنوان پس لرزه یاد کرده و گفتند که این گرانی ها خیلی دوام نمی آورد.

قیمت دلار به مرز 4500 تومان رسید

ولی این بار صراف‌ها درست پیش بینی نکرده بودند چراکه پس لرزه های گرانی دلار تقریبا یک هفته طول کشید. البته گرانی در آن روزها بخاطر نگرانی بازار از تهدیدهای ترامپ رییس جمهور امریکا هم بود چراکه بازار منتظر بود تا ترامپ مواضع جدید خود را درباره ایران و برجام اعلام کند ولی بعد از آنکه ترامپ مواضع قبلی را تکرار کرد و وعده سه ماه آینده را داد، تب بازار خوابید. اما بعد از آنکه نگرانی بازار از تهدیدهای ترامپ هم فروکش کرد، بازار آرام نگرفت و از شنبه هفته گذشته سیر جدید صعود قیمت ها در بازار آغاز شد. گرانی جدید قیمت ها در ابتدا موجب شد تا صراف ها و فعالان بازار ارز شوکه شوند که چه اتفاق مهمی در بازار رخ داد که موجب شد قیمت ها با جهش همراه شود؟!

در همان ساعات نخست گرانی دلار در شنبه هفته گذشته برخی صراف ها و فعالان بازار ارز از کمبود ارز در بازار خبر داده و می گفتند که بانک مرکزی مانند قبل به صراف ها ارز نمیدهد.صراف ها مدعی بودند و البته هنوز هم هستند که بانک مرکزی دیگر ارزی به آنها نمی دهد و تنها تعداد محدودی از صراف های منتخب می توانند ارز کمی را از بانک مرکزی دریافت کنند.

در همین هیاهو بود که تعدادی از دلال ها و واسطه های دلال های بزرگ ارزی که کسب و کارشان در خیابان منوچهری و مقابل پاساژ افشار است، این خبر را مطرح کردند که نماینده بانک به این پاساژ آمده و به دلال ها دلار می فروشد! یا بعد از آن خبر دیگری آمد که بانک مرکزی به صورت قطره چکانی تزریق ارز به بازار را آغاز کرده و تلاش دارد کمی قیمت را متعادل کند، اما صراف ها می گفتند نرخ هایی که بانک مرکزی در زمان فروش دلار اعلام می کند خیلی با بازار آزاد تفاوت ندارد و همین که بانک مرکزی قیمت ارز تزریقی را بالا می برد موجب شده تا قیمت ها در این بخش نشکند.

دلارهای خانگی وارد بازار شد/ صراف‌ها: فروشنده‌ها زیاد شدند

البته نباید از امنیتی شدن جو بازار ارز طی یکی دو روز گذشته غافل شد. آنطور که دادستان تهران اعلام کرده در این هفته 5 متهم ارزی در بازار ارز دستگیر شده اند.

همچنین  صراف ها و فعالان بازار ارز که در خیابان فردوسی حضور دارند گفتند که در این چند روز با ورود نیروی انتظامی به بازار تعدادی از دلال ها دستگیر شده اند.

دستگیری این دلال ها ما را یاد گذشته انداخت، زمانی که در سال های قبل دلار مثل این روزها حال و هوای خوبی نداشت و گران شده بود. برخی می گفتند کنترل بازار از اختیار بانک مرکزی و دولت خارج شده است و به همین خاطر افسار دلار رها شده! در همین گیر و دار بود که معاون اول دولت وقت به مردم گفت عامل گرانی دلار را دستگیر کردیم!

خبر اینکه جمشید بسم الله دستگیر شده موجب شوک دلال های خیابان فردوسی شده بود چراکه آنها هم به خودی خود نقشی در بازار نداشتد و تنها مهره صراف ها و سرمایه دارهای خاص و مهمی بودند که با تلفن های همراهشان دستور خرید و فروش را می گرفتند.

هرچند الان هدف ما در این گزارش این نیست که بگوییم اصلا جمشید بسم الله های بازار ارز می‌توانند به تنهایی دلار را گران یا ارزان کنند، خبر مهمتری موجب شد تا نگارنده به نگارش این متن بپردازد.

خبر این است که اتفاقاتی که این روزها در بازار ارز رخ میدهد را نمی توان خیلی عادی جلوه داد. هرچند رییس کل بانک مرکزی معتقد است همه ساله در این ایام دلار گران می شود ولی در بهمن و اسفند نرخ ها سیر نزولی را پیش می گیرند.

برخی صراف ها و فعالان بازار ارز معتقدند ، در شرایط حساس همیشه بانک مرکزی با ورود و تزریق ارز مانع ثبت رکوردهای بالا می شده ولی اینبار بانک مرکزی خود را کنار کشیده و باعث افزایش قیمت شده است.

صراف ها می گویند: رئیس کل بانک مرکزی وعده داده بود که قیمت دلار از بهمن و اسفند ارزان می شود؛ به همین خاطر امروز که اول بهمن است، مشخص می شود که حرف رئیس کل به عمل تبدیل می شود یا نه!

اما اینکه چرا دلار در این روزها در برخی روزها و حتی ساعت ها در بازار کم یاب و بعضا نا یاب می شود نیازمند تامل در برخی خرید و فروش هاست.

خبرگزاری تسنیم قبلا و از محل فروش سکه در بانک کارگشایی این خبر را داده بود که تمام دلال هایی که در سالن حراج حضور دارند برای یک نفر به نام «وحید.م »سکه می خرند! یعنی یک نفر پای ثابت تمام حراج های بانک مرکزی است که به طور جد اصرار به خرید سکه داشت.

دلال بزرگ حراجی سکه کیست؟

براساس تازه ترین خبری که به دست ما رسیده است، همان فردی که پیش از این خریدار اصلی سکه های بانک کارگشایی بود، مدتی است وارد بازار ارز شده و بیش از 50 میلیون دلار خریده است. اما فرد دیگری هم در کنار اقای «وحید.م»، پای ثابت نرخ گذاری در بازار ارز است. آقای «محمد.س» نیز در تلاطم ارزی دستی در بازار داشته و در این مدت بیش از 100 میلیون دلار خریده است.

اطلاعات دریافتی ما این است که این دو نفر با نیت های سوء خود تلاش می کنند با دپوی دلار موجب بالا رفتن قیمت ها در بازار ارز شوند. بنابراین در این شرایط سود گرانی دلار در خوش بینانه ترین حالت به جیب چند دلال بزرگ خواهد رفت و این مردم و دلال های خرد هستند که بیشترین ضرر را متحمل می شوند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین