کد خبر: ۵۰۵۸۰۲
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۶

نمایندگان کلیات لایحه بودجه ۹۷ را تصویب کردند/ورود مجلس به جزییات

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از رد کلیات لایحه بودجه سال آینده در جلسه روز یکشنبه‌ای که گذشت، اصلاحاتی را در کمیسیون تلفیق بر آن انجام دادند و پس از آن بار دیگر رسیدگی به لایحه بودجه را امروز(چهارشنبه) در دستور کار خود قرار داده و در نهایت آن را به تصویب رسانده و وارد بررسی جزییات شدند.
آفتاب‌‌نیوز :
در این جلسه رسیدگی به لایحه بودجه علاوه بر سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ و نماینده دولت سه موافق و سه مخالف در خصوص کلیات وقت صحبت داده می‌شود که پس از تذکرات متعدد نمایندگان برای افزایش وقت مخالفان و موافقان علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی این درخواست را به رای مجلس گذاشت که از ۲۵۴ نماینده حاضر در جلسه، ۵۱ رای موافق ۱۴۱ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع داده شد؛ بنابراین مجلس با افزایش مدت زمان مخالفت و موافقت با  کلیات لایحه بودجه موافقت نکرد.

تاکید لاریجانی بر رعایت آیین‌نامه

نمایندگان در اخطارهای متعددی نسبت به روند مجدد بررسی کلیات بودجه در مجلس و تعیین سه موافق و سه مخالف برای اظهار نظر آن‌هم هر کدام به مدت ۵ دقیقه انتقاد کردند و آن را خلاف آیین نامه دانستند که رئیس مجلس در پاسخ به آنها گفت: چون این موضوع در آیین‌نامه مسکوت مانده هیئت رئیسه با ارجاع به موارد مربوط به بررسی طرح‌ها و لوایح این جور تصمیم گرفت که خلاف آیین‌نامه نیست.

تا حد ممکن نظرات مخالفان کلیات بودجه اعمال شد

بعد از ارجاع لایحه بودجه ۹۷ به کمیسیون تلفیق فراوانی دغدغه‌ها و انتقادهای نمایندگان بررسی شد، برخی از منتقدان و مخالفان کلیات لایحه بودجه نیز در جلسات کمیسیون تلفیق شرکت کردند و  تا جای ممکن نظرات اعمال شد ؛ در بررسی مجدد کلیات در کمیسیون تلفیق به اوراق مشارکت، بدهی‌های دولت، کاهش حجم دولت، هدفمندی یارانه‌ها، قیمت انرژی و مسائل مربوط به تامین اجتماعی پرداخته شد.

مبلغ هدفمندسازی یارانه‌ها که دولت ۲۳ هزار میلیارد تومان پیشنهاد داده و سقف آن را ۳۷ هزار میلیارد تومان تعیین کرده بود، در کمیسیون تلفیق به ۳۳ هزار و ۴۴ هزار میلیارد تومان افزایش داده شد. یعنی سقف شمولیت یارانه بگیران حدودا بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون نفر افزایش یافت.

ملی شدن بودجه وزارت آموزش و پرورش و بنیاد شهید و کاهش سقف انتشار اوراق مشارکت از ۳۸ هزار به ۲۰ هزار میلیارد تومان نیز از اصلاحات دیگر بود. پاداش پایان خدمت وزارت آموزش و پرورش ۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

کمیسیون تلفیق با افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال ۹۷ مخالفت کرده ولی تصمیم را بر عهده دولت گذاشته است.

  هم‌چنین کاهش حجم دولت و افزایش هزینه‌های جاری طی حکمی در لایحه بودجه ۹۷ از دولت درخواست شده است تا در قالب گزارشی نسبت به این دو موضوع به  مجلس اعلام کند.

مخالفان کلیات بودجه 97

میرزایی‌نکو: بذل و بخشش از صندوق توسعه ملی در قالب بودجه قابل قبول نیست

قاسم میرزایی نکو نماینده مردم دماوند در مجلس در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۷، گفت: بذل و بخشش از صندوق توسعه ملی و کارشناسی نشدن ارقام و موارد مندرج در جدول برداشت از صندوق توسعه ملی قابل قبول نیست.

وی گفت: متاسفانه در جدول برداشت از صندوق توسعه ملی، توجه به صداوسیما مقدم بر وضعیت معیشتی مردم  و تولید شده است. باید در اولویت های کشور به ویژه در بودجه صداوسیما و مسائل نظامی تجدید نظر شود و به نان شب مردم توجه ویژه شود هرچند که این دو مورد جزو اولویت‌های کشور باشد.

وی با اشاره به سخنان قوه قضائیه مبنی بر اعلام اسامی مفسدان قضایی گفت: کاش رئیس قوه قضائیه اعلام می کرد نام قضات خود را اعلام می کند چرا که ۹۹ درصد از آنها درستکارند و از مشکلات معیشتی رنج می برند.

وی ادامه داد: اساتید صاحب نظر به ویژه در دوران بازنشستگی در همه جای دنیا ارتقا می گیرند. مثلا در انگلیس ۵ هزار پوند و در عراق ۵ هزار دلار حقوق دریافت می کنند اما قضات در ایران با چه وضعیتی روبرو هستند؟

میرزایی نکو سپس انتقاداتش به اولویت های کشور در لایحه بودجه ۹۷ را متوجه اعتراضات اخیر کرد و افزود: طیف حاضر در این اعتراضات نوعا جوانانی بودند که مشکل اشتغال و ازدواج داشتند. آقای لاریجانی ۲۳ مورد از دغدغه‌های کشور را در نشستی برشمردند و لی به جز یکی دو مورد به بقیه توجهی نشد.

به گفته میرزایی نکو رای بی حساب و کتاب به کلیات لایحه بودجه ۹۷ شرایط کشور را تغییر می دهد.

وی یادآور شد: در شهرستان دماوند هنوز 10 درصد بودجه ۹۶ را هم جذب نکرده ایم چه برسد به بودجه‌هایی که قرار است برای سال آینده تصویب ولی پرداخت نشود.

حاجی‌دلیگانی: افزایش ۱۱ درصدی درآمدهای مالیاتی در شرایط فعلی منطقی نیست

هم‌چنین حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به عنوان مخالف کلیات لایحه بودجه ۹۷  گفت که افزایش ۱۱ درصدی درآمدهای مالیاتی طبق آنچه که در بودجه ۹۷ آمده است در شرایط اقتصادی فعلی منطقی نیست.

وی گفت: در شرایطی که افزایش تولید، کاهش هزینه و عدم وابستگی به نفت و کاهش خام فروشی از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی است، صادرات روزانه ۲.۵ میلیون نفت خام چه توجیهی دارد؟ چرا باید خام فروشی شده و بنزین وارد کنیم آن‌هم در شرایطی که پالایشگاه ستاره خلیج فارس پیشرفت ۹۵ درصدی داشته و ظرفیت تولید ۳۶ میلیون لیتر بنزین را در روز دارد اما فاز اول و دوم آن به خاطر نیاز ۳۰۰ میلیون یورویی معطل مانده است و تکمیل نمی‌شود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: باید به صادرکننده بنزین تبدیل شده و از واردات بنزین خودکفا شویم. البته تا زمانی که سهم ۴.۵ درصدی شرکت نفت از صادرات و میعانات گازی وجود دارد، انگار راهی جز این در کشور نیست و تلاشی برای خودکفایی در تولید داخل دیده نمی شود. انگار گلوگاه‌های نفت در اختیار افراد معلوم الحال است.

حاجی دلیگانی وضع مالیات سنگین در شرایط رکود شدید را نادرست دانشت و گفت: این وضعیت باعث می شود که صاحبان تولید به ورشکستان اقتصادی تبدیل شوند.

وی تاکید کرد که افزایش ۱۱ درصدی درآمدهای مالیاتی در شرایط اقتصادی منطقی نیست. باید به جای آن هزینه‌ها را کاهش داد.

این نماینده مجلس با انتقاد از تلاش دولت برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی گفت: قرار بود زمانی که قیمتها افزایش پیدا می کند یارانه نیز زیاد شود که این اتفاق رخ نداد به مردم گفتیم پول می‌دهیم تا خودتان مدیریت کنید این اتفاق نیز به درستی انجام نشد.

حاجی دلیگانی افزود: قرار بود دولت یارانه افراد پردرآمد را حذف کند که این اتفاق نیز رخ نداد امروز با اعتبار۳۰ هزار میلیارد تومانی برای پرداخت یارانه نقدی عملا بخش عمده‌ای از افراد از دریافت یارانه محروم می شوند.

وی در پایان گفت که با این نوع بودجه نویسی نمی توانیم به اهداف ترسیم شده در سند چشم اندار ۱۴۰۴ برسیم.

موافقان کلیات بودجه 97

ذوالقدر: موضوع بودجه را سیاسی کاری نکنیم

سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات بودجه ۹۷ گفت که اقدام ما پیرامون لایحه بودجه نباید زیر لوای سیاسی کاری قرار گیرد.

وی گفت: بارزترین ویژگی بودجه ۹۷ این بود که بودجه‌ریزی عملیاتی و افزایش مشارکت بخش خصوصی برای رهایی از اقتصاد دولتی مورد توجه قرار گرفته است. از کنار این عملکرد نمی‌توان با سطحی‌نگری عبور کرد. همکاران محترم از اصلاحات انجام شده باخبرند. انتشار اوراق مشارکت و قرضه یعنی بدهکاری دولت که در بازنگری سقف انتشار اوراق مشارکت ۳۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرد.

وی افزود: همچنین در بخش شرکت‌های وابسته کاهش حدود ۹۰۰۰ میلیارد تومانی را داریم. آنچه در دل‌مشغولی مردم و نمایندگان بود افزایش حامل‌های انرژی بود که خوشبختانه این موضوع مورد موافقت قرار نگرفت. همچنین موضوع ملی شدن اعتبارات آموزش و پرورش با نگاه عدالت‌محور که برای نخستین بار سهم بیش از ۱۰ درصد بودجه را به خود اختصاص داد که این موضوع موجب پرهیز از عدم پرداخت حقوق معلمان، حق‌التدریسان و پاداش پایان خدمت معلمان بازنشسته خواهد بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از کمیسیون تلفیق گله دارم که از وقت ۷۲ ساعته خود به اندازه کافی استفاده نکرد اما توجه کنید که اقتصاد کشور و آینده آن را هم نمی‌توان نگه داشت. این دولت برخاسته از آرای مردم و ما نمایندگان است. به اندازه کافی مسائل و مصائب را از گذشته پیش روی خود دارد، امروز رونق در مسائل کشور محقق نمی‌شود مگر آنکه تعامل سازنده و نقادانه اثرگذار فی‌مابین دولت و خانه ملت وجود داشته باشد.

ذوالقدر تاکید کرد: امروز نظام جمهوری اسلامی ایران نیازمند عملکرد فراملی است. اقدام ما نباید در موضوع بودجه زیر لوای سیاسی کاری قرار گیرد. شأن نمایندگی فرای آن است که دولت، ملت و کشوری را با رد مجدد کلیات بودجه به چالش و بلاتکلیفی بکشانیم. اگر امروز آیت‌الله هاشمی در قید حیات بودند از این عملکرد خانه ملت مبنی بر رد کلیات بودجه متعجب می‌شدند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از موارد مثبتی که انجام شد، در تبصره ۱۴ این بود که میزان بودجه هدفمندی یارانه‌ها افزایش پیدا کرد و تمام افراد زیر پوشش کمیته امداد، بهزیستی تحت پوشش یارانه قرار خواهند گرفت و همچنین پرداخت میزان مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان رد دیون که قرار است به تامین اجتماعی داده شود، وضعیت کشور را در نظر بگیرید، نیاز به ثبات و آرامش داریم و تقاضا دارم که به کلیات رای مثبت دهید.

وی گفت: دولت را در راه سخت کمک کنیم و با موافقت با کلیات بودجه جامعه را بیشتر در اهدافش کمک کنیم.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین