آفتابنیوز : یک عکس با جزئیات از غول سرخ "پی1 گرویس"(π1 Gruis) واقع در صورت فلکی "درنا" که 530 سال نوری از ما فاصله دارد، نظریه ستارگان عظیم (massive stars) را تایید میکند.
ستارگان متغیر نیمهمنظم نوعی از ستارگان متغیر غول سرخ یا ابرغول هستند که در اواسط یا انتهای ردهبندی ستارگان قرار دارند و به طرز قابل ملاحظهای قدر ظاهری آنان قابل پیشبینی است، اما نامنظمیهایی در آن وجود دارد.
دوره آنها بین 20 تا 2000 روز است. همچنین ممکن است در هر دوره منحنی نور آنها متفاوت باشد.
قدر ظاهری آنها نیز میتواند بین چندین صدم قدر تا چندین قدر ظاهری تغییر کند.
هماکنون این غول قرمز به پایان زندگی طبیعی خود نزدیک میشود. دانشمندان بر این باورند که به زودی به یک سحابی تبدیل خواهد شد. اما قبل از مرگ، اخترشناسان از آن استفاده میکنند تا برخی از اسرار پدیدههای ستارهای را رمزگشایی کنند.
در حال حاضر، با استفاده از دقیقترین تصاویری که از یک ستاره دور تا کنون گرفته شده است، دانشمندان نظریههای موجود در مورد ستارههای غولپیکر در مراحل آخر زندگی خود را تایید کردهاند.
این تصویر در ماه دسامبر توسط تلسکوپ بسیار بزرگ "ESO" که در واقع یک مجموعه از چهار تلسکوپ مختلف است، گرفته شد.
اخترشناسان با استفاده همزمان از چهار تلسکوپ در واقع قادر به مشاهده الگوهای سطح "پی1 گرویس" شدند. این به نوبه خود منجر به تایید نظریههای موجود در مورد سطوح ستارههای غولپیکر شد.
ستارهها از انتقال گرما استفاده میکنند که فرایندی از طریق حرکت مولکولها برای انتقال انرژی است.
دانشمندان استدلال کردند که ستارههایی به بزرگی "پی1 گرویس" باید تعداد کمی سلولهای انتقال گرما داشته باشند، اما باید بسیار بزرگتر از آنهایی باشند که در خورشید ما یافت میشوند.
این به این دلیل است که چگالی خورشید ما بسیار بیشتر از یک غول سرخ بزرگ است.
در حال حاضر، گروهی از دانشمندان از طریق مشاهده مستقیم سطح "پی1 گرویس" توانستند تعیین کنند که سلولهای سطح غول سرخ بسیار بزرگتر از خورشید ما هستند.
این دقیقا همان چیزی است که دانشمندان پیش از این پیشبینی کرده بودند.
به گزارش ایسنا و به نقل انگجت، این فوقالعاده است که چیزهای تازه و هیجان انگیز درباره فضا کشف شود و این کشف جدید به معنی این است که دانشمندان در مسیر درستی قرار دارند.
نتایج این مطالعات در مجله Nature منتشر شده است.