آفتابنیوز : شیوع آنفلوآنزای مرغی از اواسط آذر ماه آغاز شده و روند شیوع آن در میان پرندگان همچنان ادامه دارد تا جایی که به یک چالش در میان مردم و مسئولین تبدیل شده است و در این راستا هر چند اقداماتی صورت گرفت ولی در نتیجه بیش از 25 میلیون قطعه مرغ به دلیل بیماری معدوم شد.
در این میان شیوع آنفلوآنزای مرغی در کشور در ادامه بیماری مرغ های تخم گذار از سال گذشته بوده با این تفاوت که قبلا خطری از این بیماری انسان را تهدید نمی کرده ولی در حال حاضر اخبار متفاوتی مبنی بر خطر بیماری آنفلوانزای برای انسان نیز وجود دارد تا جایی که مسئولین وزارت جهاد به مردم توصیه می کنند از نزدیکی به پرندگان وحشی جدا خودداری کنند و از خوردن گوشت شکار با توجه به شیوع این بیماری در میان پرندگان بپرهیزند.
به علاوه افرادی که با طیور زنده و تلف شده سر و کار دارند، باید مراقبت های ویژه به عمل آورند؛ ضمن اینکه استانهای شمالی مانند گیلان، مازندران و گلستان و همچنین استان های شمال غربی مانند اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی از جمله استان هایی هستند که دچار این مشکل شدهاند.
براین اساس این ویروس ابتدا از طریق پرندگان مهاجر وارد کشور می شود سپس در جمعیت مرغ بومی شیوع می یابد تا بتواند با شرایط کشور ما سازگار، تکثیر و تعداد آن زیاد شود؛ بعد از آن واحدهای مرغ صنعتی را درگیر می کند.
در این رابطه مهدی یوسفخانی رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در توضیح تاثیربیماری آنفلوآنزای مرغی بر قیمت تخم مرغ گفت: قیمت تخم مرغ به علت شیوع بیماری آنفلوآنزای مرغی مجددا افزایش پیدا کرده تا جایی که هر شانه از این محصول با قیمت 18 هزار تا 18 هزار و 500 تومان به دست مصرف کننده می رسد.
وی در ادامه افزود: حجم تخم مرغی که به کشور وارد شد بر روند کنترل قیمت این محصول تاثیر داشته و اگر واردات انجام نمی شد هر شانه تخم مرغ به 20 هزار تومان هم می رسید ولی این مقدار کفاف نیاز بازار را نداد به هیمن دلیل شاهد افزایش مجدد قیمت تخم مرغ در واحدهای صنفی هستیم.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی با اشاره به اینکه تخم مرغ وارداتی فقط در میادین عرضه می شود، تصریح کرد: امور پشتیبانی دام تخم وارداتی را میان اعضای صنف و مغازه داران تقسیم نمی کند و این محصول تنها در میادین عرضه می شود.
یوسفخانی با بیان اینکه آنفلوآنزای مرغی در مرغ های گوشتی چندان شایع نبوده است، اظهار کرد: این بیماری بیشتر مربوط به مرغ های تخم گذار بوده و شیوع آن در میان مرغ های گوشتی چندان شایع و قابل توجه نبوده است و این موضوع بر قیمت مرغ گوشتی نیز تاثیر نگذاشته است.
وی یادآور شد: به علت اینکه قیمت این محصول در یک ماه اخیر پایین تر از حد معمول نگهداشته شده بود و با توجه به کاهش تولید مرغ در مرغداری ها در حال حاضر هر کیلو از این مرغ با قیمت 8300 تومان به دست مصرف کننده می رسد.
وی در خصوص شرایط بازار مرغ با توجه به نزدیکی به ایام نوروز گفت: قیمت مرغ تا اواسط اسفند ماه در رنج قیمتی 8500 تومان باقی خواهد ماند و پیش بینی می کنیم در 15 روز پایانی سال شاهد افزایش بیشتر قیمت ها تا حدود 9500 تا 10000 تومان خواهیم بود.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در انتها خاطر نشان کرد: ستاد تنظیم بازار از روز گذشته مرغ منجمد داخلی را با قیمت هر کیلو 6200 تومان در میادین عرضه می کند که به دلیل کیفیت پایین مرغ منجمد داخلی مردم استقبالی از خرید این محصول نمی کنند و ترجیح می دهند مرغ گرم را با کیلویی 8350 تومان خریداری کنند.
براساس این گزارش حال باید منتظر ماند ودید با توجه به شیوع بیماری آنفلوآنزای مرغی قیمت تخم مرغ تا شب عید به چقدر خواهد رسید و با توجه به اقدامات مسئولین در سازمان دامپزشکی چه زمانی شاهد از بین رفتن این بیماری در میان مرغ های داخلی خواهیم بود؛ در این میان نیز باید کنترل و نظارت مسئولین بر روی قیمت مرغ گوشتی نیز باید افزایش یابد تا شاهد نجومی شدن قیمت مرغ نباشیم.
میزان