آفتابنیوز : 
انتقادات مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی از سیاستهای آمریکا در زمینه هستهای ایران در حالی صورت میگیرد که پیش از این نیز با ارزیابیهای واشنگتن از وجود سلاحهای کشتار جمعی در عراق پیش از حمله 2003 آشکار مخالفت کرده بود. آژانس معتقد بود اتهامات کاخ سفید در این زمینه بر اساس اطلاعات ساختگی استوار شده است.
پس از آنکه هیچ نوع سلاح کشتار جمعی در عراق پیدا نشد، آژانس بینالمللی انرژی اتمی از اتخاذ رهیافت مشابه در مقابل برنامه هستهای ایران به شدت انتقاد کرد. تلاش دولت جرج بوش برای برکناری محمد البرادعی مدیر کل آژانس نیز در همین راستا صورت گرفت.
بنا به نوشته روزنامه واشنگتن پست در این نامه به پنج اشکال اساسی در گزارش 29 صفحه کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان که مدعی است تواناییهای هستهای ایران پیشرفتهتر از چیزی است که آژانس و آمریکا تصور میکنند.
از جمله این اتهامات این است که ایران اورانیوم مورد نیاز برای ساخت سلاح هستهای را در تاسیسات خود در نطنز تولید کرده است. با توجه به اینکه اورانیوم مورد نیاز برای سلاح هستهای باید در سطح 90 درصد یا بیشتر غنیسازی شود، و بر اساس بازرسیهای سازمان ملل ایران تنها تا حد 5/3 درصد غنی سازی را انجام داده، آژانس بینالمللی انرژی اتمی این اطلاعات را نادرست میداند.
بخش دیگری از اتهامات این گزارش مربوط به محمد البرادعی است که ادعا شده وی یکی از بازرسان ارشد سازمان ملل را از ایران فرا خوانده چرا که وی نگرانیهای جدی در مورد برنامه هستهای ایران مطرح کرده بود. در نامه آژانس به امضاء ویلموس سرونی، مدیر امور خارجی، این ادعاها نادرست و ظالمانه عنوان شده است.
یک ماه پیش زمانی که این گزارش تهیه شد، هوکسترا، رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان هدف از آن را کمک به افزایش فهم عمومی از تهدید ایران در آمریکا عنوان کرده بود.
راش هولت از اعضاء کمیته در این زمینه گفت: گزارش برای این آماده نشده بود که ما بر اساس آن عمل کنیم. بنا به گفته وی اگر چه موافقت شده بود پیش از انتشار گزارش، مطالب آن توسط تمام کمیتههای کنگره مورد بررسی قرار بگیرد اما جمهوری خواهان تصمیم گرفتند پیش از این اقدام آن را منتشر کنند.
برخی از مقامات اطلاعاتی آمریکا نیز در اظهار نظری در این خصوص گفتهاند: مطالب مندرج در گزارش نه قابل اثبات و نه قابل رد کردن است. دفتر هوکسترا اعلام کرده است گزارش برای دفتر جان نگروپنته، رئیس اطلاعات ملی آمریکا ارسال شده. سخنگوی نگروپنته نیز در بیانیهای بدون توضیح در مورد اتهامات وارده به ایران اعلام کرد: این دفتر پس از بررسی گزارش، پاسخ خود را 24 جولای برای کمیته فرستاده است.
دیوید آلبرایت از بازرسان سابق هستهای و مدیر موسسه علوم امنیت بینالملل نیز این گزارش را همانند اتفاقاتی میداند که پیش از جنگ عراق افتاد. وی گفت: این گزارش کار بازرسان (سازمان ملل) را بیارزش جلوه میدهد.
در این گزارش که با دیدگاه جمهوری خواهان تندرو در مورد ایران نوشته شده از اطلاعات سیا و سایر سازمانهای اطلاعاتی آمریکا استفاده شده و نتیجهگیری شده که فقدان اطلاعات لازم گزینه مذاکراه با ایران را غیرممکن ساخته است.
دموکراتها معتقدند این گزارش تلاشی برای تضعیف کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا که مذاکره با ایران تحت شرایط خاص را نپذیرفته است.
نویسنده گزارش، فریدریک فیلتز از کارمندان سیا و همکاران نزدیک جان بولتون که در دور اول ریاست جمهوری جرج بوش در تدوین سیاست تند در مقابل ایران و رد مذاکره با آن، نقش مهمی داشت، است.