آفتابنیوز : منوچهر مهرام در این جلسه گفت: اطلاعرسانی مناسب به مردم و گروههای در معرض خطر و پیگیری متخصصین زنان، کارکنان بهداشتی و پرسنلی که با آنان در تماس هستند باید در اولویتهای اولیه برای کاهش مرگومیر مادران باردار بوده و توصیههای لازم صورت گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان این نکته که واکسنهای موجود در ایران از نوع واکسنهای با ویروس کشتهشده است و برای مادران باردار هیچگونه عواقبی ندارد، اظهار کرد: مادران با خیال راحت میتوانند این واکسنها را دریافت نمایند، درصورتیکه مادر بارداری به آنفلوانزا مبتلا شود به علت مشکلات تنفسی ناشی از این بیماری، برای مادر خطرناک بوده و ممکن است منجر به مرگ مادر شود.
مهرام در انتهای سخنان خود به پزشکان حاضر در جلسه تأکید کرد: در بیمارانی که علائم آنفلوانزا در آنها دیده میشود بلافاصله پس از نمونهگیری و قبل از دریافت جواب، باید درمان را شروع کنند تا از شدت بیماری کاسته شود و به مدیران بیمارستانها هم توصیه میشود بخشهای ایزوله کاملاً با استانداردهای تعریفشده مطابقت داشته باشد و گزارش دهیها با دقت صورت گیرد.
بالای پنج هزار دز واکسن آنفلوانزا تزریقشده است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در کمیته بررسی مرگ مادر باردار اعلام کرد: با شروع فصل پاییز بالای پنج هزار دز واکسن آنفلوانزا به گروههای پرخطر طبق دستورالعمل در استان قزوین تزریقشده است.
سیدسعید اسکویی اعلام کرد: در حال حاضر واکسنهای موجود از نوع سهظرفیتی است که اکثر موارد خطرناک ویروس آنفلوانزا را پوشش میدهد و از سال دیگر واکسنهای چهار ظرفیتی وارد بازار خواهد شد.
به گزارش ایسنا، اسکویی در انتها گفت: مادران باردار، کودکان زیر 5 سال، سالمندان (بالای 60 سال)، بیماران دارای بیماریهای زمینهای (دیابت، فشارخون، بیماری تنفسی، آسم، بیماری قلبی) و بیماران پیوندی ازجمله گروههای پرخطر هستند که باید واکسینه شوند و افرادی که خارج از گروههای پرخطر بوده و مایل به واکسینه شدن هستند میتوانند از داروخانهها واکسن را تهیهکرده و بلافاصله آنها تزریق نمایند.