کد خبر: ۵۱۰۷۶۸
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۲:۳۳
کبد چرب از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی است

عوامل بروز کبدچرب

یک فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد گفت: کبد چرب، شایع است و از عوامل آن می توان به چاقی، کم تحرکی، استرس زیاد، مصرف نکردن مواد غذایی مناسب، استعمال دخانیات و مصرف الکل اشاره کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
دکتر سید موید علویان، با اشاره به نقش الکل در بروز بیماری های کبد و گوارش گفت: سلامت ما مدیون بخش ها و ارگان های مختلف بدن از جمله دستگاه گوارش و کبد است. وظیفه آن ها اینست غذایی را که مصرف می کنیم برای دیگرسلول های بدن آماده کنند.

وی ادامه داد: همچنین دستگاه گوارش وظیفه جذب و هضم و دفع غذایی را که می خوریم بر عهده دارد؛ اگر دستگاه گوارش نتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد و یا موادی بخوریم که دستگاه گوارش یا کبد در از بین بردن قسمت های مضر آن مواد، ناتوان باشند، باعث می شود بدن، سلامتش را از دست بدهد.

علویان، با بیان اینکه غذاها از مواد مختلفی تشکیل شده اند و هضمشان توسط آنزیم های مختلف صورت می گیرد ، تصریح کرد: کبد چرب، شایع است و از عوامل آن می توان به چاقی، کم تحرکی، استرس زیاد، مصرف نکردن مواد غذایی مناسب، استعمال دخانیات و مصرف الکل اشاره کرد.

وی ادامه داد: ماده ای در کبد به نام گلیکوژن وجود دارد که در مواقع ضروری آزاد می شود. وقتی غذا می خوریم، مواد قندی به کبد می رود و تبدیل به گلیکوژن می شود؛ اگر کبد نتواند درست کار کند گلیکوژن ترشح نمی شود و اسیدهای چرب آزاد تجمع می کنند و کبد، چرب می شود.

این فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد با تاکید بر اینکه بدن سالم در فعالیت مناسب دستگاه گوارش از دهان تا مقعد است، ادامه داد: اگر کبد چرب، ناشی از الکل باشد می شود کبد چرب ناشی از الکل؛ اگر بدون مصرف الکل باشد می شود کبد چرب غیر الکلی که آن هم مانند مصرف الکل است. کسی که از چاقی، کبد چرب دارد با فردی که به سبب مصرف الکل، کبد چرب دارد تفاوتی ندارد. بدن سالم نیازمند مصرف غذای سالم است .

وی در ادامه، کبد را به مثابه یک کارخانه دانست و افزود: وظیفه کبد این است که مواد را سم زدایی کند. البته ظرفیت سم زدایی کبد محدود است؛ هنگامی که مقدار مصرف الکل زیاد باشد کبد که وظیفه متابولیست را بر عهده دارد تا حدودی می تواند آن را متابولیزه کند نه بیشتر. ظرفیت کبد خانم ها کمتر است و با مصرف الکل، بیشتر آسیب می بیند.

علویان، با بیان اینکه وقتی کبد از بین برود دچار سفتی و سینوز کبد می شویم، تاکید کرد: اگر مصرف الکل زیاد باشد به کبد آسیب می رساند و کبد را از بین می رود.

وی با بیان اینکه کبد، بسیار فعال و نجیب است و سلامتش اهمیت فراوان دارد، گفت: کبد، سم زداست. وظیفه دیگر کبد ساخت پروتئین است. اگر این کار را نکند ما نمی توانیم زندگی کنیم. مثل فیلتر عمل می کند.

به گزارش مهر، این فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد در گفتگو با رادیوسلامت یادآور شد: بعضی مواد غذایی که آنتی اکسیدان دارند در سم زدایی به کبد کمک می کنند به عنوان مثال  می‌توان به انواع میوه و سبزی، به ویژه انگور و کنگر اشاره کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین