کد خبر: ۵۱۱۰۸۱
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۱
تشریج عملیات جست و جو در محل سقوط هواپیمای تهران- یاسوج

میزان خطر عملیات برای نیروها در محل سقوط هواپیما بالاست/ باید شرایط جوی مساعد شود

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با تشریح شرایط عملیات جست و جو در محل سقوط هواپیمای تهران-یاسوج گفت: تا بهبود شرایط جوی امکان عملیات وجود ندارد زیرا میزان خطر برای نیروهای عملیاتی بسیار بالا است و نه خانواده‌هایی که عزیزانشان را از دست داده‌اند و نه ما، راضی نیستیم جان آنهایی که در منطقه هستند به خطر بیفتد و تلاش می‌کنیم با بررسی‌های مجدد و بهبود شرایط جوی بتوانیم عملیات را آغاز کنیم.
آفتاب‌‌نیوز :
شاهین فتحی در مورد آخرین شرایط انجام عملیات جست و جو در محل سقوط هواپیمای تهران-یاسوج اظهار کرد: ما چند جلسه مفصل کارشناسی در یاسوج با مسئولان استانی و نیروهای خودمان برگزار کردیم. جلسه‌ای هم در تهران با کوهنوردان شاخص و آنهایی که در امداد و نجات کوهستان کار کرده بودند برگزار کردیم. بر اساس عکس‌ها و نقشه‌هایی که از منطقه داریم شرایط را بررسی کردیم. در نتیجه مشخص شد که شرایط بسیار خطرناک است و می‌تواند به نیروها آسیب بزند. در جلسه‌ای که در یاسوج هم برگزار شد شرایط را توضیح دادیم و منتظر تصمیم برای ادامه عملیات هستیم.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اضافه کرد: تا بهبود شرایط جوی امکان عملیات وجود ندارد زیرا میزان خطر برای نیروهای عملیاتی بسیار بالا است و نه خانواده‌هایی که عزیزانشان را از دست داده‌اند و نه ما راضی نیستیم جان آنهایی که در منطقه هستند به خطر بیفتد. تلاش می‌کنیم با بررسی‌های مجدد و بهبود شرایط جوی بتوانیم عملیات را آغاز کنیم.

وی با اشاره به حضور نیروهای عملیاتی در منطقه گفت: در حال حاضر نیروهای هلال احمر،‌ ارتش و فدراسیون کوهنوردی در منطقه عملیاتی سی‌سخت و از طرف دیگر در پادنا حضور دارند اما فعلا عملیات نمی‌کنند. زیرا شرایط جوی کاملا متغیر است و وضعیت در ارتفاعات قابل پیش بینی نیست. همه گزینه‌ها بررسی شده و میزان خطر بالا است.

فتحی در مورد اینکه آیا برای پیدا کردن جعبه سیاه عملیات انجام می‌شود یا خیر؟ گفت: ما در حوزه جعبه سیاه مسئولیتی نداریم اما تصاویر مربوط به جعبه سیاه به نیروها نشان داده شده تا افرادی که به محل می‌روند در صورتی که جعبه سیاه را مشاهده کردند آن را هم پایین بیاورند.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با تشریح عملیات‌هایی که تا کنون انجام شده، تصریح کرد: پس از اینکه محل دقیق سقوط مشخص شد، سه شنبه گذشته سعی کردیم نیروهای عملیاتی را برای تسریع در انتقال با بالگرد به محل اعزام کنیم. چهار نیروی ارتش به همراه نیروهای هلال احمر و اعضای فدراسیون منتقل شدند و سعی کردند اقداماتی را در راستای جمع آوری بخشی از بقایای پیکرها انجام دهند. این افراد بعد از رسیدن به منطقه به غروب خوردند و مجبور شدند شب مانی داشته باشند و با ایجاد کمپ شب در این منطقه ماندند و صبح چهارشنبه سعی کردند فعالیت را آغاز کنند. از آنجایی که شرایط جوی نامساعد و هوا در ارتفاعات بسیار سرد بود طبق تصمیمات میدانی که گرفته شد، 20 نفر از نیروهای ما و 4 نفر از نیروهای ارتش سعی کردند برگردند و در مسیر انتقال بخش‌هایی از بقایای پیکرها را از جبهه شمالی به پایین منتقل کردند.

وی افزود: روزهای بعد نیز نیروها تلاش کردند از بخش جنوبی اعزام شوند و از میان 80 نیرو نزدیک به 40 نفر به ارتفاعات رفتند و در مسیر در کمپ‌های مختلف مستقر شدند و یک تیم از آنها توانست به ارتفاع 4050 متری برسد و یک تیم دیگر هم به ارتفاع 3850 متری رسید. به دلیل شدت بارش و محدودیت دید افقی و سرما امکان ادامه حرکت وجود نداشت و آنها در همان بخش کمپ زدند. شرایط به گونه‌ای بود که روی چادرهای آنها نزدیک به 70 سانتی‌متر برف نشسته بود و با توجه به این شرایط خطرناک دستور دادیم که تیم‌ها برگردند.

فتحی ادامه داد: چند روز قبل هم که هوا مساعد شد بالگردها سعی کردند نیروها را به ارتفاعات برسانند و به دلیل بادهایی که در منطقه بود یکی از بالگردها نتوانست به محل برسد و در نهایت با چند سورتی پرواز دو تیم حرفه‌ای به ارتفاع سه هراز متری رسیدند و سپس اقلام پشتیبانی برای ایجاد کمپ ارسال شد و تیم ها توانستند به محل سقوط برسند. این اعزام برای بررسی مجدد و ارزیابی مجدد منطقه انجام شد.

به گفته وی، این تیم، جست و جو و ارزیابی را در منطقه انجام داد و با گرفتن فیلم و عکس برای تحلیل و بررسی وضعیت پایین آمدند و 12:30 شب به پایین رسیدند و تا جایی که امکانش بود تعدادی از بقایای پیکرها  را به پایین منتقل کردند.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: در حال حاضر  بیش از 2-3 متر برف روی لاشه هواپیما نشسته و چون این اتفاق در منطقه دهلیزی رخ داده، شرایط مشکل است و با ارزیابی‌ها و مشورت‌های که به آن اشاره کردم نتیجه این شد که فعلا عملیات با ریسک بالا همراه است و باید شرایط جوی مساعد شود تا بتوانیم عملیات انجام دهیم.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین