آفتابنیوز : سرويس اجتماعی-در این میان مخالفان قانونی شدن طلاق نیز تظاهراتی را در مانیل برگزار کرده اند. یک لایحه قانونی طلاق در فیلیپین توسط کمیته نمایندگان محلس تایید شده و قرار است در جلسه عمومی به رای گذاشته شود. این اولین بار از سال ۲۰۰۵ میلادی است که لایحه ای درباره قانونی شدن طلاق در استانه تصویب شدن و تبدیل شدن به قانون است.
به گزارش آفتاب نیوز، یکی از نمایندگان زن پارلمان فیلیپین می گوید که این طرح در ابتدا در سال ۲۰۰۵ میلادی به پارلمان ارائه شد و اکنون اولین باری است که به تصویب کمیته رسیده است و در استانه تبدیل شدن به قانون است. این موضوع در نتیجه فشار عمومی مطرح شده است. در ارزیابی سال ۲۰۱۴ میلادی، نتایج تحقیقات نشان دادند که بیش از ۶۰ درصد از فیلیپینی ها خواستار قانونی شدن طلاق بودند. در مقایسه تنها ۴۳ درصد از آنان از این موضوع در سال ۲۰۰۵ میلادی حمایت می کردند.
به نظر می رسد در حال حاضر آگاهی بیش تری در مورد طلاق در میان مردم فیلیپین به وجود آمده است. فیلیپین جزیره ای با جمعیت ۱۰۰ میلیون نفر است و تنها کشوری در جهان است که به غیر از واتیکان حق طلاق را قانونی نمی داند. بیش از ۸۰ درصد از جمعیت ان کشور کاتولیک هستند.
قوانین فیلیپین به زوج های متاهل ناراضی این اجازه را می دهند که نارضایتی خود را از طریق جدایی مدنی نشان دهند. با این حال، طرفین اجازه ازدواج مجدد را نخواهند داشت چرا که برای آن باید رضایت نهاد مذهبی را جلب کنند. هزینه های این موضوع نیز بالاست. تنها مسلمانان فیلیپین که ۱۰ درصد از جمعیت آن کشور را تشکیل می دهند می توانند با استناد به قانون خانواده اسلام طلاق بگیرند.
حامیان لایجه طلاق می گویند که روش جدایی مدنی سال ها طول می کشد و بسیار پرهزینه است و سبب می شود زوج های زیادی در جدایی زندگی کنند و نتوانند دوباره ازدواج کنند. علاوه بر این سوء استفاده های فیزیکی و خیانت از جمله تبعات آن هستند.
در نسخه فعلی لایحه طلاق اجازه داده می شود تا زوج ها از طریق ثبت نام برای طلاق کامل جدایی قانونی و لغو ازدواج انتخاب کنند.هم چنین، هزینه های دادسی متقاضیان طلاق که وضعیت مالی خوبی ندارد نیز در موارد خاص تضمین شده است.