آفتابنیوز : فرزاد بابایی چای را یکی از سالمترین نوشیدنیهای جهان عنوان کرد و افزود: چای انواع مختلفی دارد، اما آنچه که در کشور ما بیش از همه مورد استفاده قرار می گیرد، چای سیاه است.
وی افزود: چای سیاه در صورتی مفید خواهد بود که خوب دم بکشد و از زمان دم کشیدن تا زمان مصرف آن مدت طولانی نگذرد.
بابایی تصریح کرد: چای حاوی یک آنتی اکسیدان به نام "کاتچین" بوده که برای بهبود عملکرد عروق و پیشگیری از سرطان بسیار مفید است.
چای را فقط "تازهدم" بنوشید
این کارشناس تغذیه به وجود "اسید اگزالات" در چای اشاره کرد وافزود: این ماده روی یونهای دو ظرفیتی مانند آهن، کلسیم و منیزیم تاثیرگذار است و مانع جذب آنها میشود و اگر از مدت دم کشیدن چای مدت طولانی بگذرد و به اصطلاح چای کهنه شود، مقدار این ماده افزایش یافته و مصرف آن میتواند دفع بیشتر آهن، کلسیم و منیزیم را رقم بزند.
وی همچنین به وجود "اسید تانیک" در چای اشاره کرد و افزود: این اسید هم مانع جذب آهن می شود.
بابایی با اشاره به وجود دو نوع آهن "هِم" و "غیرهِم" در منابع غذایی حیوانی و گیاهی، گفت: اسید تانیک تنها بر آهن غیرهِم موجود در منابع گیاهی تاثیر گذار است، اما محض احتیاط توصیه میشود در صورت مصرف هر نوع منبع آهن گیاهی و جانوری حداقل تا نیم ساعت پس از آن از صرف چای خودداری شود.
هنگام صرف چای از "نلبکی" استفاده کنید
بابایی مصرف زیاد چای را اعتیاد آور دانست و افزود: چای به دلیل وجود کافئین در صورت مصرف زیاد اعتیادآور است و افراد با عدم مصرف آن گاها دچار سردرد میشوند.
این کارشناس تغذیه در خصوص مصرف چای داغ هشدار داد وافز ود: درگذشته رسم خوبی وجود داشت که هنگام صرف چای از نلبکی استفاده میکردند و اجازه می دادند چای زمان کوتاهی در نلبکی خنک شود، اما در حال حاضر چای تنها با فنجان و استکان نوشیده شده و از آنجا که عموما داغ صرف میشود و افراد آن را به اصطلاح "هورت" میکشند، در بروز سرطان و زخم مری بسیار موثر است.
وی در خصوص صرف چای قبل از غذا نیز هشدار داد و افزود: مصرف چای به طور معمول باعث افزایش اسید معده میشود و صرف آن پیش از غذا می تواند با افزایش اسید معده موجب زخم دستگاه گوارش شود.
منبع: ایسنا